Endomondo iPhone iOS 8 support

Sportapps terug in App Store zonder Health-ondersteuning

Sporten met Endomondo en afvallen met MyFitnessPal Calorieënteller & Dieettracker. Het kan weer, maar zonder Apple's Gezondheid-app.

Endomondo iPhone iOS 8 supportDe sportapp Endomondo Sports Tracker en gezondheidsapp CalorieënTeller & DieetTracker van MyFitnessPal zijn terug in de App Store. De applicaties werden eerder deze week verwijderd door Apple, omdat de apps al ondersteuning boden voor de Gezondheid-app (Health) van Apple in iOS 8. Die ondersteuning werkte echter nog niet toen iOS 8 uitkwam. Daarom zijn de apps nu opnieuw uitgekomen zonder Health-ondersteuning.


Apple gaf woensdag de fout toe. Voor het eind van de maand moet de integratie met de Gezondheid-app van Apple en andere apps verholpen zijn.

Zowel Endomondo als MyFitnessPal hebben de verwijzingen naar de Gezondheid-functies uit de update-omschrijving gehaald. Dinsdag schreven we een artikel over de Health-ondersteuning van Endomondo, maar inmiddels kan je dus niet meer je verbrandde calorieën, hardloop- wandelprestaties doorgeven. MyFitnessPal wilde de informatie van bijvoorbeeld Endomondo via de Gezondheid-app kunnen importeren, maar die functie is toch maar even in de ijskast gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.