HomePod China op Instagram

Eerste HomePods al in het wild gesignaleerd

De eerste HomePods zijn al in het wild gesignaleerd. Iemand uit China maakte een foto en in Californië werd de HomePod al digitaal opgespoord.

De HomePod-speaker zal pas vanaf december in de winkel liggen, in een beperkt aantal landen. Ondertussen zijn Apple-medewerkers al in de VS bezig om de slimme speaker te testen. Ook dook er een HomePod ‘in het wild’ op in China.

HomePod China op Instagram

HomePods in het wild

Instagram-gebruiker themrlinc uit Shanghai beweert dat ‘ie al een witte HomePod op zijn marmeren keukenblad heeft staan. Het zou kunnen gaan om een Chinese kloon, maar op de achtergrond zien we wel de typisch opgerolde kabel die Apple meelevert. Op de achtergrond zie je ook een verpakking. De enige begeleidende tekst is #HomePod.

Ook in Californië blijken al daadwerkelijk HomePods in omloop te zijn. De bekende venture capitalist Benedict Evans ontdekte dat zijn iPhone verbinding probeerde te maken met een HomePod. Hij maakte een screenshot van de audio-opties voor de BBC iPlayer Radio-app.

Het audio-apparaat ‘Kitchen’ heeft een icoontje dat lijkt op Apple’s HomePod. Het grafische uiterlijk sluit daarbij aan op Apple’s gebruikelijke tekeningen, bijvoorbeeld van de AirPods.

HomePod pas vanaf december beschikbaar
Wij zullen nog een paar maanden moeten wachten. De HomePod werd in juni aangekondigd tijdens de WWDC, maar komt pas eind dit jaar officieel uit. Je kunt er simpele vragen aan stellen, HomeKit-producten bedienen en natuurlijk ook muziek afspelen. Apple kiest daarbij voor duur. Terwijl concurrenten zoals de Amazon Echo en Google Home nog geen €200 kosten moet je bij Apple flink je portemonnee trekken: $349 gaat het apparaatje kosten, waarbij je kunt kiezen uit zwart of wit.

Binnenin zitten 7 tweeters, 6 microfoons en een subwoofer. Hopelijk krijgen we op 12 september een exacte datum te horen voor de lancering. Zoals gebruikelijk bij een nieuw product gonst het nu ook weer van de geruchten over beperkte beschikbaarheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2017, 8:22
Categorie Accessoires
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.