WhatsApp optimaliseren op de iPhone in het klein.

WhatsApp knoeit met verjaardagen bij het delen van contacten

Pas op bij het delen van contacten via WhatsApp: verjaardagen worden op een andere dag in je adresboek geplaatst. Door een bug loop je de kans dat je iemand op de verkeerde dag feliciteert.

WhatsApp optimaliseren op de iPhone in het klein.Heb je onlangs iemand veel te vroeg gefeliciteerd voor zijn of haar verjaardag? WhatsApp zou hiervan de boosdoener kunnen zijn. Als iemand contactgegevens inclusief verjaardag met jou deelt via WhatsApp, dan wordt het contact met een onjuiste datum in je contactenlijst gezet.

WhatsApp verplaatst verjaardagen

In de standaard contactenlijst op je iPhone of iPad kun je behalve telefoonnummers, emails en adresgegevens ook verjaardagen invullen. In een speciaal veld Verjaardag vul je de juiste datum in, waarna de verjaardag in je agenda wordt geplaatst. Je krijgt een herinnering als de verjaardag aanstaande is. Via de Contacten-app kun je ook contactgegevens delen met anderen, zodat iemand bijvoorbeeld meteen de juiste gegevens op zijn of haar toestel heeft staan. Tenminste, dat is de bedoeling. Als je zo’n contact deelt via de extensie van WhatsApp in het delen-menu, gaat er iets mis met de ingevulde verjaardag. De verjaardag verschuift steeds één dag.

Als je naar een contact gaat en onderaan tikt op Deel contact, selecteer je de extensie van WhatsApp. Vervolgens krijg je een overzicht van alle gegevens die je de ontvanger toestuurt, waarna je zelf onderdelen kunt uitvinken. Al in dit scherm zul je zien dat de verjaardag plotseling één dag eerder is. In ons voorbeeld versturen we een contact met als verjaardag 10 oktober 1990. Nog voor het versturen wordt deze ineens aangepast naar 9 oktober 1990 (zie eerste screenshot), terwijl de ontvanger in WhatsApp de verjaardag zelfs nóg een dag eerder in zijn of haar adresboek zet.

WhatsApp verstuurt contacten met verkeerde verjaardag. Een ontvangen contact met een verkeerde verjaardag in WhatsApp.

Als je dus contactgegevens naar iemand wil versturen, is het voorlopig verstandiger om dit via een ander kanaal te doen. Behalve WhatsApp kun je ook kiezen voor iMessage (Berichten), Mail, AirDrop of andere apps met een delen-extensie. Want voor je het weet feliciteer je iemand twee dagen te vroeg met zijn of haar verjaardag.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2016, 10:25
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.