BookBook CaddySack adapter

Apple heeft een nieuwe 30 Watt USB-C-adapter

Apple heeft de 29 Watt USB-C-lader voor de MacBook vervangen door een nieuw exemplaar van 30 Watt.

Apple levert de 29 Watt USB-C-adapter nog gewoon mee bij de 12-inch MacBooks. Maar wil je een vervangende of een extra adapter, dan kun je in de Apple Store terecht voor een nieuw exemplaar met iets andere specs: 30 Watt in plaats van 29 Watt. De prijs is nog wel hetzelfde: 59 euro.

Je kunt dit accessoire ook gebruiken voor iPhone snelladen, maar dat lukt alleen als je ook beschikt over een Lightning-naar-USB-C-kabel (€25). Die kabel is de afgelopen maand iets goedkoper geworden; Apple vroeg er voorheen €29 voor.

De nieuwe adapter is geschikt voor elk type apparaat dat met USB-C werkt. Apple adviseert dit model voor de 12-inch MacBook voor optimale prestaties, maar je zou er ook je 13- of 15-inch MacBook Pro mee kunnen opladen. Het duurt dan wel wat langer, omdat je er normaal een 61 Watt- of 87 Watt-adapter voor gebruikt. Schadelijk is het niet, wel tijdrovend. Heb je geen idee welke adapter voor jouw MacBook geschikt is, dan vind je bij Apple een handig overzicht op deze pagina.

Snelladen met USB-C-adapter

Geen kabel meer meegeleverd
Een vervelende ontwikkeling bij de MacBook-adapters is dat Apple geen kabel meelevert, dus als je een extra adapter zoekt voor je MacBook zul je de kabel er nog apart bij moeten aanschaffen. Voorheen bestonden de MacBook-adapters uit een blokje plus kabel. De nieuwere adapters zijn wel wat multifunctioneler, omdat der er nu ook iPhones en iPads mee kan opladen. Apple lijkt alleen nog niet van plan om de huidige USB-A-adapters die je bij iOS-apparaten krijgt meegeleverd te vervangen door USB-C. Er zijn geruchten over, die de indruk wekken dat Apple van plan is een 18 Watt snellader mee te leveren bij de opvolgers van de huidige iPhone 8, iPhone X en iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2018, 8:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, opladen
Device MacBook 12"

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.