Dit zijn de maatregelen die Apple neemt als je een iPad vroegtijdig mag testen

iPad's in vermomming, vervangen sloten op de deur en een kantoorruimte zonder ramen. Apple stelde strenge eisen toen ze een ontwikkelaar van tevoren een kijkje gaf in de wondere wereld van de iPad.

iPad concept maatregelen betaAls je als ontwikkelaar voor de lancering een nieuwe iPad mag testen van Apple, dan heb je een bijzonder goede band met het bedrijf uit Cupertino. Dat wil echter niet zeggen dat Apple alles maar op z’n beloop laat. Het bedrijf neemt nogal wat maatregelen op het moment dat een nieuwe iPad in de startblokken staat. Een onbekend gehouden ontwikkelaar van ‘een succesvolle iPad-app’ doet een boekje open over de ongekende maatregelen die Apple nam toen dit bedrijf even de iPad mocht testen.

De onderstaande quote komt vertaald, maar rechtstreeks uit een interview van BusinessInsider. We vonden het te interessant om niet te plaatsen. Het geeft inzicht ‘achter de schermen’ van Apple’s grootste marketinggeheim: vooraf helemaal niks bekendmaken over je product.

Het criterium was dat we het apparaat alleen mochten testen in een ruimte zonder ramen. Apple verving zelf de sloten op de deur. Drie ontwikkelaars en ik waren de enigen die in de ruimte aanwezig mochten zijn. Apple eiste onze namen en sofinummers.

We moesten Apple de mogelijkheid verschaffen om gaten in onze bureau’s te mogen boren, zodat ze het apparaat vast konden maken aan het bureau. Dat deden ze met fietskabels. De iPad’s hadden willekeurige frames om het scherm. We konden niet eens zien hoe de iPad eruit zag. We mochten ermee spelen en erop inpluggen om onze code erop los te laten, maar we mochten niet zien hoe het eruit zag. Daarna maakten ze foto’s van onze tafels. Als er foto’s uitlekten, konden ze zo traceren van welk bureau het kwam.

Ik mocht niks aan de directeur vertellen. Ik mocht helemaal niemand vertellen wat we aan het doen waren. Niet eens mijn vrouw.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 14:57
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen app store, apple, beveiliging, downloaden, ipad, populariteit, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.