Eerste Steve Jobsschool ‘De Ontplooiing’ in Amsterdam gestart

In Amsterdam gaat vrijdag 29 augustus de eerste Steve Jobsschool in de hoofdstad van start, waar kinderen met iPads gaan werken.

Lezen Ipad School Rian VisserIn Amsterdam opent vrijdag de eerste Steve Jobsschool haar deuren. Op deze school zal alleen met iPads worden gewerkt, net zoals bij de al bestaande iPad-scholen. Afgelopen maart maakte initiatiefnemer Maurice de Hond bekend dat er dit schooljaar maar liefst twee Steve Jobsscholen van start zouden gaan in Amsterdam, die allebei de nieuwe onderwijsmethode O4NT aan hanteren. Leerlingen in de groepen 1 tot en met 8 gaan met de iPad aan de slag. In Amsterdam Zuidoost gaat basisschool De Ster de onderwijsmethode O4NT geleidelijk invoeren. O4NT staat voor Onderwijs Voor een Nieuwe Tijd.

Bij deze onderwijsmethode krijgen kinderen een eigen iPad en mogen ze deels zelf bepalen wat ze willen leren. Ze bepalen ook zelf het tempo van het onderwijs. “Oude scholen zijn stom”, aldus een leerling. “Je moet op een stoeltje zitten met een potlood in de hand. En zo willen ze je klaarmaken voor de toekomst”. Toch is er ook kritiek op de onderwijsmethode: de president/CFO van Oracle beweerde eerder deze week dat tabletgebruik geen bijzondere vaardigheid is. Een tweejarige kan immers al met Angy Birds en Candy Crush overweg. Door kinderen iPads te geven, schiet je volgens deze topman niets op: ze leren niets over technologie.

In de school die vandaag van start gaat, wordt nog gewoon gewerkt met juffen en meesters. Er zijn aparte leslokalen voor bijvoorbeeld taalles en er is zelfs een aparte stilteruimte voor leerlingen die geconcentreerd willen werken. Stadszender AT5 ging alvast op bezoek bij de nieuwe Steve Jobsschool. De officiële naam is vandaag bekendgemaakt en luidt De Ontplooiing.

Wat er met de tweede Steve Jobsschool in Amsterdam is gebeurd, is nog onduidelijk. We zijn bezig uit te zoeken om welke school het gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 12:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, kinderen, school, steve jobsschool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.