Koenigsegg Regera CarPlay

Apple CarPlay nu beschikbaar in Nederland

Apple heeft Nederland officieel toegevoegd voor beschikbaarheid en ondersteuning van CarPlay. Na de beschikbaarheid van Siri in het Nederlands was de toevoeging van CarPlay een formaliteit.

alpine-ilx-007_apple_carplayApple heeft Nederland – en vier andere landen – toegevoegd aan de lijst met landen waar CarPlay nu officieel ondersteund wordt. Naast Nederland zijn ook Denemarken, Nieuw-Zeeland, Rusland en Zweden toegevoegd, waardoor het totaal op 25 landen met CarPlay-ondersteuning komt. Helaas voor onze zuiderburen zit België er nog niet bij.

Dat Nederland snel zou worden toegevoegd, werd al verwacht nu de Nederlandse Siri beschikbaar is. CarPlay leunt zowel voor de spraakbediening als gesproken instructies hevig op Siri. Mogelijk betekent dit ook een verdere verbetering van het Nederlandse kaartmateriaal in Apple Kaarten (Apple Maps) voor de navigatie in CarPlay.

Apple CarPlay in Nederland

Met de officiële status van Nederland als ‘CarPlay-land’ is het nu eenvoudiger om (Nederlandse) support te krijgen en zullen after-market inbouwsystemen sneller beschikbaar komen voor Nederlandse autobezitters. Daarnaast worden de eerste auto’s met af-fabriek CarPlay-ondersteuning later dit jaar verwacht.

Met CarPlay kun je eenvoudig je iPhone koppelen aan het entertainmentsysteem van je auto. Zo kun je veiliger navigeren, handsfree telefoongesprekken voeren en muziek luisteren. CarPlay is al te gebruiken in Nederland en België via inbouwsystemen van Pioneer, Alpine en andere aanbieders.

Meer achtergrondinformatie over beschikbaarheid en werking van CarPlay lees je in ons uitgebreide dossier CarPlay, onze topicverzameling CarPlay of op Apple’s CarPlay-themapagina (Engels)

Sparen maar … Koenigsegg Regera supercar van 1,9 miljoen heeft 1500 pk … én CarPlay.

Koenigsegg Regera CarPlay

Via Macrumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2015, 10:47
Categorie Diensten
Onderwerp carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.