HomePod Siri vragen stellen

‘Siri is toch geen Trivial Pursuit!’

Apple wil met Siri vooral nuttige dingen doen, geen Trivial Pursuit-quizvragen beantwoorden. Ook blijken de natuurlijke stemmen van Siri geïnspireerd door de film Her.

We weten al dat Siri in iOS 11 menselijker klinkt dankzij machine learning. Uit een nieuw interview met Apple-kopstukken blijken nog veel meer leuke details. Zo blijkt de natuurlijke stem van Siri geïnspireerd door de film Her.


Siri en Her

Siri is geen Trivial Pursuit

Siri heeft nu 375 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, verklapt Apple in het interview. Je leest er ook wat interessante details over de geschiedenis van de spraakassistent en hoe Apple erover denkt. Ook ontdek je hoe Apple nieuwe talen toevoegt aan Siri. Sommige informatie was al terug te vinden in de onderzoeksartikelen die Apple in het Machine Learning Journal publiceerde, maar dan in een wat makkelijker verteerbare vorm.

Een van de pijnpunten bij Apple is dat mensen denken dat Siri alles kan, terwijl de assistent vooral bedoeld is om dingen voor elkaar te krijgen. Apple’s VP productmarketing Greg Jozwiak vertelt in het interview, dat mensen virtuele assistenten met elkaar vergelijken door kennisquiz-vragen te stellen. Daar blinkt Siri niet in uit: “We hebben dit ding niet ontworpen om Trivial Pursuit te zijn!”, aldus Jozwiak.

Siri wil vooral nuttige dingen doen
Siri’s sterke punten komen veel beter voor het voetlicht in de reclamefilmpjes met The Rock, die ze een paar weken geleden uitbrachten. Daarin is te zien dat The Rock de dag doorkomt en daarbij op allerlei manieren wordt geholpen door Siri. Wil je echter weten hoe de situatie op St. Maarten is en wat de schoenmaat van Milania Trump is, dan kun je beter terecht bij andere assistenten – of gewoon in Google gaan zoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2017, 8:56
Categorie Diensten
Onderwerp Siri
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.