Endomondo iPhone iOS 8 support

Sportapps terug in App Store zonder Health-ondersteuning

Sporten met Endomondo en afvallen met MyFitnessPal Calorieënteller & Dieettracker. Het kan weer, maar zonder Apple's Gezondheid-app.

Endomondo iPhone iOS 8 supportDe sportapp Endomondo Sports Tracker en gezondheidsapp CalorieënTeller & DieetTracker van MyFitnessPal zijn terug in de App Store. De applicaties werden eerder deze week verwijderd door Apple, omdat de apps al ondersteuning boden voor de Gezondheid-app (Health) van Apple in iOS 8. Die ondersteuning werkte echter nog niet toen iOS 8 uitkwam. Daarom zijn de apps nu opnieuw uitgekomen zonder Health-ondersteuning.

Apple gaf woensdag de fout toe. Voor het eind van de maand moet de integratie met de Gezondheid-app van Apple en andere apps verholpen zijn.

Zowel Endomondo als MyFitnessPal hebben de verwijzingen naar de Gezondheid-functies uit de update-omschrijving gehaald. Dinsdag schreven we een artikel over de Health-ondersteuning van Endomondo, maar inmiddels kan je dus niet meer je verbrandde calorieën, hardloop- wandelprestaties doorgeven. MyFitnessPal wilde de informatie van bijvoorbeeld Endomondo via de Gezondheid-app kunnen importeren, maar die functie is toch maar even in de ijskast gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2014, 9:42
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen endomondo, gezondheid, health, myfitnesspal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.