Reclame Apple Music

Oeps: Apple Music-reclame blokkeert toegang tot eigen muziekcollectie

Apple toont in de Muziek-app een reclame voor Apple Music. Bij sommige gebruikers verschijnt de knop om verder te gaan niet, waardoor je (tijdelijk) niet bij je eigen muziekcollectie kunt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bij het opstarten van de Muziek-app heb je misschien deze reclamebanner al gezien. Apple probeert je over te halen Apple Music te gaan gebruiken met een nieuwe reclamebanner. Alleen lijkt er bij sommige gebruikers iets mis te gaan. De knop om naar je eigen muziekcollectie te gaan ontbreekt.

Reclame Apple Music

Het gaat om een weergavefout, waarbij alleen de reclame zichtbaar is. Bij de meeste gebruikers verschijnen na een paar seconden twee knoppen: eentje om een abonnement op Apple Music te nemen en een andere om naar je muziekcollectie te gaan. Verschijnt de knop niet, dan kun je niet bij je eigen nummers. Gelukkig is het een kortdurend probleem.

Apple Music reclame Apple Music uitschakelen

Op de iCulture-redactie merkten we dat de reclame op bijna alle toestellen, ongeacht of je iOS 9.2.1 al hebt geïnstalleerd en ongeacht of je het tonen van Apple Music hebt in- of uitgeschakeld, wordt getoond. De schakelaar vind je via Instellingen > Muziek > Toon Apple Music. Mocht je er last van hebben, dan kun je ook proberen om de schakelaar om te zetten. Mensen die al een abonnement op Apple Music hebben kunnen de reclame ook te zien krijgen, namelijk wanneer er een storing is bij Apple Music (zoals een paar dagen geleden het geval was).

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 9:12
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.