ios-8-beta-4-gezondheid-tips

Strengere regels: ontwikkelaars mogen HealthKit-data niet verkopen

Apple heeft de regels voor HealthKit aangescherpt: ontwikkelaars mogen geen gezondheidsdata van gebruikers verkopen aan commerciële partijen.

healthkit-foto-1Apple heeft de regels voor HealthKit aangescherpt. De gegevens die HealthKit via allerlei apps in iOS gaat verzamelen, mogen niet verkocht worden aan derde partijen. Je mag ze als gebruiker delen met een arts of verzekeringsbedrijf, maar alleen op eigen initiatief. In de laatste iOS 8-beta zijn de regels daarom strenger geworden: ontwikkelaars mogen de informatie uit HealthKit niet gebruiken om er geld mee te verdienen. Verkopen aan adverteerders, datahandelaren of onderzoeksbedrijven mag niet.

Wel mogen de ontwikkelaars data delen met derde partijen als het om medisch onderzoek gaat. Maar dat mag alleen als de gebruiker ermee akkoord gaat.

Lees ook: Dossier HealthKit en Gezondheidsapp

apple-gezondheidsapp-gewicht-fitnessHealthKit werd afgelopen juni onthuld door Apple tijdens de WWDC-conferentie. Het is een centraal gezondheidsplatform, waar allerlei informatie over fitness en gezondheid samenkomt. Je kunt al die data bekijken via de Gezondheidsapp in iOS 8, waar we op iCulture Nederlandse screenshots van lieten zien. De app bestaat uit diverse kaarten, vergelijkbaar met Passbook. Op elke kaart staat een ander onderwerp, bijvoorbeeld fitnessdata, bloeddruk, hartslag en verbrande calorieën. Ook kun je uitslagen van medische onderzoeken opnemen in de app en data uitwisselen met artsen. Ga je naar de huisarts met gewichtsproblemen, dan kun je meteen laten zien hoe jouw gewicht zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Je moet daarvoor wel handmatig de metingen invoeren of gebruik maken van een connected weegschaal, zoals die van Withings.

Tijdens het iPhone-evenement op 9 september verwachten we meer te horen over de apps die al zijn aangepast voor HealthKit. RunKeeper, Withings, Strava en iHealth hebben hun medewerking aan HealthKit al toegezegd. Ook zullen we op 9 september hopelijk meer weten hoe de iWatch samenwerkt met HealthKit. Er zouden sensoren in zitten die hartslag, verbrande calorieën en stappen kunnen tellen. Die informatie wordt dan meteen vanuit de iWatch doorgestuurd naar de Gezondheidsapp op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 9:46
Categorie Diensten
Onderwerpen gezondheid, healthkit, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.