Vodafone wil iPhone-bundel met onbeperkt internet aanbieden

Vodafone gaat volgens geruchten op 1 oktober een bundel met onbeperkt internet introduceren. Vodafone zou de winkel hierover hebben geïnformeerd. Na 10GB gaat de datasnelheid omlaag naar 32 kbps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

VodafoneVodafone heeft plannen om een iPhone-bundel met onbeperkt internet aan te bieden. De snelheid wordt boven 10GB data verlaagd naar 32kbps. Dit is dezelfde werkwijze die T-Mobile hanteert bij haar ‘onbeperkte’ internetbundels: ook daar gaat de snelheid omlaag als een bepaalde hoeveelheid data is verbruikt. Bij T-Mobile wordt de snelheid na 1GB data verlaagd naar 64kbps. Vodafone duikt daar nog eens onder met een snelheid van 32kbps. Het ophalen van e-mail en het verzenden van berichten is bij deze snelheid nog wel mogelijk, maar voor internetten of apps downloaden is het te traag. De plannen voor een dergelijk iPhone-abonnement zijn verstuurd naar Vodafone-winkels, waarna de informatie uitlekte.

De onbeperkte internetbundel zou deel gaan uitmaken van het abonnement iPhone Altijd, bedoeld voor iPhone-gebruikers. Mogelijk kunnen ook gebruikers van andere smartphones de bundel afsluiten. De bundels zouden vanaf maandag 1 oktober ingaan, samen met een bundel voor onbeperkt bellen en sms’en. Vodafone biedt bij veel bundels al onbeperkt sms aan. Officieel heeft Vodafone nog niets bekendgemaakt over de nieuwe bundels.

Het aanbieden van onbeperkte internetbundels ligt gevoelig. De Consumentenbond diende afgelopen week een klacht in tegen T-Mobile omdat de aangeboden constructie volgens de consumentenorganisatie misleidend is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 15:28
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, Internet, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.