CornerTube is een YouTube-app voor de iPad met Picture in Picture, widget en meer

CornerTube is een nieuwe alternatieve YouTube-app voor de iPad, waardoor je YouTube-filmpjes via Picture in Picture kunt bekijken. Ook heeft de app een eigen widget in het Berichtencentrum en open je snel YouTube-filmpjes in deze app via de bijgevoegde extensie.

CornerTube-icoon.Picture in Picture, in het Nederlands Beeld in beeld, is een iOS 9-functie voor de nieuwste iPads waardoor je filmpjes kunt bekijken terwijl je een andere app gebruikt. Het filmpje wordt in een kleiner venster afgespeeld in één van de hoeken van het iPad-scherm. De officiële YouTube-app biedt nog steeds geen ondersteuning voor deze functie, maar CornerTube is een nieuwe alternatieve YouTube-app waarmee het wel mogelijk is. Ook andere functies zoals een widget in het Berichtencentrum is mogelijk dankzij deze app.

CornerTube: Picture in Picture en een widget

CornerTube is een onofficiële YouTube-app die allerlei iOS-functies implementeert. Je kan in de app ook gewoon zoeken naar je favoriete YouTube-video’s, maar de app onderscheidt zich met verschillende functies. Elke video die je in de app opent, kun je ook bekijken via Picture in Picture.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Maar de app voegt nog veel meer toe dan alleen deze functie, want elke gekopieerde YouTube-link verschijnt automatisch in het Berichtencentrum dankzij de widget van CornerTube. De widget laat een screenshot zien van de gekopieerde YouTube-link, waardoor je meteen weet welke video er nog in je klembord staat. Met een tik op de widget, wordt CornerTube geopend waarmee je de video kunt bekijken.

Bekijk ook

Picture in Picture gebruiken op de iPad: zo werkt het

Met Picture in Picture is het mogelijk om video's op de iPad te laten afspelen terwijl je andere apps gebruikt. Deze handige stand is op meerdere manieren te activeren en in deze tip lees je er alles over.

CornerTube: makkelijk delen

Daarnaast heeft CornerTube nog een andere functie. De app heeft ook zijn eigen extensie voor in het Delen-menu. Hierdoor kun je een YouTube-link vanuit een andere app rechtstreeks openen in CornerTube, zonder dat je zelf naar de video hoeft te zoeken. En met de Split View-stand op de nieuwste iPad-modellen, bekijk je een video op een gedeeld scherm, terwijl je verder kunt werken in een andere app.

De widget in de YouTube-app Cornertube.

Overigens is CornerTube niet de enige alternatieve YouTube-app waarmee je via Picture in Picture een YouTube-filmpje kunt bekijken. In onderstaand artikel vind je nog een ander alternatieve app, evenals andere mogelijkheden om YouTube-filmpjes op deze manier te bekijken. Picture in Picture wordt bovendien op nog een aantal andere apps ondersteund, zoals de bekende video-app Vimeo. Ook RTL XL biedt ondersteuning voor Picture in Picture, al is hier wel een premium-abonnement voor nodig. Of YouTube in de toekomst haar officiële app zal bijwerken voor Picture in Picture, is nog even afwachten. Tot die tijd kun je in ieder geval gebruikmaken van deze nieuwe app of andere alternatieve methodes.

Bekijk ook

YouTube Picture in Picture bekijken op iPad en iPhone

Standaard werkt de YouTube-app meestal niet met Picture in Picture, maar in deze tip leggen we vier alternatieve opties uit, zodat je YouTube-filmpjes toch als Picture in Picture-filmpje kunt bekijken op je iPhone of iPad

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 januari 2016 om 19:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.