Reacties voor: Emoji van 2019 bieden enorme keuze aan gemengde koppels en gezinnen [poll]

Zit jij op nog meer emoji te wachten?
Het wordt nog drukker in je emoji-toetsenbord: het Unicode Consortium heeft de shortlist bekendgemaakt van de emoji die we in 2019 gaan gebruiken. Het zijn er 179 in totaal, waarbij er enorm veel keuze is uit gemengde koppels en gezinnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Sta niet echt te springen om meer…. maar wel een handige zoek functie!

  2. Wat mij betreft weg met die dingen. Ik zou graag een optie willen om ze allemaal te verwijderen.

  3. Waarom hebben we eigenlijk emoji’s ?

    Antwoord: om emoties te verduidelijken.

    Blijkt nu dat emoji’s ook nog eens multi-interpretabel zijn kortom ze leiden niet tot meer duidelijkheid maar tot minder duidelijkheid.

    Je kunt nog steeds verwarring krijgen doordat iedereen emoji’s weer op een ander manier interpreteert Je vraagt je dan af wat de toegevoegde waarde is van emoties als het nog steeds onduidelijk blijft

  4. Van mij mogen er best veel meer Emojii bij, maar niet meer variaties op het zelfde.

  5. Stel je voor zeg…je vergeet een “ras”. Ze slaan wel erg door om het voor iedereen naar hun zin te maken. Laat ze gewoon gelig zoals ze waren. Geen gedoe.

  6. ik wil graag een afdeling favorieten inplaats van die stomme vaak gebruikt, want die klopt dus niet heé, als ik een keer op een verkeerde emoji tik staat ie er gelijk bij, dat is niet vaak, dat is recent, en irritant

  7. Fixmoji is echt ideaal! Daar heb ik al mijn favorieten in zitten!

  8. Inderdaad Fixmoji 👍🏼

  9. Was idd heel raar dat er al wel verschillende huidkleuren zijn, maar iedereen wél blond haar heeft. Intussen zou het prettig zijn om emoji in soortmappen op te kunnen bergen. Dat scheelt heel wat zoeken!

  10. Er mogen er van mij bijkomen, maar er mogen er ook wel weg. Hoeveel kwartieren van de Maan staan er tussen die emoji? En hoeveel verschillende soorten zwarte vakjes (?!) heeft een mens nodig?

  11. Ook in mijn gezin zijn er meerdere huidskleuren aanwezig, maar ik gebruik altijd de default gele emoji, juist omdat kleur er niet toe doet. Een getinte kennis van me gebruikt vaak 👍🏿, maar ik ben een voorstander van de neutrale variant. Maakt het geheel ook overzichtelijker. Dan liever inderdaad zoals vaker genoemd meer objecten zoals de schroevendraaier daar een voorbeeld van is.

  12. Kom eerst maar eens met een ‘favorieten’ sectie. Ik zie namelijk door de bomen het bos niet meer.

    De quicktype functie die Apple in iOS 8 (!) introduceerde zou het zoeken ook al wat makkelijker maken. Helaas is deze na 4 jaar nog steeds niet beschikbaar in Nederland.
    Hiermee is het namelijk bijv. mogelijk om te zoeken op ‘ballon’. Vervolgens toont het quicktype toetsenbord de ballon emoji.

  13. Gboard ban Google is echt een fijn toetsenbord, je krijgt feedback voor woorden, je kunt zoeken naar emoji’s en gifs en je kunt swipen

  14. ze draaien een beetje door heb ik het idee…

  15. Alleen de kleur geel was genoeg geweest! Waarom moet alles zo benadrukt en benoemd worden? Bruin, zwart & wit enz enz. Dat benadrukt toch alleen maar de verschillen.

    Ik gebruik alleen geel! Wel ze overzichtelijk!

  16. Origineel geplaatst door Marc
    Alleen de kleur geel was genoeg geweest! Waarom moet alles zo benadrukt en benoemd worden? Bruin, zwart & wit enz enz. Dat benadrukt toch alleen maar de verschillen.
    Ik gebruik alleen geel! Wel ze overzichtelijk!

    Precies, alleen geel houdt het neutraal, overzichtelijk en daar doe je niemand te kort mee!
    Net als bij emoticons kan je iets meer varieren, mag het wordt nu té dol zo.

    Tip: ik mis o.m. transgender, Mormoonse stellen (1 man + tig vrouwen) een sjeik (idem, maar dan met harem) en het stel van tv, 1 vrouw + 2 mannen!

    Fixmoji toetsenbord is i.d.d. een goede tip om van deze onzin af te komen.

  17. Naast een favorieten-sectie zou ik graag de optie hebben om alle varianten uit te zetten. Ik gebruik “gewoon” de gele versies en wil liefst niet iedere keer dat menuutje met huidskleuren…

  18. Al die genders en kleuren komen zo onderhand mijn neus uit. Inderdaad zoekfunctie toevoegen zou ideaal zijn! Leuk dat er wat emoji’s bijkomen maar overzicht is totaal weg.

  19. Nee, een paar leuke wat op één pagina past en daar heb ik wel genoeg aan. Heb echt geen zin om 5 minuten te zoeken naar iets wat ik in 1,5 seconden getypt heb. Gedoe om dat allemaal op te zoeken vind ik en zie door de bomen het bos niet meer met die onzin.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.