Albert Heijn en Rabobank starten proef met mobiel betalen

Rabobank en Albert Heijn zijn gestart met een proef rond mobiel betalen. Door een sticker op je telefoon te plakken kun je afrekenen bij AH To Go, de kleine supermarkten van Albert Heijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

albert-heijn-mijn-idVorig jaar, tijdens Emerce eDay, organiseerde de Rabobank een actie waarbij je ijsjes kon afrekenen met een sticker op je mobiele telefoon. Het was een slim idee: bij telefoons met een afneembare achterklep plak je de sticker gewoon aan de binnenkant van het toestel en bij de iPhone plak je de sticker op een hoesje, om vervolgens draadloos te kunnen afrekenen. Wil je echt moeite doen, dan kun je de glazen achterkant van de iPhone 4 verwijderen om de NFC-sticker ook daar aan de binnenkant te plakken. Dezelfde manier van mobiel betalen wordt nu ingevoerd bij een AH To Go-filiaal in Amsterdam.

Bezoekers van de AH To Go bij het World Trade Center in Amsterdam kunnen meedoen aan de proef, met het systeem ‘mijn iD’. Voor de betalingen zelf wordt gebruik gemaakt van MiniTix en je betaalt door de telefoon met NFC-sticker langs een betaalpad te halen. Het werkt met elke bank, elke provider en elk type telefoon. In feite heb je niet eens een telefoon nodig, want je kunt de sticker ook op je portemonnee plakken. De proef bij Albert Heijn duurt 9 maanden, waarbij vooral op gemak en snelheid wordt gelet.

Klanten die mee willen doen, halen een ‘Mijn iD’-startpakket in de winkel. Ze krijgen daarbij een dunne witte sticker voor interne bevestiging en een iets dikkere zwarte sticker die je aan de buitenkant van je toestel kunt plakken. De zwarte sticker is beter bestand tegen slijtage van dagelijks gebruik. Door de barcode op de sticker te koppelen aan je MiniTix-portemonnee, vindt de betaling automatisch plaats. Bij eerdere proeven gebruikte de Rabobank speciale Nokia-telefoons. Eerder werd ook gesproken over het inbouwen van een NFC-chip in de volgende generatie iPhone, maar er zijn weinig recente aanwijzigingen dat Apple dit al bij de iPhone 5 van plan is.

De benodigde app Mijn ID is voor iedereen te downloaden, maar je hebt wel de NFC-sticker nodig om te kunnen betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 20:51
Categorie Apple
Onderwerpen albert heijn, betalen, nfc, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.