Kind met een tablet.

Zo check je of een app geschikt is voor je kind

Met AppLab van Cinekid kun je zelf makkelijker op zoek gaan naar apps die geschikt zijn voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iPhone en iPad.

Kind met een tablet.
De App Store staat vol met honderdduizenden verschillende apps, maar welke zijn nou echt geschikt voor kinderen? AppLab van Cinekid maakt je wegwijs door het enorme aanbod van apps en bekijkt welke apps geschikt zijn voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar.

Cinekid AppLab: alleen kindvriendelijke apps

Hoewel bij elke app in de App Store een beoordeling vermeld staat voor welke leeftijdsgroep de app bedoeld is en wat voor een soort content een app bevat, biedt Cinekid AppLab een selectie aan ruim 140 apps die onschuldig zijn en geschikt zijn voor kinderen. Er wordt gekeken naar een aantal aspecten, zoals inhoud en prijsbeleid. In Cinekid AppLab vind je zowel gratis als betaalde apps en in-app aankopen worden altijd aangegeven. Elke maand wordt de app volgens de makers aangevuld met nieuwe apps, waardoor het aanbod blijft groeien.

Cinekid AppLab met uitgelichte apps op de iPhone. Cinekid AppLab met categorieën op de iPhone.

AppLab deelt de app bovendien in in verschillende categorieën, zoals knutselen, taal en rekenen en verhalen. Hierdoor vind je makkelijk een leuke app in een passende categorie, zodat je zeker weet dat je een onschuldige app gedownload hebt. Verder wordt er bij elke app een korte omschrijving gegeven en vind je screenshots en filmpjes van de specifieke app.

Selecteer apps op leeftijd met Cinekid AppLab op de iPhone. Zoeken naar apps in Cinekid AppLab voor de iPhone.

Verder kijken de makers van AppLab ook of een app om persoonlijke gegevens vraagt of verborgen extra aankopen vereist. In AppLab worden deze apps dan ook niet opgenomen. Een blik op de categorie communiceren laat zien dat de makers een strenge selectie maken, want apps als Twitter of Facebook zul je hier niet vinden. Het bedrijf Cinekid zet zich al jaren in voor de productie van media die geschikt zijn voor kinderen. Een goed en bekend voorbeeld hiervan is het Cinekid Festival.

Overigens heeft de App Store zelf ook een categorie met apps die geschikt zijn voor verschillende leeftijden. Als je de App Store opent en op Uitgelicht tikt, kun je linksboven kiezen voor Categorieën, gevolgd door Kinderen. Hoewel je niet zo uitgebreid kunt filteren op categorieën, selecteer je hier wel eenvoudig een bepaalde leeftijdscategorie. Bovendien hebben wij op iCulture elke zondag een eigen rubriek genaamd iKids, waar je elke week een nieuwe selectie van kindvriendelijke apps vindt.

https://www.iculture.nl/apps/beste-kinder-apps-2015/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2016, 15:54
Categorie Apps
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.