Bourge Venus draadloze oplader

De draadloze Venus-oplader is een juweeltje op je bureau

De Bourge Venus is een draadloze design-oplader van aluminium en glas, waarmee je je iPhone in stijl kunt opladen. Voor als je iets bijzonders op je bureau zoekt.

Je zoekt een draadloze oplader, maar het moet wel een beetje leuk eruit zien? Bourge Design heeft de Venus aangekondigd, een draadloze oplader van metaal met een bijzonder uiterlijk. Bourge bracht eerder de Arc Hub uit, een mooie USB-C-hub voor je computer. Nu zijn ze terug met de Venus, een draadloze oplader van aluminium en glas in een opvallend design. Het design van de Venus is geïnspireerd door de boeg van een schip. Hij is wel aan de prijs.

Bourge Venus

De Bourge Venus is een 10 Watt Qi-lader met USB-C dus het is snel genoeg voor de maximale oplaadsnelheid die Apple momenteel ondersteunt (7,5 Watt). Je krijgt er aan de voorkant een extra USB-C-poort bij en er zit ook een USB 3.0 snellaadpoort op, voor als je wat meer haast hebt. Deze kun je ook gebruiken voor apparaten die nog niet draadloos opladen ondersteunen.

Bourge Venus zijaanzicht

Het driehoekige design is een bewuste keuze: de ontwerpers hebben rekening gehouden met de camerabult die bij veel smartphones aanwezig is. Daardoor kan je smartphone wat wiebelig op de oplader liggen. Nu is direct contact ook niet direct nodig (het werkt bij de iPhone immers ook met hoesjes tot zo’n 3mm dikte).

Bourge Venus draadloze oplader

Een aluminium balk met rubberen stripje aan de onderkant voorkomt dat je iPhone wegglijdt van de lader. Dat is waarschijnlijk wel nodig, want de Venus heeft geen rubberen oppervlak zoals je bij veel andere laders ziet. We weten nog niet in hoeverre trillingen door binnenkomende notificaties problemen gaan opleveren.

Bourge VenusDuo met iPhone

Een ledlampje maakt duidelijk of de iPhone aan het laden is. Dat kan zowel in landschaps- als in portretstand. Ook kun je twee Venus-opladers aan elkaar koppelen om meerdere apparaten op te laden. De Venus zelf sluit je uiteraard met USB-C aan op je MacBook of je gebruikt de meegeleverde muuradapter voor Europa, UK en Australië.

Bourge Venus iPhone

Als je de Venus in pre-order bestelt betaal je $89 plus verzendkosten. Wacht je langer dan betaal je $99. Het accessoire wordt in het tweede kwartaal van 2018 verscheept. Je kunt ook kiezen voor een dubbelpak van $159 (later wordt dat $169). De Venus is weliswaar prijzig, maar is waarschijnlijk een betere keuze dan die van LXORY die we een paar dagen geleden besproken hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2018, 12:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, draadloos opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.