WeTransfer voor iPhone uitgebracht: 10GB aan foto’s en video’s delen

Het officiële WeTransfer voor iPhone is uit. De strakke applicatie bedient soepel en laat je foto's en video's tot 10GB delen met anderen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

wetransferHet populaire Wetransfer.com heeft eindelijk een applicatie uitgebracht, zodat gebruikers ook vanaf hun iPhone bestanden met elkaar kunnen delen. De Nederlandse app stond gepland voor 2013, maar liep enige vertraging op. Met de soepele en stijlvolle applicatie kunnen gebruikers gratis foto’s en video’s uploaden en delen, tot wel 10GB per keer. In vergelijking met de website is dat royaal, want daar kan je gratis bestanden tot 2GB uploaden, tenzij je WeTransfer Plus hebt à €10 per maand. Het stappenplan van de WeTransfer-app is even simpel als via de website. Je selecteert foto’s en video’s uit je filmrol, voert het email-adres van een vriend in en klaar is kees: diegene ontvangt een downloadlink en de bestanden zijn toegankelijk. Het is dus niet nodig om een account aan te maken.

Update: we horen van sommige lezers dat WeTransfer tijdelijk uit de App Store is verdwenen. Op Twitter raadt WeTransfer gebruikers aan om het via we.tl/iosapp te proberen.

WeTransfer voor iPhone is duidelijk ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. De dienst afficheert zich als de makkelijkste manier om even snel een groot bestand te sturen, en het ontwerp van de app leent zich daar uitstekend voor. De app heeft nadrukkelijk gekozen voor het overzetten van foto’s en video’s, en niet voor documenten. De ontwikkelaars hebben hier naar eigen zeggen voor gekozen om de eerste versie van de app ‘zo eenvoudig mogelijk te houden’. Misschien is het ook wel zo gebruikers voor dat type bestanden vaak clouddiensten en apps als Dropbox gebruiken, maar toch is het jammer dat de optie er niet is.

beginscherm 2bestanden

Blijft staan dat deze app hoe dan ook de simpelste oplossing is om veel foto’s of grote video-bestanden naar een ander te verzenden, want je hebt geen mailrestrictie van 20 MB én geen cloudapp nodig. Bovendien maakt het ontwerp van de applicatie indruk. WeTransfer ziet er mooi uit en bedient erg soepel. Zo kun je een eerste foto selecteren en daarna twee keer op een foto of video verderop tikken: alle tussenliggende foto’s zijn nu geselecteerd. Zin om je hele filmrol met iemand te delen? Met deze functie is dat geen probleem. Om een preview te bekijken houd je een bestand simpelweg langer ingedrukt en om naar het volgende tabblad te gaan veeg je simpelweg naar links. Het is ook mogelijk om een upload tijdelijk te pauzeren.

wetransferr

Uploaden gaat nog steeds razendsnel. Tijdens het laden zie je op de achtergrond een reclame die, net als bij de website, niet storend of afleidend is. Voor de duidelijkheid: de WeTransfer-app kun je alleen gebruiken om bestanden te verzenden, en niet om te ontvangen. De downloadlink van een ander ontvang je nog steeds in je mailbox, die je naar de website van WeTransfer leidt. De ontwikkelaars sluiten echter niet uit dat je de app in een later stadium ook zal kunnen gebruiken om wetransferbestanden te ontvangen.

Privacy

Wat betreft privacy: WeTransfer bewaart bestanden die je verstuurt zeven dagen voor de ontvanger om te downloaden. Daarna worden ze verwijderd van de servers. De dienst zegt de inhoud van je bestanden niet te monitoren en je persoonlijke informatie niet te verkopen aan commerciële partijen, zoals de adverteerders op de achtergrond van de website. De servers van WeTransfer staan onder andere in de Verenigde Staten, wat betekent dat de Amerikaanse overheid informatie in sommige gevallen kan inzien.

Downloaden: WeTransfer (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2014, 16:20
Categorie Fotografie en video
Onderwerp bestand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.