Eerste Google Maps-app gebouwd in slechts drie weken

De afgelopen week is de Maps-applicatie van Apple behoorlijk in het nieuws geweest. Apple werd afgestraft omdat het bedrijf niet in staat bleek om een fatsoenlijke kaartenapp voor de iPhone te bouwen. De New York Times blijkt ook terug op het gedoe rond Google Maps en Apple Maps en brengt daarbij een interessant feit aan […]

google maps iphoneDe afgelopen week is de Maps-applicatie van Apple behoorlijk in het nieuws geweest. Apple werd afgestraft omdat het bedrijf niet in staat bleek om een fatsoenlijke kaartenapp voor de iPhone te bouwen. De New York Times blijkt ook terug op het gedoe rond Google Maps en Apple Maps en brengt daarbij een interessant feit aan het licht: de eerste Google Maps-applicatie op de iPhone werd gebouwd in drie weken, door slechts twee medewerkers. Slechts een paar weken voordat de iPhone in januari 2007 werd aangekondigd gaf Steve Jobs opdracht om een kaartenapp te maken, om de mogelijkheden van het touchscreen te laten zien. Apple sloot haastig een overeenkomst met Google om de kaartgegevens te kunnen gebruiken.

kaartenapps nederlandsApple heeft meer dan een jaar gebouwd aan een eigen kaartenapp en had daarbij één handicap: ze beschikten nog niet over achterliggende kaartendata. Ervaren spelers als TomTom en Waze leverden de benodigde kaartendata aan, maar toch bleken er allerlei fouten in te zitten. Eén ding doet de Apple Maps-applicatie wel goed: het ziet er allemaal mooi uit. De kaarten zijn overzichtelijk en bij het bekijken van een locatie krijg je een mooie satellietfoto of locatiefoto bovenin het scherm te zien. De mooie interface kon het ongenoegen van de gebruikers niet goedmaken, waardoor Apple CEO Tim Cook excuses moest aanbieden. Apple heeft inmiddels een apart onderdeel in de app Store gemaakt om navigatie-apps van anderen aan te bevelen. Gek genoeg wordt in de Nederlandse versie daar van niet de app van Apple’s partner TomTom aanbevolen, maar die van TomTom’s aartsrivaal Navigon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2012, 11:59
Categorie Apple
Onderwerpen google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.