‘Apple stuurt iOS 5 GM (final) in de week van 23 september naar fabricagepartners’

Apple is van plan om de Golden Master van iOS 5 eind deze maand naar haar fabrieken in Azië te sturen ter voorbereiding op een introductie van een nieuwe iPhone en iPod touch halverwege oktober.

ios 5 logoApple verstuurt eind deze maand de definitieve versie van iOS 5, de zogenaamde Golden Master, naar haar assemblagepartners in Azië, zo verklaart analist Ming-Chi Kuo tegenover AppleInsider. Het is de laatste horde die Apple moet nemen voordat de nieuwe iPhone op de markt komt. Apple is volgens Kuo eind augustus met de massaproductie van zowel een nieuwe iPhone als een nieuwe iPod touch gestart. Fabrikant Foxconn, die voor Apple het grootste gedeelte van de assemblage verzorgt, zal het iOS 5-besturingssysteem tussen 23 en 30 september ontvangen.


Althans, dat is op dit moment de planning. Foxconn produceert momenteel zo’n 150.000 iPhone 5’s per dag, zo werd eerder al duidelijk.

Het nieuwe iOS 5-besturingssysteem wordt op dit moment uitgebreid door ontwikkelaars getest. Op 31 augustus stelde Apple de zevende beta van iOS 5 aan ontwikkelaars beschikbaar. De betaversies verschenen tot nu toe telkens ongeveer om de twee weken. Apple zal naar verwachting ergens deze week de achtste beta vrijgeven.

Het gereedkomen van iOS 5 is de laatste stap die Apple moet nemen voordat de nieuwe toestellen verscheept kunnen worden. De Japanse website Macotakara berichtte eerder al dat de productie op schema loopt, maar dat het wachten op iOS 5 is, om met verpakken te kunnen beginnen. Volgens Kuo duurt het naar verwachting tussen de 10 en 12 dagen om de apparaten te verschepen. Hij verwacht dat de nieuwe iPhone en iPod touch rond half oktober verkrijgbaar zijn.

Dit ligt in lijn met de geruchten van de afgelopen dagen van telecomproviders die voorbereidingen treffen voor de iPhone 5. De grote vraag die nog rest is wanneer Apple van plan is om de nieuwe iPhone (en iPod touch) officieel te gaan aankondigen. Dit zou waarschijnlijk op zijn vroegst eind deze maand kunnen zijn. Apple zal eerst álles in kannen en kruiken willen hebben voordat men op het podium staat om de nieuwe iPhone te onthullen. Als volgens de huidige planning eind deze maand de Golden Master gereed is en de toestellen klaar liggen in de fabriek, dan lijkt het moment daar.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.