‘iWatch wordt slechts een iPhone-accessoire, geen losstaand product’

'De iWatch of andere Apple-wearable die op 9 september zal worden aangekondigd, is geen losstaand product, maar een accessoire.'

iWatch Todd HamiltonDe iWatch of de andere wearable die Apple aankondigt op het iPhone-event 9 september, wordt geen losstaand apparaat. Volgens Bloomberg wordt het louter een accessoire voor de iPhone. De nieuwsorganisatie zegt dat te hebben gehoord van iemand die bekend is met de plannen. Volgens Bloomberg hoopt Apple dat het ‘magische’ succes van de iPhone zal voortvloeien naar de wearable.


Bloomberg schrijft:

“Apple zal de nieuwe wearable een boost geven door het apparaat te laten synchroniseren met het vlaggenschip van het merk, de iPhone. Het bedrijf zou ook de verwachtingen willen temperen, door signalen uit te zenden dat het meer een accessoire is dan een categorie apparaten dat op zichzelf kan staan.”

Daar zit wat in: toen Apple de iPad aankondigde, gebeurde dat op een speciaal evenement in 2010. Maar het aankomende evenement dat Apple op 9 september houdt, is vooral nog steeds een iPhone-evenement. Zelfs op de poster die met de uitnodiging gepaard gaat, wordt geen overduidelijke hint weggegeven naar een iWatch – al is de afbeelding natuurlijk weer genoeg voer voor speculatie.

De wearable voor Apple zal vermoedelijk een focus op gezondheids- en fitnessfunctionaliteit hebben. Apple introduceert met HealthKit een uitgebreide gezondsheidsinformatie-app in de aanstaande iPhone-software iOS 8. Deze ochtend nog schreven we dat Apple de privacymaatregelen voor je gezondsheidsdata net heeft aangescherpt.

Lees ook ons uitgebreide iOS 8-dossier

De openingsafbeelding is een van de vele iWatch-concepten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 10:56
Categorie Geruchten
Onderwerpen iwatch, wearable
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.