steve-dowling

Apple benoemt Steve Dowling tot hoofd communicatie

Apple heeft Steve Dowling aangewezen tot hoofd communicatie en PR. Hij volgt Katie Cotton op en zal waarschijnlijk zorgen voor meer openheid.

Apple heeft een nieuw hoofd van de communicatie-afdeling. Steve Dowling, die al jarenlang voor Apple werkzaam is, is benoemd tot vice-president commmunicatie. Hij is toegevoegd aan de portrettengalerij met topmensen op de website van Apple. Dowling werkte al sinds oktober vorig jaar als hoofd communicatie, als vervanger van voormalig PR-baas Katie Cotton. Zij ging vorig jaar met pensioen.

steve-dowling

Cotton beweerde dat ze meer tijd met haar gezin wilde doorbrengen, maar achter de schermen ontstonden geruchten dat haar werkwijze niet meer aansloot bij het tijdperk Tim Cook. Cotton voelde zich thuis bij de geheimzinnige cultuur van Apple en deed er alles aan om topmensen zoals Steve Jobs af te schermen van journalisten. Als we één ding hebben gemerkt van de periode dat Tim Cook aan de macht is bij Apple, dan is het wel dat er meer aandacht is voor openheid. Topmensen van Apple worden vaker dan ooit geïnterviewd en nemen in het openbaar standpunten in.

Apple ging na het vertrek van Cotton op zoek naar een “meer bereikbaar gezicht”. Er werden meerdere kandidaten uitgenodigd, maar de keuze viel uiteindelijk op Steve Dowlin. Die werkt al sinds 2003 bij Apple en kent het bedrijf dus goed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2015, 7:59
Categorie Apple
Onderwerpen apple, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.