Reacties voor: Blackra1n: jailbreaken voor dummies (handleiding)

Met de komst van blackra1n is het voor gebruikers van iPhones en iPods op firmware 3.1 en 3.1.2 mogelijk geworden om makkelijk te jailbreaken.. maar hoe moet dat nu eigenlijk? Deze handleiding legt uit hoe het werkt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:
354 reacties
 1. Wat een ijdeltuit met z’n eigen gezichtje in de recovery mode. Ik pas!

 2. Uitstekende handleiding! Goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Komt er een soortgelijke tutorial als het Dev Team een jailbreak uitbrengt?

 3. Zou het de moeite zijn om van een 3.0 jailbreak naar een 3.1.2 te gaan ?

 4. Duidelijker, en makkelijker, kán bijna niet.

 5. Kan dit ook met de iphone 3gs die met 3.1 nieuw uit de winkel komt?

 6. Kleine tip: mocht je een beveiligingscode voor je toestel ingeschakeld hebben, zet deze dan uit voor het uitvoeren van Blackra!n. Hierdoor kan het namelijk voorkomen dat het proces niet goed doorloopt.

  @Jos; Z’n koppie staat alleen maar in beeld tijdens het uploaden van de exploit. Daarna hoef je niet meer tegen ‘m aan te kijken 😉

 7. Denk er wel aan dat Itunes 9 nodig is voor blackra1n ivm met een dll bestand. Hier was op het forum veel onduidelijkheid over. Aangezien ik een mac heb en dit prog alleen onder windows werkt was ik eerst een tijdje aan puzzelen waarom dit programma steeds vastliep nadat ik op “make it rain” klikte op windows 7. Na installatie Itunes was het probleem opgelost

 8. Paul, kan je mij vertellen wat de root partition grootte is? En of push notificaties werken?

 9. Na purplera1n werkt deze ook uitstekend. Geen ramdisk, geen jailbreak-log bestanden. Alles werkt perfect. Alleen werken usb-ssh programma`s niet standaard, zoals diskaid. Geohot heeft hier een fix voor, en die is op z`n twitter te downloaden.

  @ Kets, mits je geen 3gs hebt, niet. Door deze update kunnen 3gs gebruikers AR apps installeren.

 10. Ah. Goddank. Eindelijk mogen we op jailbreak artikelen reageren!!

 11. Kan iemand misschien een download mirror geven… Site ligt nu al plat…

 12. kan ik deze stappen ook volgen met firmware: 3.0.1 (7A400)?

 13. Origineel geplaatst door Yocko
  Ah. Goddank. Eindelijk mogen we op jailbreak artikelen reageren!!

  En nu maar hopen dat er ook nog zinnige reacties gepost worden en niet alleen “wat is het risico van een jailbreak?” en “wat voor thema is dat?”

 14. Zeer mooie tutorial! Heb nu wel zelf een mac en vind ’t een beetje jammer dat het (nog) niet op mac werkt. Maar echt een goede handleiding!

  Overloopt elke stap!

 15. wat is dat thema dat daarboven in beeld is? met die 5 icoontjes onderin, dat wil ik ook!

 16. Werkt perfect alles up to date nu itunes en 3.1.2.
  niks kwijt of verloren hahaha 😀

  thanks geohot 😀

 17. Is het de moeite om eerst naar 3.1 te gaan en dan te jailbreaken als je nu nog op 3.0.1 zit?

 18. Mooie handleiding, maar zoals op vele sites, en het forum hier te lezen is, werkt dit niet (altijd) op een iphone 3G, na zeker 20 pogingen op allerlei manieren werkt dit nog altijd niet bij mij. Jammer, had nooit moeten upgraden, nog maar even wachten op een nieuwe versie van blackra1n.

 19. Ik ben van 3.0.1 overgestapt naar 3.1.2 en heb de gok maar gewaagd. Het werkt perfect zover ik ga. Cydia draait lekker snel en geen ‘coma mode’ gehad o.i.d.

  Ik vind het een aanrader en ben die Geohot dankbaar.

 20. had steeds problemen met dat hij bleef hangen up running en op mijn telefoon het itunes logo en stekkertje. na 100x proberen en alles te proberen werkte het ineens? heel vaag maar ben blij dat ik weer een JB had was bijna bang dat ik nadat ik hem naar 3.1.2 had geupdate ik geen winterboard enzo kon gebruiken.

  overigens mooie thema hierboven welke is dat ?!

 21. Ik ben maar een leek wat JailBreak betreft, maar kan ik hierna weer Thetering gebruiken? Dat mis ik eigenlijk het meest op m’n iPhone 3.1.2

 22. Nou het is wel mooi gefixed weer maar let op ik heb een iPhone 3g 16gig fw3.1.2 itunes9 en Windows Vista en the rain gets stuck on iTunes USB logo en gaat dan niet verder heb al veel verschillende manieren geprobeerd maar tevergeefs. Dus kijk uit het werkt niet voor iedereen ik had her en der ook gelezen met mensen met hetzelfde probleem maar ik ben nog geen oplossing tegen gekomen

 23. Origineel geplaatst door haagsegoof
  had steeds problemen met dat hij bleef hangen up running en op mijn telefoon het itunes logo en stekkertje. na 100x proberen en alles te proberen werkte het ineens? heel vaag maar ben blij dat ik weer een JB had was bijna bang dat ik nadat ik hem naar 3.1.2 had geupdate ik geen winterboard enzo kon gebruiken.

  Same here. heb een keer of 30 geprobeerd, itunes aan, itunes uit, kabeltjes verwisselen, booten, restoren, weer restoren, alle mogelijkheden heb ik voorgehad 🙂

  en net toen ik het wou opgeven, tadaaaaaa, George’s krullenbol op mijn scherm ! gelukt !

  Alles draait netjes nu, ook Cydia. En ik dacht eerst dat de Push Notification instelling was verdwenen uit het settings menu, maar dat blijkt pas te voorschijn te komen na dat je de eerste keer een app opent die hier gebruik van maakt.

  Thanks Geohot !

 24. Haha die GeoN3rd lijkt wel een H0bb1T op die foto 🙂

 25. Origineel geplaatst door Chrissz
  Kan iemand misschien een download mirror geven… Site ligt nu al plat…

  Iets verder kijken dan je neus lang is 😛 Site ligt niet plat, de server ondersteunt gewoon geen direct link. Gewoon even naar http://blackra1n.com/ gaan en op het windows logo klikken

 26. Werkt een unlock op een 3g dan ook op 3.1.2?

 27. @Chrissz:
  ga naar blackra1n.com en klik op het windows logotje

 28. Al iemand die geprobeerd heeft of dit goed werkt op een Mac met gebruikmaken van Parallels, Fusion of Virtualbox?

 29. Kan iemand me vertellen, wat het grootste risico is van het jailbreaken…?? In general..??

 30. Is Paul Durden onze nieuwe JB-specialist op iPhoneclub ?

  If so, then welcome to the club Paul 🙂

 31. Is het ZO gemakkelijk, is er nog een tutorial voor nodig…

 32. Origineel geplaatst door Bartos
  Kan iemand me vertellen, wat het grootste risico is van het jailbreaken…?? In general..??

  Dat wanneer je je iPhone laat vallen en dat hij niet meer te restoren is naar zijn orgineel in iTunes zodat je weer garantie van Apple hebt.

 33. Origineel geplaatst door Joost
  Origineel geplaatst door BartosKan iemand me vertellen, wat het grootste risico is van het jailbreaken…?? In general..??Dat wanneer je je iPhone laat vallen en dat hij niet meer te restoren is naar zijn orgineel in iTunes zodat je weer garantie van Apple hebt.

  Op het laten vallen van je eigen spullen heb je nooit garantie…

 34. Zit je nog op firmware 3.0.1 (of een nog eerdere versie), dan kan je beter wachten tot het iPhone Dev Team een nieuwe versie van Pwnagetool uitbrengt.

  Ik zit nog op versie 3.0 waarom kan ik beter wachten op de Pwngetool? wat zijn de voor en nadelen van Blackra1n?

 35. @Joost: ok, dus als ik zou jailbreaken, ben ik nie m’n garantie kwijt???? Dat is wat me er altijd van weerhouden heeft… Kan een jailbroken iPhone nog wel Appa uit de AppStore downloaden??

 36. Weet iemand al welk thema het is op die screenshot? Misschien de poster van dit artikel?

 37. Komt er ook een osx handleiding wanneer de osx blackra1n beschikbaar is????

 38. Misschien een simpele vraag, maar wil het toch zeker weten. Ik heb nooit eerder een jailbreak uitgevoerd en heb al aardig wat software gekocht. Kan ik deze programma’s blijven gebruiken na deze jailbreak en kan ik deze programma’s ook gewoon blijven updaten op de standaard manier zoals dat gaat zonder jailbreak?
  (iPhone 3GS)

 39. Is het niet verstandig om iets van een waarschuwing bij dit nieuwsitem te zetten? Er komen op iphoneclub ook erg veel onervaren iphone bezitters. Het lijkt me niet verstandig zonder kennis van zaken je iPhone te gaan jailbreaken.

 40. Besten,

  Kan iemand mij vertellen hoe dat geweldige theme bij stap 7 heet? Die zou ik dolgraag installeren 🙂

  Groetjes

 41. De enige reden voor mij om deze JaileBreak uit te voeren is als ik zeker weet dat ik Thetering weer kan gebruiken. Iemand daar al ervaring mee?

 42. @Joost: Volgens mij heb je sowieso geen garantie als je je iPhone laat vallen, dus dat is niet echt het risico.

  Een beter antwoord: risico van jailbreaken is dat je apparaat onbruikbaar wordt, op zo’n manier dat dat niet meer te verhelpen is door een restore. Je hebt dan dus een iBrick. Zo iets hoeft ook niet zomaar onder de garantie te vallen, omdat het jailbreaken van je iPhone natuurlijk niet onder normaal gebruikt valt.

 43. Origineel geplaatst door Bartos
  Kan iemand me vertellen, wat het grootste risico is van het jailbreaken…?? In general..??

  Hoogstens kan het mislukken en dat je je iphone moet restoren in Itunes 😉 Het is software matig dus er is altijd een weg terug..

  EDIT: Ja, je kan alles zoals zonder jailbreak, nu komt jailbreak er gewoon BIJ

 44. Heeft iemand al een oplossing gevonden op het “vastlopen” van de jailbreak? Mijn iphone blijft dus ook vastlopen met het itunes logo in beeld. Hem m ook een tijd laten liggen, maar nog steeds geen geohot in beeld. Heeft dit te maken met de manier waarop je de usb aan de iphone bevestigd? Moet de iphone voor de jailbreak hersteld worden? Want dan ben je ook al je contacten kwijt toch?
  Heb gezien dat veel mensen dit probleem hebben, dus zou iemand die hier een oplossing voor heeft deze kunnen geven?

 45. Kleine tip, als je op Windows 7 (64bit) zit, zoals ik, dan moet je blackea1n in de win XP compatability modus uitvoeren, dan werkt het wel!

 46. is dit ook de unlock van firmware 3.1.2 op mijn iphone 2g?

 47. Werkt tethering weer na deze jailbreak?

 48. Als je jailbreaked ben je dus wel je garantie kwijt. Als je hem weer restored in iTunes heb je weer garantie. Je kan met een jailbreak verder nog alles, ook gewoon downloaden vanuit de AppStore.

  Origineel geplaatst door Bartos
  @Joost: ok, dus als ik zou jailbreaken, ben ik nie m’n garantie kwijt???? Dat is wat me er altijd van weerhouden heeft… Kan een jailbroken iPhone nog wel Appa uit de AppStore downloaden??

 49. Wordt door deze jailbreak ook gelijk de simlock verwijderd van mijn iphone 3GS software 3.1?

 50. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  Origineel geplaatst door YockoAh. Goddank. Eindelijk mogen we op jailbreak artikelen reageren!!En nu maar hopen dat er ook nog zinnige reacties gepost worden en niet alleen “wat is het risico van een jailbreak?” en “wat voor thema is dat?”

  Wat een voorspellende gave, Gonny!

  Origineel geplaatst door Bob
  wat is dat thema dat daarboven in beeld is? met die 5 icoontjes onderin, dat wil ik ook!

  Origineel geplaatst door haagsegoof
  (…) overigens mooie thema hierboven welke is dat ?!

  Origineel geplaatst door Bartos
  Kan iemand me vertellen, wat het grootste risico is van het jailbreaken…?? In general..??

  Origineel geplaatst door Nick85
  Weet iemand al welk thema het is op die screenshot? Misschien de poster van dit artikel?

  Origineel geplaatst door Joost
  Besten,Kan iemand mij vertellen hoe dat geweldige theme bij stap 7 heet? Die zou ik dolgraag installeren Groetjes

 51. @Snader:

  Dat is toch geen antwoord op de vraag?

 52. Mis nog steeds de Apple versie, wie zit er van de Iphone bezitters nu op een PC 🙁

 53. Bij mij blijft de boel ook hangen op een zwart scherm ik heb overigens wel een beveiligingscode op de iphone maakt dit wat uit?Of beter ff wachten op dev team?

 54. ben hier nu nog steeds aan het proberen maar helaas nog steeds geen suc6

 55. Origineel geplaatst door Joost
  Besten,Kan iemand mij vertellen hoe dat geweldige theme bij stap 7 heet? Die zou ik dolgraag installeren Groetjes

  insgelijks!

 56. Origineel geplaatst door Bartos
  Kan iemand me vertellen, wat het grootste risico is van het jailbreaken…?? In general..??

  De jailbreaker zelf? Sorry @Gonny, kon het niet laten. Ik moet het negeren, ik weet het.

 57. Hey,

  weten jullie of er een non tethered jailbreak komt voor iPod touch 3g 32/64 GB?
  Of is het niet de moeite om daarop (lang) te wachten?

 58. Iemand al tethering aan de gang op deze JB?

 59. Origineel geplaatst door Tqam
  Mis nog steeds de Apple versie, wie zit er van de Iphone bezitters nu op een PC

  Blijkbaar meer dan je denkt?

  Origineel geplaatst door Joost
  @Snader: Dat is toch geen antwoord op de vraag?

  Moet dat dan?

  Origineel geplaatst door Jos
  Wat een ijdeltuit met z’n eigen gezichtje in de recovery mode. Ik pas!

  Hell no, zit dat er echt in, zijn rotsmoel? Dan kijk ik nog liever naar die ananas 😀

 60. Origineel geplaatst door Ricza
  Werkt tethering weer na deze jailbreak?

  Via PdaNet (Cydia), niet via het instellingen menu.

 61. Origineel geplaatst door Joost
  ad steeds proble

  Je krijgt er toch niet zon net thema bij he 😛

 62. Iemand al een reboot gedaan?, is de iPheun dan nog steeds jailbroken?.

 63. Thema weet ik niet, maar de 5 icon dock die je ziet is van ispazio (iPhone dockflow forever)
  voor de iPod touch is een ook een.

 64. Origineel geplaatst door robert
  Heeft iemand al een oplossing gevonden op het “vastlopen” van de jailbreak? Mijn iphone blijft dus ook vastlopen met het itunes logo in beeld. Hem m ook een tijd laten liggen, maar nog steeds geen geohot in beeld. Heeft dit te maken met de manier waarop je de usb aan de iphone bevestigd? Moet de iphone voor de jailbreak hersteld worden? Want dan ben je ook al je contacten kwijt toch?Heb gezien dat veel mensen dit probleem hebben, dus zou iemand die hier een oplossing voor heeft deze kunnen geven?

  Kan iemand ook antwoord geven op vragen (waar dit forum voor bedoeld is lijkt mij) ipv elkaar te zeiken? Thanx!

 65. Origineel geplaatst door Jermaine
  Moet dat dan?

  Zou wel zo prettig zijn ja. Ik snap dat de vraag niet wordt gewaardeerd.. De frequentie waarmee hij echter gesteld wordt moet toch enige vraagtekens op roepen. Geef een antwoord en je bent ervan af.

  Deze applicatie maakt het ook ons “beginnende” jailbreakers erg makkelijk om meer uit je iphone te halen. Dat wil echter nog niet zeggen dat we jullie ervaring hebben en weten waar we zo’n theme als bij stap 7 geplaatst moeten vinden. Denk eens aan je beginnende medemens en help ons in de goede richting.

  Alvast bedankt 🙂

  Joost

 66. Helaas bij mij ook geen succes blijft op het recovery scherm hangen. Komt waarschijnlijk door mijn neverlocked iPhone 🙁 geen jailbreak voorlopig

  trouwens idd vet thema, hier boven!

 67. Origineel geplaatst door Harold
  Zit je nog op firmware 3.0.1 (of een nog eerdere versie), dan kan je beter wachten tot het iPhone Dev Team een nieuwe versie van Pwnagetool uitbrengt.Ik zit nog op versie 3.0 waarom kan ik beter wachten op de Pwngetool? wat zijn de voor en nadelen van Blackra1n?

  Nadeel van Blackra1n op dit moment is dat als je de iphone uit en weer aanzet de JB er weer af is. Opnieuwe uitvoeren daarna is geen probleem maar het is wel iets om aan te denken.

 68. Kun je na een jailbreak gewoon weer je back up terugzetten met al je apps, instellingen en berichten?

  Wil het graag voor de eerste keer gaan proberen, zeker met deze handleiding, maar wil wel graag berichtjes en instellingen behouden.

 69. @Joost: Het gaat hier om een jailbreak methode, niet een discussie over wat voorn thema er in een plaatje gebruikt word, ik snap best dat je het wil weten maar check dan de screenshot topic op het forum.. staat ie vast wel 5,6 keer tussen. Totaal met Gonny eens

 70. @Ivo:

  Origineel geplaatst door Ivo
  Origineel geplaatst door Nadeel van Blackra1n op dit moment is dat als je de iphone uit en weer aanzet de JB er weer af is. Opnieuwe uitvoeren daarna is geen probleem maar het is wel iets om aan te denken.

  Dat gaat bij mij niet op. Iphone reeds meerdere malen herstart.. Cydia en alle jb applicaties blijven gewoon werken!

 71. Pffff weet je wat laat ook maar dit is echt de meest buggy jailbreak ever. Ik krijg een usb kabel logo te zien waarna normaal gesproken je het gezicht van die gast zou moeten zien. Nou mooi niet een mooi zwart vlak en heb t echt al 1000x geprobeerd. Grootste crap ever.

 72. Origineel geplaatst door erwin
  Pffff weet je wat laat ook maar dit is echt de meest buggy jailbreak ever. Ik krijg een usb kabel logo te zien waarna normaal gesproken je het gezicht van die gast zou moeten zien. Nou mooi niet een mooi zwart vlak en heb t echt al 1000x geprobeerd. Grootste crap ever.

  Had ik de eerste twee keer ook… Het is belangrijk dat je itunes 9 hebt geinstalleerd.. EN itunes moet open staan (voordat je hiermee begint)

 73. hoe lang duurt ongeveer het jailbreaken?

 74. Mooie handleiding, net 2 weken terug via Pwn 3.1 en de daarmee hier geposte IPSW, JB gedaan.

  Met Blackra1n wil ik wel upgraden naar de officiele 3.1.2 en daarna let it Ra1n.

  Echter na welke stap kan ik dan het beste mijn reservekopie terugzetten? En moet je voor je reservekopie, eerst je Cydia-apss restoren middels aptbackup?

  Alvast dank voor de reacties…

 75. Origineel geplaatst door Ivo
  Origineel geplaatst door HaroldZit je nog op firmware 3.0.1 (of een nog eerdere versie), dan kan je beter wachten tot het iPhone Dev Team een nieuwe versie van Pwnagetool uitbrengt.Ik zit nog op versie 3.0 waarom kan ik beter wachten op de Pwngetool? wat zijn de voor en nadelen van Blackra1n?Nadeel van Blackra1n op dit moment is dat als je de iphone uit en weer aanzet de JB er weer af is. Opnieuwe uitvoeren daarna is geen probleem maar het is wel iets om aan te denken.

  Klopt niet, is alleen bij iPod Touch 3G.

 76. Good article but you must state in the first line that if you use this method on a simlocked 3g or 3gs you will loose the ultrasnow option , many people hear the word jailbreak and think of simlock removal as well , which up to now has been the case as this is the first jailbreak without a simunlock option , on my ipod touch this works perfectly on windows 7 but on my factory unlocked iphone 3g it does not work , it hangs on the recovery mode , this is a well known problem with some iphone 3g phones and in the rc2 release this problem will be gone ( also not stated in the article ) this article is miss leading as you will iam sure get alot of members upgrading their 3gs phones to find they have lost ultrasnow and will be stuck on a crap network for maybe months before the option will arrive to solve this , by reading on the dev teams site it looks like alot of your readers have allready been screwed and hit on the upgrade option , so please make this clear in your article

 77. Dank je voor je uitleg!

 78. Origineel geplaatst door Joost
  Origineel geplaatst door erwinPffff weet je wat laat ook maar dit is echt de meest buggy jailbreak ever. Ik krijg een usb kabel logo te zien waarna normaal gesproken je het gezicht van die gast zou moeten zien. Nou mooi niet een mooi zwart vlak en heb t echt al 1000x geprobeerd. Grootste crap ever.Had ik de eerste twee keer ook… Het is belangrijk dat je itunes 9 hebt geinstalleerd.. EN itunes moet open staan (voordat je hiermee begint)

  Hmm nou als ik itunes open heb geeft itunes aan dat er een fout is opgetreden omdat de iphone in ” recovery” staat

 79. Origineel geplaatst door viermaal raden.
  Al iemand die geprobeerd heeft of dit goed werkt op een Mac met gebruikmaken van Parallels, Fusion of Virtualbox?

  Ik ben bezig met Fusion, maar tot nu toe geen succes. Ik kom wel in recovery modus, maar daarna pakt de jailbreak tool hem niet meer op. Hij blijft hangen op ‘entering recovery…’ en op de iPhone zie ik alleen het bekende USB plugje met een pijl naar de CD met iTunes.

  Wat ik wel gedaan heb is op zowel Windows onder Fusion als op mijn Mac de iTunesHelper uit gezet; anders start iTunes direct na het in recovery modus gaan.

  Helaas; ik moet hem nu voor de tweede keer restoren in iTunes en m’n backup terughalen en apps syncen. Ik denk dat ik maar gewoon wacht tot er een bruikbare Mac tool komt.

 80. Hier ook itunes-logo probleem. blijft hangen. wacht wel op deftige JB van dev. team

 81. @Bob:

  Ik ga dat ook maar doen. Bedankt voor de info.

 82. Origineel geplaatst door erwin
  Hmm nou als ik itunes open heb geeft itunes aan dat er een fout is opgetreden omdat de iphone in ” recovery” staat

  Dat klopt.. Maar daar hoef je niks mee te doen! Gewoon weg klikken.

  Volgorde waarin het bij mij werkte:

  Itunes (9) openen
  Iphone aansluiten.
  Bestandje starten
  paar seconden later is het gebeurd en gaat je iphone herstarten
  Klaar is kees 🙂

 83. En toch blijft hij bij mij in recovery mode staan (iPhone 3G). Meerder pc’s en usb-poorten geprobeerd… Zucht.

 84. Het is mijn eerste keer dat ik ga Jailbreaken en heb 3.1.2 er op staan 🙂

  Kan ik dan beter tot Dev Team wachten of gewoon deze doen ?

  Alvast bedankt,
  Wesley S.

 85. Bij mij wil de JB ook niet geheel vlekkeloos doorlopen.
  Ik kom tot aan dat mn Iphone 3G zou moeten gaan rebooten..maar lijkt er niet echt op dat ie dat gaat doen.

  Ben nu al zeker n minuut of 5 aan t wachten..maar scherm blijft gewoon zwart.

  Als ik de iphone handmatig aanzet dan zie ik geen icoon voor Blackrain tussen mn programma’s staan…

  Iemand n idee?

 86. Wat ik heb gedaan op mijn jailbroken 3GS met fw3.0

  1- Cydia programma’s gebackupped met AptBackup
  2- Gesychroniseerd met Itunes 9
  3- apple upgrade naar 3.1.2 (wel via de server van Saurik in de hosts file)
  4- opgestart.
  5- BlackRa1n gedraaid
  6- Cydia geïnstalleerd
  7- aptbackup geïnstalleerd
  8- met aptbackup alle cydia programma’s teruggezet
  9- Nieuwe AppSync (voor 3.1) geïnstalleerd.
  10-Klaar.

  enne: tethering werkte voorheen op mijn 3.0 gs en werkt nu nog steeds op mijn 3.1.2 gs

 87. Heb een Mac waar ik m’n iPhone mee sync. Kan ik op m’n Windows XP (met tTunes 9) de jailbreak uitvoeren en daarna weer op m’n Mac aansluiten om te syncen??

 88. @Thumper_uk:

  Dude, please use shorter textlines. This is unreadable. Use dot after a sentence. Djeez, how difficult is that.

 89. @Paul Durden, Ik had op het forum al een quick-guide gemaakt, maar deze is toch iets completer 😉

  P.S. voor de mensen die toch nog wat antwoorden zoeken, kijk anders even hier: https://www.iculture.nl/forum/f14/iphone-jailbreak-unlock/f65/jailbreak/45511-blackra1n-1-0-voor-fw-3-1-verzameltopic-handleiding.html

 90. Origineel geplaatst door Ivo
  Nadeel van Blackra1n op dit moment is dat als je de iphone uit en weer aanzet de JB er weer af is. Opnieuwe uitvoeren daarna is geen probleem maar het is wel iets om aan te denken.

  Als je niet weet waar je over praat, aub niet reageren dan. Je brengt mensen in de war in plaats van dat deze topic duidelijkheid moet verschaffen.

 91. Hoe heb je stap 3 gedaan?

  Origineel geplaatst door doezel
  Wat ikH heb gedaan op mijn jailbroken 3GS met fw3.01) Cydia programma’s gebackupped met AptBackup
  2) Gesychroniseerd met Itunes 9
  3)apple upgrade naar 3.1.2 (wel via de server van Saurik in de hosts file)
  4) opgestart.
  5) BlackRa1n gedraaid
  6) Cydia geïnstalleerd
  7) aptbackup geïnstalleerd met aptbackup alle cydia programma’s teruggeze
  9) klaar!enne: tethering werkte voorheen op mijn 3.0 gs en werkt nu nog steeds op mijn 3.1.2 gs

 92. Goedemiddag,

  Mijn vraag is,
  werkt de pushnotificatie met deze jailbreak…
  ( vodafone sim )

 93. stap 3. Eerst mijn hosts bestand aangepast zoals hier beschreven: http://www.saurik.com/id/12

  Daarna m’n iphone aan itunes gehangen en een standaard firmware update gedaan van 3.0 naar 3.1.2.

  Ik heb hiermee wel ook m’n baseband overschreven dus m’n kans om te unlocken heb ik nu (tijdelijk?) verspeeld. Voor mij geen probleem aangezien ik de unlock niet gebruik.

 94. Als je deze jailbreak toepast op een iphone 3gs 3.1, is dan de simlock ook verwijderd?

 95. nou ik doe dus precies wat er hierboven staat er er gebeurd dus gewoon helemaal niks
  ik heb een gewone iphone 3G 16GB
  als ik volgens de bovenstaande aanwijzingen tewerk ga
  blijftie hangen bij blackra1n op running en op m`n iphone staan de stecker en het itunes symbool
  dus vertel mij maar wat ik fout doe

 96. bij mij blijft het “usb kabel/ itunes” beeld er op staan en verder gebeurt er niets. heb een 3g met 3.1.2. weet iemand waar dit aan ligt?

 97. Ik weet niet of de vraag serieus is, maar het “thema” waarnaar gevraagd word, is de iSpazio Dockflow.

  On-topic : keurige tutorial !

 98. If you use blackra1n to jailbreak 3.1 or 3.1.2, the steps you take before running blackra1n will prevent the unlock from working on your iPhone for potentially a very long time. By the way, we haven’t yet tested whether a blackra1n’d device can accept a custom IPSW without tweaks, but if it doesn’t then it should only require a minor change.

  I dont get this part (this is quoted from Dev team blog)
  what do they mean with if you use blackra1n it will prevent unlock from working on your iPhone for a very long time ?

  Can someone explain it to me ?

 99. Origineel geplaatst door Joost
  Als je jailbreaked ben je dus wel je garantie kwijt.

  Zucht, zoals ook gisteren op het forum gevraagd hoe degenen die dit zeggen aan deze wijsheid komen. Het zal best dat T-mobile dat ergens in een voorwaarde heeft staan maar volgens mij is dit voor een rechter niet hard te maken. Daarnaast heb ik nu 2x een Iphone 3G MET JAILBREAK geretourneerd en 2x ben ik gewoon netjes geholpen door T-mobile.

  Het lijkt mij dat T-mobile alleen garantie kan weigeren als zij kan aantonen dat een jailbreak het toestel kapot heeft gemaakt. Daar heb ik nog nooit van gehoord. En zelfs al heb je een ‘brick’ dan nog kan T-mobile hoogstens de handlingskosten in rekening brengen voor het opnieuw flashen van je toestel.

 100. Excuus voor de n00b vraag maar het is mij niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zijn van tethered.

  + Betekent dit dat ik all mijn Cydia apps en zijn opgeslagen content verlies wanneer ik de iPhone uit en aan doe?
  – If so, er blijven dan geen brokjes data achter die de schijf vervuilen?

  + Vormt dit geen probleem aangezien ik in de App store vaak lees dat een herstart na een installatie aanbevolen wordt?

  Alvast bedankt.

 101. Origineel geplaatst door Ivo
  Nadeel van Blackra1n op dit moment is dat als je de iphone uit en weer aanzet de JB er weer af is. Opnieuwe uitvoeren daarna is geen probleem maar het is wel iets om aan te denken.

  Nee niet waar. Alleen bij de Ipod Touch 3G.

 102. Origineel geplaatst door erwin
  Pffff weet je wat laat ook maar dit is echt de meest buggy jailbreak ever. Ik krijg een usb kabel logo te zien waarna normaal gesproken je het gezicht van die gast zou moeten zien. Nou mooi niet een mooi zwart vlak en heb t echt al 1000x geprobeerd. Grootste crap ever.

  Fiets jij zelf even iets in elkaar dan, werkt bij mij en heeeel veel anderen perfect..

  Heel even George zun postzegel op mn scherm heb ik er wel voor over, wat je wat? ga zelfs een donatie doen 😉

 103. @erwin : er worden diverse tips gegeven, welke heb je al geprobeerd dan ?

  Het lukte bij mij gisteren ook pas na de 10e keer. Ben van nature erg geduldig maar kreeg het ook wel even warm. Zo reageren is verspilde energie. Energie die je beter kunt steken in het proberen het voor elkaar te krijgen.

  Het werkt echt, en buggy ? Echt niet !

 104. @Ricza:
  Bij mij wel, tot mijn grote verbazing 😀
  Ik zit nu op 3.1.2 met werkende tethering!!

 105. Dank je AvdVee voor het ophelderen. Excuus voor mijn vraag. Het staat ook in het bericht zelf inderdaad, dat het alleen de Touch 3G betreft. Wellicht is de vraag nog steeds relevant voor 3G gebruikers. (Kon mijn originele bericht niet meer verwijderen)

 106. Super handleiding!!!!! Was altijd een beetje schijterig voor dat jailbreak gedoe maar nu ziet het er wel erg makkenlijk uit!

  Effe 1 vraag als je dit doet raak je dan nog dingen kwijt? (sms’jes, foto’s, programma’s?)

 107. @mvveelen: ik heb echt alles al geprobeerd harde resets eerst uitvoeren dan kabel aansluiten.. Beveiliging code van iphone gehaald wat ik ook doe t werkt niet ik hou zwart beeld ik heb itunes 9 en windows xp. Deze tutorial gevolgt en die van t forum maar hou gewoon zwart beeld.

 108. @Erwin : ik had precies hetzelfde en had telkens bepaalde processen gekilled. Dat had ik gelezen en dat zou helpen. Op het moment dat ik dat NIET deed, ging het ineens wél goed.

  Ik zou het gewoon nog eens from scratch proberen : ff de PC en iPhone uitzetten en weer aan. iTunes starten, iPhone aansluiten en dan Blackra1n starten, iTunes afsluiten. Gewoon stug volhouden en telkens net even een andere volgorde proberen. Voor de een werkt dit, en voor de ander werkt dat.

  Ik denk dat je straks een berichtje zult plaatsen met iets van : hehe, eindelijk gelukt !

  Succes !

 109. Hij blijft bij mij hangen op het scherm met itunes en een stekkertje 🙁 alles geprobeerd zelfs airplane mode. Iemand een oplossing?

  ik gebruik vista

 110. zelfde probleem als vele….hij blijft vast lopen met de usb stekker, al 4x geprobeerd, daarna zwart scherm!

 111. Mooi!, bedankt voor de uitleg.
  Heeft iemand tethering op een JB 3.1.2 3GS al werkend?
  Ruben de Vries

 112. Origineel geplaatst door haagsegoof
  had steeds problemen met dat hij bleef hangen up running en op mijn telefoon het itunes logo en stekkertje. na 100x proberen en alles te proberen werkte het ineens? heel vaag maar ben blij dat ik weer een JB had was bijna bang dat ik nadat ik hem naar 3.1.2 had geupdate ik geen winterboard enzo kon gebruiken.overigens mooie thema hierboven welke is dat ?!

  Had ik exact hetzelde maar alles werkt nu perfect behalve diskaid en laat ik dat progie nu nodig hebben om backup terug te zetten van o.a. adressen / contacten, sms geschiedenis etc. Maar diskaid zegt steeds you need a jailbroken device ???
  Iemand hiervoor een oplossing

 113. Origineel geplaatst door calvin
  Iemand al tethering aan de gang op deze JB?

  Ik gebruik PDAnet voor tethering en werkt nog steeds perfect.

 114. Er zijn sinds deze 2 dagen al velen (Vooral met de 3G)die het probleem hebben dat het in the Recovery mode blijft draaien/hangen en het Image van GeoHot niet krijgen te zien.

  Om daar uit te komen doe je het volgende zonder dat je iets hoeft te herstellen. Houd de power knop en de home knop tegelijker tijd ingedrukt totdat je iPhone uit gaat.

  Haal van de kabel af en gewoon je iPhone weer opstarten.

  Ik heb de jailbreak uiteindelijk wel voor elkaar gekregen door het volgende te doen.

  1. Ten eerste zoveel mogelijk processen afsluiten door Ctrl+Alt+Del in te drukken en je Task manger te openen. In the Processen tab zoveel mogelijk sluiten. Vooral de iPodService.exe, ITunes.exe, en zoveel mogelijk.

  2. Start BlackRa1n en druk op Make it Ra1N.
  3. scherm geeft nu aan “waiting for Phone”
  4 sluit nu je iPhone aan en je zult twee maal het geluidje horen dat het verbind en afsluit. Dan binnen een paar seconden zie het image van Geoh0t.

  Blijft het weer hangen in rcovery mode, begin van vooraan en probeer nog meer processen te sluiten.

  Hopelijk werkt dit voor degene die er moeite mee hebben. Het deed het uiteindelijk voor mij

 115. Simpelweg gedaan wat hier staat. Het is helemaal gelukt de eerste keer!

  Wellicht voor de Mac gebruikers onder ons. Ik heb op m’n laptop iTunes 9 (Windows), de iPhone daarop aangesloten met de kabel, verder niets gedaan. Blackra1n gedownload, en gestart. Dus ook voor Mac gebruikers met toegang tot een Windowsmachine is dit te doen.

 116. Origineel geplaatst door Tash
  Na purplera1n werkt deze ook uitstekend. Geen ramdisk, geen jailbreak-log bestanden. Alles werkt perfect. Alleen werken usb-ssh programma`s niet standaard, zoals diskaid. Geohot heeft hier een fix voor, en die is op z`n twitter te downloaden.@ Kets, mits je geen 3gs hebt, niet. Door deze update kunnen 3gs gebruikers AR apps installeren.

  Waar kan ik die fix vinden ik ben niet bekend met twitter en ik ben wel enorm geintresseerd in die fix want ik wil en moet diskaid gebruiken.

 117. Heldere tutorial. Ik was tot nog toe huiverig om te jailbreaken, maar nu ga ik het vanavond dan toch proberen. Simunlock is voor mij niet belangrijk, maar dat je bij alle bestanden in je iPhone kan, weer kunt tetheren en dat je een ander sprinboard met categorieën kunt instellen wel.

  Op het risico af weer een vraag te stellen die hier niet thuishoort: stel dat ik mijn toestel weer wil un-jailbreaken, welke stappen moet ik dan uitvoeren nadat ik in Cydia op “Make my life easier, thanks!” heb geklikt?

 118. Origineel geplaatst door Ruben
  Mooi!, bedankt voor de uitleg.
  Heeft iemand tethering op een JB 3.1.2 3GS al werkend?
  Ruben de Vries

  Ja! Dat had ik al eens gezegd enkele posts hoger…

 119. laat het hele gedoe maar

 120. Origineel geplaatst door grik
  Simpelweg gedaan wat hier staat. Het is helemaal gelukt de eerste keer!Wellicht voor de Mac gebruikers onder ons. Ik heb op m’n laptop iTunes 9 (Windows), de iPhone daarop aangesloten met de kabel, verder niets gedaan. Blackra1n gedownload, en gestart. Dus ook voor Mac gebruikers met toegang tot een Windowsmachine is dit te doen.

  Chill! Ik dacht dat ik al moest wachten… :S

 121. Nog iemand meer last van dat SBSettings niet werkt na deze Jailbreak ?

 122. Werkte prima voor mij. (alles deed het in 1 keer)

  voor de mensen die zich aan die rotkop ergeren. deze is alleen te zien tijdens de installatie daarna is ie weer weg.

  paar keer extra gereboot maar blijft gewon prima werken.

  nu eindelijk een gejailbreakte Iphone 3gs 🙂 kan ik lekker alles veranderen zoals ik wil

  iedereen suc6 ermee

 123. @Bas:
  Simpel, niks 🙂

 124. @anna: bedankt! 🙂

 125. ok het is eindelijk gelukt…niet met mijn eigen pc maar met de laptop (windows xp) van mijn vriendin en daar autoatisch sync uitzetten. en dan werkt het wel gewoon. Dus als t je echt niet lukt op je eigen pc of mac… gewoon ff naar de buurman of laptop etc etc proberen. ik had alles geprobeerd op pc van mezelf firewalls uit etc etc heel raar. anyway t doet t nu prima 😀 nuCydia aan t installen 😀

 126. De fix waarnaar gevraagd werd om i-funbox en/of iPhonebrowser te kunnen gebruiken vind je op : http://code.google.com/p/iphonebrowser/issues/detail?id=153

 127. Zoals door anderen ook op andere sites gemeld, werkte het bij mij onder Vista alleen als ik blackra1n runder via ‘Als administrator uitvoeren.’

 128. Origineel geplaatst door haagsegoof
  had steeds problemen met dat hij bleef hangen up running en op mijn telefoon het itunes logo en stekkertje. na 100x proberen en alles te proberen werkte het ineens? heel vaag maar ben blij dat ik weer een JB had was bijna bang dat ik nadat ik hem naar 3.1.2 had geupdate ik geen winterboard enzo kon gebruiken.overigens mooie thema hierboven welke is dat ?!

  Eerst blackrain starten en dan iphone pas aanzetten deed het voor mij.

 129. wat een eng jochie

 130. hallo iedereen,

  ik wou graag even weten, wat dat blackra1n eigenlijk doet, als ik m installeer, gaan dan al mijn spellen en prog’s weg, muziek ook? of komt er alleen dat programma bij, dat blackra1n app?

 131. Hé hé, eindelijk werkt hij….. was al vanaf vanmorgen bezig!!!

  Ik heb eerst de iPhone uit gezet, daarna Blackra1n gestart, toen de kabel in de iphone, daarna de iphone aangezet, Yes!!!!!!

  Nu alles weer terug zetten……

 132. Bij mij deed de jailbreak het eerst ook niet. Wat bij mij heeft geholpen is om naar instellingen/algemeen/stel opnieuw in te gaan en dan op ‘herstel alle instellingen’ te klikken

  Werkt nu prima. Ik ben alleen nu weer a/h uitzoeken hoe ik er nou apps op krijg.

 133. Tip voor Windows 7 gebruikers.

  Na dat ik compatibiliteitsproblemen oplossen had aangeklikt en de wizard had gevolgd deed blackra1n het in 1x. De krullenbol kwam eindelijk in beeld.

  Had het wel 10x geprobeert en had bijna de hoop opgegeven.

  Succes.

 134. Origineel geplaatst door Dakduivel
  @Thumper_uk: Dude, please use shorter textlines. This is unreadable. Use dot after a sentence. Djeez, how difficult is that.

  on an iphone on a tram not that easy , i only posted the info as 60% of the people complaining about loosing thier unlock on the dev teams site are dutch , and for most people a jailbreak normally means a simlockfree phone , and in this article which is very good to tell you how to use this jailbreak its not mentioned , which can be missleading to first time jailbreakers who do not read the dev teams site. Just be carefull is my main point

 135. Over tethering op 3.1 en 3.1.2 hoor ik tegenstrijdige berichten: voor sommigen werkt het wel, voor de meesten werkt het niet. MuscleNerd (iPhone Dev Team) zit zelf voor tethering nog op firmware 3.0.1. Oplossingen in Cydia zoals iModem, PDANet e.d. zouden wel moeten werken.

  Met betrekking tot push notifications: dat heeft niet zo veel te maken met de jailbreak, maar met de unlock. Voor push notifications is er ‘serverside verification’ en zullen gebruikers met een unlock hier waarschijnlijk altijd problemen mee hebben.
  (@geohot @TunTap push can never be fixed due to serverside verification #blackra1n – about 11 hours ago via web)

 136. ik had ook problemen met blackrain (3g 16gb), hij zat steeds vast op recovery mode. eenmaal windows firewall uitgezet te hebben deed ie het meteen.

 137. Twitter-
  cpich3g – Pwnage Tool version PI for OS 3.1.2 test went smoothly. Thanks to Paige and Bumble for testing.
  The above is just posted on dev-teams website , so its better to wait as it looks like the pwnage tool will be out today ( on mac that is )

 138. De allersimpelste jailbreak die ik tot nu toe gedaan heb!!!!

  Vraagje: Ik heb die melding: “Make my life easier, thanks!” in Cydia helemaal niet gezien.
  is het mogelijk om het nog achteraf te doen???

 139. @Paul Durden

  De tethering switch stond bij mij (na de upgrade van 3.0 naar 3.1.2 en jailbreak) nog steeds gewoon bij Setting->Algemeen->Netwerk. Echter toen ik hem net aanzette (geen probleem) en ging gebruiken bleek tethering niet te werken!!!

  Ook is nu de mogelijkheid om hem aan te zetten verdwenen uit mijn settings scherm… 😀

  Duss… mijn reactie dat tethering werkte was wat te voorbarig….

 140. Origineel geplaatst door Paul Durden
  Over tethering op 3.1 en 3.1.2 hoor ik tegenstrijdige berichten: voor sommigen werkt het wel, voor de meesten werkt het niet.

  Als ik er 3.1.2 op zet is Tethering weg, maar haal ik vervolgens de backup van m’n iPhone terug, dan is Tethering er weer. Maar helaas is deze inderdaad niet te gebruiken. Na een poging om het aan te zetten (wat lijkt te lukken) en te gebruiken (wat al niet lukt), is de Tethering-optie op miraculeuze wijze verdwenen uit de Netwerk sectie.

  JB is (met Mac onder VMware met Windows) helaas nog steeds niet gelukt. Ik krijg alleen maar het ‘recovery-mode’ schermpje waar het hoofd van Hotz had moeten verschijnen. Hard uitzetten en weer aan geeft overigens wel weer een normaal bruikbare iPhone op, dus dat restoren lijkt niet te hoeven. Ik probeer het vanavond nog wel een paar keer.

 141. Origineel geplaatst door Paul Durden
  Met betrekking tot push notifications: dat heeft niet zo veel te maken met de jailbreak, maar met de unlock. Voor push notifications is er ’serverside verification’ en zullen gebruikers met een unlock hier waarschijnlijk altijd problemen mee hebben.
  (@geohot @TunTap push can never be fixed due to serverside verification #blackra1n — about 11 hours ago via web)

  Het gaat om hacktivated iPhones, die hebben problemen. Als jij met een T-Mobile kaart je iPhone activeert, dan ultrasn0w installeert en je KPN sim erin gebruikt werkt push gewoon.

 142. nadat ik mijn ipod touch gejailbreakt had kon ik niet meer op internet komen.

 143. @petra: ja dat kan, gewoon update naar 3.1.2 en dan blackra1n runne

 144. Bij mij lukte het ook niet meteen, maar uitendelijk toch op de volgende manier:

  – Schakel de virusscanner uit.
  – Zorg dat de iPhone niet verbonden is met de PC.
  – Start Blackra1n als admin, in XP compatibiliteitsmodus
  (ik heb ook vinkje staan bij “Beeldscherm aanpassen uitschakelen bij hoge DPI-instellingen”, maar dat moet niks uitmaken)
  – Druk op “make it ra1n” –> waiting for iphone…
  – Ontgrendel je telefoon en sluit hem nu aan.

  Zo lukte het bij mij, hopelijk ook bij anderen. Suc6!

  P.S. Denk eraan om de virusscanner weer aan te zetten.

 145. Helemaal geweldig naar inderdaad 10 x proberen floepte hij der in een keer op..wat en verrassing, ik
  dacht alweer dit gaat mij natuurlijk weer niet lukken, maar ben der er blij mee, gelijk tomtom der weer in knallen!!!Heerlijk thanksssssssssssssss

 146. hee,
  ik ben niet zo technisch in gesteld denk ik.
  ik ben al een uur bezig met blackra1n erop te zetten, maar hij doet het niet.
  geohot komt ook helemaal niet in mijn beeld op mijn iphone te staan, doe ik iets fout?

 147. @Kareltje: dit klopt, gemakshalve noemde ik het even onder de term unlock, omdat de meeste mensen die een unlock nodig hebben ook hacktivation hebben en andersom. Maar in principe is het omzeilen van de activatie via iTunes de oorzaak dat push notificaties niet werken.

  @Bob: @geohot heeft gemeld dat het gebruik van VM in combinatie met blackra1n problemen kan veroorzaken, ik zou je dus aanraden om het nog een keer op een Windows-computer te proberen.

  @Tommy: in principe kan er niets echt fout gaan tijdens de jailbreak. Alles kan ongedaan gemaakt worden door te herstellen naar een officiële IPSW in iTunes. Deze handleiding is juist bedoeld voor de gebruikers die het normaliter niet aan zouden durven.

  @Kitejohn: dit geldt voor iedereen met een iPod Touch 3g: als er in de toekomst nog een non-tethered jailbreak beschikbaar komt is het belangrijk dat je al eerder je SHSH-blobs van 3.1 of 3.1.2 hebt opgeslagen. Dit kan Cydia voor je doen, maar daarvoor moet je wel eerst jailbreaken. Nu even tethered jailbreaken, als is het alleen maar om je SHSH-blobs op te slaan, is dus al zeker de moeite waard.

 148. Na vele opties te hebben geprobeerd. 3 pc’s en 10 usb-poorten later is het lek boven. Dankzij deze tip!

  Origineel geplaatst door marcolz
  admini

  Als administrator uitvoeren does the trick!

 149. waar kan ik het modelnummer vinden op mn ipod 2G?
  is deze jailbreak echt alleen geschikt als je modelnummer met MB begint????

 150. Hallo,
  Ik heb hulp nodig met de jailbreak!
  Ik probeer een iPod touch 2G (3.2.1), Modelnummer mét MB te jailbreaken, maar ’t lukt niet: Hij blijft steeds hangen in het ‘Connect to iTunes’/Recovery Mode scherm!

  Heb alle tips die hier in de comments werden genoemd al geprobeerd: Antivirus uit, XP Compatibility mode en Uitvoeren als Administrator op mijn Vista Computers.

  Heb ook geprobeerd om met m’n XP PC de jailbreak te doen, maar ook zelfde verhaal: Hij blijft hangen in de Recovery mode :S

  Weet iemand nog iets?
  Alvast bedankt! 😀
  PS: Misschien custom firmware? Kan namelijk geen Pwnage tool hier draaien: No macs hier 🙂 (Mogen we daar eigenlijk over praten hier?)

 151. @rienk:
  Het modelnummer kun je vinden via Instellingen > Algemeen > Info > Model op je iPod 🙂

 152. @Paul Durden

  Ik heb hier nergens een Windows machines staan. 🙂

 153. Origineel geplaatst door Jos
  Wat een ijdeltuit met z’n eigen gezichtje in de recovery mode. Ik pas!

  Voor mij geen probleem, hoevelen hebben er gebruik van gemaakt ? Dankzij deze “ijdeltuiten” kunnen we met onze iPhone doen wat we willen en niet alleen wat Apple wil.

 154. Origineel geplaatst door Symatic
  Nou het is wel mooi gefixed weer maar let op ik heb een iPhone 3g 16gig fw3.1.2 itunes9 en Windows Vista en the rain gets stuck on iTunes USB logo en gaat dan niet verder heb al veel verschillende manieren geprobeerd maar tevergeefs. Dus kijk uit het werkt niet voor iedereen ik had her en der ook gelezen met mensen met hetzelfde probleem maar ik ben nog geen oplossing tegen gekomen

  Dan heb je waarschijnlijk een beveiligingscode op je toestel aanstaan. Als je de telefoon keylocked (dus op slot zet) werkt het wel. had ik hier ook op een 3G fw 3.1.2

  Je kunt de toestelcode ook even uitzetten, dan werkt ie ook.

  *****Nogmaals voor de duidelijkheid*****

  Iphone 3G/3GS op 3.1 of 3.1.2 werkt gewoon prima met deze JB!

 155. Origineel geplaatst door OSxMobile
  Hallo,
  Ik heb hulp nodig met de jailbreak!
  Ik probeer een iPod touch 2G (3.2.1), Modelnummer mét MB te jailbreaken, maar ‘t lukt niet: Hij blijft steeds hangen in het ‘Connect to iTunes’/Recovery Mode scherm!Heb alle tips die hier in de comments werden genoemd al geprobeerd: Antivirus uit, XP Compatibility mode en Uitvoeren als Administrator op mijn Vista Computers.Heb ook geprobeerd om met m’n XP PC de jailbreak te doen, maar ook zelfde verhaal: Hij blijft hangen in de Recovery mode :SWeet iemand nog iets?
  Alvast bedankt!
  PS: Misschien custom firmware? Kan namelijk geen Pwnage tool hier draaien: No macs hier (Mogen we daar eigenlijk over praten hier?)

  Toestelcode uitzetten!!

 156. Ik moet zeggen, hij is wel super snel:P

  Toppie!

 157. @michel:
  Heb geen toestelcode op m’n iPod zitten, dus dat is ’t niet :S

 158. @The Doctor:
  Oké, cool. Kan je ook ff uitleggen hoe je dat voor elkaar heb gekregen? Alvast bedankt!
  E-mailadres verwijderd.

 159. Ik heb een vraag over deze jailbreak.

  Als ik ooit terug zou willen naar een non-jailbroken iphone.
  Dan moet ik gewoon een restore uitvoeren en om echt alles van de jailbreak te wissen DFU mode restore correct?

  Als ik daarna dan de backup van mijn iphone gebruik om alles terug te zetten, dus contacten, muziek en instellingen, zet hij dan ook dingen terug van eventueel “creatief gekochte” app store apps? Ookal staan deze dan niet meer op mijn iphone?

 160. Lukt niet bij mij. Na alles te hebben geprobeerd 🙁

 161. @Koen: Ja, gewoon eerst een reservekopie maken (synchroniseren) en dan herstellen. Na het herstellen wordt er gevraagd of je de back-up wilt terugzetten.

 162. @Patrick: Bedankt alvast heb je ook een antwoord op dit deel van mijn vraag:

  Als ik daarna dan de backup van mijn iphone gebruik om alles terug te zetten, dus contacten, muziek en instellingen, zet hij dan ook dingen terug van eventueel “creatief gekochte” app store apps? Ookal staan deze dan niet meer op mijn iphone?

 163. Ik had ook steeds last van dat ie bleef hangen in terwijl er running stond. Net deed ik het hele proces opnieuw, maar liet ik de task manager open staan. Op het moment dat mobsync.exe gestart werd tijdens het ‘Make it ra1n’ proces, heb ik dat proces gelijk gekilled. Nu ging de jailbreak eindelijk goed. Jay!

 164. je ziet een foto bij de handleiding waar cydia is geinstalleerd en mij vraag is welke thema heeft die gebruikt met die icon in de dock ziet er vet uit wil ik ook!

 165. ik word helemaal gek,
  hij blijft maar op die usb met itunes staan op mijn telefoon.
  ik heb alles al geprobeerd:
  itunes 9.0 gedownload
  versie 3.1.2 gedownload.
  100 x opnieuw opgestart.
  wat moet ik nu doen ?
  kan iemand deze vraag aub niet negeren.
  ik ben echt hopeloos
  ik ben al bezig vanaf 5 uur vanmiddag !
  GR

 166. 30 seconden, perfect

 167. Origineel geplaatst door Nighttrain
  Origineel geplaatst door haagsegoofhad steeds problemen met dat hij bleef hangen up running en op mijn telefoon het itunes logo en stekkertje. na 100x proberen en alles te proberen werkte het ineens? heel vaag maar ben blij dat ik weer een JB had was bijna bang dat ik nadat ik hem naar 3.1.2 had geupdate ik geen winterboard enzo kon gebruiken.overigens mooie thema hierboven welke is dat ?!Eerst blackrain starten en dan iphone pas aanzetten deed het voor mij.

  En voor mij ook, thanks nighttrain!

 168. Deed het eerst niet(bleef steeds hangen bij dat itunes icone) toen de code slot uit gezet en toen deed tie het !!!

 169. Goeie handleiding, duidelijk. maar dit is toch iets wat in het forum moet staan, en niet als ‘nieuws-item’ moet worden gebracht?

 170. ik krijg 20 keer die krullenbol en dan doet hij niks meer……

 171. Thanks!

  Na een aantal keren te hebben geprobeerd is het mij ook gelukt.
  Het duurde ook een tijdje. Telkens vastlopen, iTunes herkende mijn usbkabel niet meer, op mn iphone was dat usb met itunes te zien… noem maar op

  Dit werkt echt in zo een situatie:

  -Druk je menu knop en uit knop tegelijkertijd in zodat je iphone weer afsluit.
  -Download indien je itunes 9 nog niet hebt, en open hem.
  -Open blackra1n.exe, klik erop en hij geeft aan dat hij naar je iphone zoekt.
  -Prik je usb kabel met je iphone nu in je pc.
  -Je hoort 2x een usb geluidje dat het is aangesloten (dit kan max 1min duren)
  -En je wacht even en ziet de krullenbol op je scherm verschijnen
  -Sluit nu alles af en je ipod start opnieuw op.

  LOOPT HET VAST ALS JE BEZIG BENT MET 1 VAN DE BOVENSTAANDE DINGEN??
  HOUD WEER JE MENUKNOP EN UITKNOP TEGELIJKERTIJD INGEDRUKT EN BEGIN OPNIEUW…

  Zoals boven aangegeven browse je door je iphone naar blackra1 met als icoon een waterdruppel
  Open dit en kies voor cydia.

  KLAAR IS KEES…
  en voor de ongeduldigen onder ons (netals ik)
  blijf rustig en probeer dit iedere keer hij vast loopt. Als je itunes 9 hebt en je voert alles 1 voor 1 uit, moet het goed komen.
  Je geduld zal zeker lonen 😉

  Succes!

 172. Net gedaan, werkt. Binnen een minuut Cydia draaien. Nu eens kijken wat ik allemaal extra met m’n iPhone kan 🙂

 173. Origineel geplaatst door Johan van Mierlo
  Er zijn sinds deze 2 dagen al velen (Vooral met de 3G)die het probleem hebben dat het in the Recovery mode blijft draaien/hangen en het Image van GeoHot niet krijgen te zien.Om daar uit te komen doe je het volgende zonder dat je iets hoeft te herstellen. Houd de power knop en de home knop tegelijker tijd ingedrukt totdat je iPhone uit gaat.Haal van de kabel af en gewoon je iPhone weer opstarten.Ik heb de jailbreak uiteindelijk wel voor elkaar gekregen door het volgende te doen.1. Ten eerste zoveel mogelijk processen afsluiten door Ctrl+Alt+Del in te drukken en je Task manger te openen. In the Processen tab zoveel mogelijk sluiten. Vooral de iPodService.exe, ITunes.exe, en zoveel mogelijk.2. Start BlackRa1n en druk op Make it Ra1N.
  3. scherm geeft nu aan “waiting for Phone”
  4 sluit nu je iPhone aan en je zult twee maal het geluidje horen dat het verbind en afsluit. Dan binnen een paar seconden zie het image van Geoh0t.Blijft het weer hangen in rcovery mode, begin van vooraan en probeer nog meer processen te sluiten.Hopelijk werkt dit voor degene die er moeite mee hebben. Het deed het uiteindelijk voor mij

  Dit is het geen wat het bij mij uiteindelijk heeft gewerkt .

  Ben er uren bezig geweest nu werkt het

 174. Ook al verschillende malen vanalles gedaan, maar ik krijg hem niet aan de praat, ik blijf dus ook steeds hangen op de recovery mode.

 175. Origineel geplaatst door Joost
  Denk eens aan je beginnende medemens en help ons in de goede richting.

  Dat is al tig keer gedaan en de heren/dame achter IPC hebben niet voor Jan van der Cock een supermooie Wiki gemaakt, kijk daar eens in voordat je hier gaat zitten bedelen om antwoorden die al tig keer zijn gegeven…

 176. Origineel geplaatst door Karnemelk
  Net gedaan, werkt. Binnen een minuut Cydia draaien. Nu eens kijken wat ik allemaal extra met m’n iPhone kan

  Hoe zit het met het bootscherm, kijk je nou echt naar die hobbit of zit je gewoon tegen de Appel aan te kijken?

 177. @Ronnie:

  Om deze uitleg aan te vullen.
  Na het ook een uur of twee geprobeerd te hebben zonder resultaat lukte het mij door de iphone op te laten starten maar de simlock niet te ontgrendelen. aansluiten en blackra1n opstarten. Toen werkte het voor mij

  su6 iedereen

 178. Origineel geplaatst door Chanel
  ik word helemaal gek,hij blijft maar op die usb met itunes staan op mijn telefoon.ik heb alles al geprobeerd:itunes 9.0 gedownloadversie 3.1.2 gedownload.100 x opnieuw opgestart.wat moet ik nu doen ?kan iemand deze vraag aub niet negeren.ik ben echt hopeloosik ben al bezig vanaf 5 uur vanmiddag !GR

  Je bent heus niet de enige met dit probleem. Ik heb hier hetzelfde voor, reed op een 4tal pc’s getest, en helaas…

  Dus ofwel blijven proberen ofwel wachten tot eentje van het DEV team…
  Ik denk dat op dit moment niemand een pasklaar antwoord voor heeft.

  grtz…

 179. Ben al heel de dag bezig om mijn phone te JB. leukt gewoon niet!! Doe ik het met de iphone van mijn vriend en hij doet het meteen. Binnen een paar secondes stond het er op. En bij mij lukt het nog steeds niet.

 180. In een keer gelukt cydia staat er op maar kan niets installeren staat wel in winterBord

 181. Misschien een tip, maar nadat het bij mij voor de zoveelste keer niet lukte en mijn iphone 3g opnieuw ging starten heb ik dit keer niet opnieuw mijn code ingevoerd en helemaal niks gedaan, na het starten heb ik gelijk de blackra1n geklikt en toen kwam het gelijk de jailbreak en de foto.

  Misschien kon ik wel van geluk spreken.

 182. Okee… Alsof het niet fout meer kon lopen , zit ik nu met het volgende probleem:

  er kan geen netwerk gevonden worden

  Iemand die m’n vraag kan beantwoorden???

 183. @Alsatian:
  Heb ik gedaan maar geloof me… Hij deed t echt niet.. 😉
  Heb m inmiddels wel…

 184. Great:
  Cydia & Icy tegelijk geinstalleerd:
  “Your Copy of cydia does not know what version it is, itself, running…”

 185. Eindelijk!

  Ben first time jailbreaker, uiteindelijk, na hele avond proberen, succesvol via de methode die Johan van Mierlo heeft beschreven.
  Heb bijna alle processen die ik maar af kon sluiten afgesloten, zelfs Apple Mobile Device Service.
  Vervolgens Blackra1n uitgevoerd en iPhone aangesloten, waarop melding dat het programma wacht op iPhone, ik zag dat enkele processen, waaronder Apple Mobile Device Service, zich weer hadden opgestart, iPhone nogmaals opnieuw aangesloten, waarop nog steeds dezelfde melding.
  Vervolgens nog een Blackra1n opgestart (naast degene die nog liep met de melding wacht op iPhone), deze zag mijn iPhone vervolgens wel, hierna zag ik iPhone in DFU mode gaan en zag ik wedereom het iTunes met USB stekkertje voor de 100-ste keer, echter nu na 2 seconden eindelijk die Hobbit op mijn scherm!

  Ik hoop dat het degenen die het nog niet is gelukt, het uiteindelijk ook lukt. Ik dacht na vele pogingen dat het niet meer zou gaan gebeuren. Ik heb een ruim 1 jaar oude iPhone3G 16Gb nog met simlock van T-mobile, voor de gelegenheid mijn oude WinXP laptop maar weer eens aangezet, had al diverse niet succesvolle pogingen via Parallels op mijn Mac gedaan, echter niet met alle processen afgesloten! Om via Parallels uberhaupt mijn iPhone te zien moest ik eerst het volgende commando in Terminal uitvoeren:
  sudo /bin/launchctl unload //System/Library/LaunchDaemons/com.apple.usbmuxd.plist

 186. wat bij mij werkte om het in ze simlock te houden werkte toen wel in een keer

 187. wat voor een dock heeft geohot? vind hem wel mooi

 188. Ik had geen problemen met het jailbreaken van mijn iPhone 3GS, binnen 5 min. was het gebeurd. Eerst backup gemaakt op mijn Mac, en toen jailbreak uitgevoerd op mijn laptop met Windows 7.

 189. Bij mijn iPhone 3G onder windows XP wilde het ook maar niet lukken om de jailbreak uit te voeren, steeds alleen het USB / iTunes logo. Wat bij mij ervoor zorgde dat het wel werkte, was het beeindigen van alle irrelevante processen in windows taakbeheer. Daarna ging het in 1x goed.

 190. Ik heb het ook op het forum geplaatst.. ook even hier dan maar 😉

  Bij problemen na de jb met diverse apps. (lees: bijv. Winterboard), lees dit even door:
  [knip]
  Edit : dit heeft Eelco Akke ook al neergezet 🙂

  Let op : dit heb ik niet geprobeerd want ik ben (nog) niet over naar 3.1.2.

 191. Is het altijd mogelijk om een non-jailbroken iphone te herstellen met een backup die gemaakt is toen de iphone gejailbreaked was? Dit in verband met het verliezen van contacten en smsjes.

 192. Origineel geplaatst door Johan van Mierlo
  Er zijn sinds deze 2 dagen al velen (Vooral met de 3G)die het probleem hebben dat het in the Recovery mode blijft draaien/hangen en het Image van GeoHot niet krijgen te zien.Om daar uit te komen doe je het volgende zonder dat je iets hoeft te herstellen. Houd de power knop en de home knop tegelijker tijd ingedrukt totdat je iPhone uit gaat.Haal van de kabel af en gewoon je iPhone weer opstarten.Ik heb de jailbreak uiteindelijk wel voor elkaar gekregen door het volgende te doen.1. Ten eerste zoveel mogelijk processen afsluiten door Ctrl+Alt+Del in te drukken en je Task manger te openen. In the Processen tab zoveel mogelijk sluiten. Vooral de iPodService.exe, ITunes.exe, en zoveel mogelijk.2. Start BlackRa1n en druk op Make it Ra1N.3. scherm geeft nu aan “waiting for Phone”4 sluit nu je iPhone aan en je zult twee maal het geluidje horen dat het verbind en afsluit. Dan binnen een paar seconden zie het image van Geoh0t.Blijft het weer hangen in rcovery mode, begin van vooraan en probeer nog meer processen te sluiten.Hopelijk werkt dit voor degene die er moeite mee hebben. Het deed het uiteindelijk voor mij

  Dit was de tip voor mij!! iTunesHelper proces gestopt, uitvoeren als administrator, make it rain, iPhone eraan hangen en daar was de Hobbit in beeld! Bedankt!

 193. ik loop vast , net zoals vele andere, op het moment dat het stekkertje en het itunes logo in beeld komen.

  Snap er niets van

  Itunes 9 heb ik open staan… niets toedoende processen afgesloten… zie ik iets over het hoofd ? (mijn iphone staat wel in de recovery mode, dit maakt toch niets uit ??)

  Ik hoor graah van iemand !
  bedankt

 194. Te vroeg gejuicht… Om de een of andere reden kwam die Hobbit wel in beeld, maar stond na de reboot geen Blackr1n op m’n phone en ook geen 3.1.2… Heb nu handmatig met iTunes naar 3.1.2 geupdate en probeer het nu weer, maar ik krijg nu alleen maar dat stekkertje…

 195. @Johan van Mierlo:

  is bij mij ook gelukt op deze manier

  thanks!

 196. vraag: Worden al je gegevens bij deze vorm van de jailbreak ook al je gegevens gewist ? Zo ja is het dan een optie op je iPhone te recoveren van een back-up kopie of is hij dan niet meer gejailbreakt

 197. Het klinkt misschien heel stom, maar wat bij mij heeft geholpen is op je iphone bij je batterij je ipod aan doen ( in vergrendelmode 2keer de home knop drukken ) en dan itunes uit, en in je taskmanager alle overbodige programma’s afsluiten. Ra1n in admin. mode openen en aanklikken en dan je iphone eraan. Ik zag voor 2 sec. nog de stekker,maar hij ging door en ik zag de H0bb1t!! Yeah!! ben zo blij was al 2 dagen bezig.

  Succes iedereen. Hoop dat het je helpt.

 198. Gelukt!! Heb hem in 3.1.2 geconfigureerd als nieuwe iphone en toen Blackra1n als administrator en het werkt!!

 199. @Nieuwsgierige gast: Bij deze vorm worden je gegevens niet gewist.

  Wel is het om eventuele problemen te voorkomen raadzaam om van te voren je iPhone te herstellen (het hoeft natuurlijk niet) en na afloop van het herstellen kan je dan al je gegevens terughalen uit je laatste reservekopie en daarna kun je gerust jailbreaken.

 200. @Patrick:

  sweet, bedankt man!, heb al veel vaker gejailbreakt en alles werd elke keer gewist dus daar was ik niet blij mee.. laatst had had ik mn iPhone dus geupdate van 3.0 naar 3.1.2 om te kijken of het heel veel verschil uit zou maken maar toen ik hem weer wou restoren naar de 3.0 kon dat niet i.v.m. mn baseband maar gelukkig zijn er altijd mensen die het mogelijk maken om te jailbreaken binnen enkele dagen van de nieuwste firmware, dus ik ga em vanavond maar eens jailbreaken 😀 en meteen voice control dr op gooien

 201. Piece of cake . . . alles in orde gebracht op amper 5 minuutjes tijd . . . en werkt perfect! Eenvoudigste jailbreak die ik ooit heb gezien 🙂

 202. Perfecte jailbreak binnen een minuutje klaar

 203. ik heb probleem, ik had hem gejealbreakt alles deed het perfect. maar ik zetten mijn ipod uit en erna weer aan toen stond er die itunes met dat stekkertje

 204. Ik heb die melding: “Make my life easier, thanks!” in Cydia helemaal niet gezien.

  Is het mogelijk om het nog achteraf te doen???

 205. binnen 5 minuten gelukt 😀

 206. Jailbreak werkt perfect, heb er nu al 6 telefoons succesvol mee gejailbreakt!

  Wie weet welke Theme je ziet bij het plaatje van stap 7???
  Als je het weet, please email me!!!

 207. Het uitzetten van de virusscanner deed voor mij de truuk. Bedankt iedereen voor alle tips!

 208. Dus als ik het goed begrijp, kan je met Blackra1n een iPhone 3GS jailbraken die out of the box al op 3.1 draait? Lukte met Purplera1n in ieder geval niet.

 209. Ik heb het al zo’n 15 keer geprobeerd. Virusscanner uit, wachtwoord uit, Itunes aan, Itunes uit niets dat helpt zie alleen maar het itunes teken met de usb kabel:S

  EDIT: Het is gelukt.. Had mijn virusscanner uitstaan en Itunes ook uit.

  Ik kreeg alleen niet de Make my life easier melding, iemand hier een oplossing voor???

 210. zometeen naar school, dan na het eten ff kijken of een jailbreak werkt op mijn Iphone 3G firmware 3.1

  😛

 211. Iemand al gelukt met de Mac versie?
  Het lukte me niet op een Windows dus ik zal het wel proberen op me MacBook.

 212. Yes ja, na verschillende keren proberen is het geluk en ik heb al m’n smsjes, notes, kalenderpunten nog! Echt een aanrader. Het is binnen enkele minuten klaar en uber simpel =).

  Tip: mocht het niet lukken check dan alle tips online.

 213. Origineel geplaatst door And
  Iemand al gelukt met de Mac versie?
  Het lukte me niet op een Windows dus ik zal het wel proberen op me MacBook.

  Op m’n Mac doet ie nog minder dan onder Windows. Ik krijg nu in de tool niet eens het ‘working’ schermpje, verder alles hetzelfde; iPhone gaat in recovery mode, maar met het USB schermpje in plaats van Hotz’ hoofd.

 214. Dit werkt niet bij een iPhone 3GS 32B met 3.1.2 erop. Zie eerst Connect to iTunes, en dan een zwart scherm dat maar niet verdwijnt. Moet de iPhone handmatig rebooten, maar nix van Blackra1n of Cydia erop.

 215. Origineel geplaatst door Roy
  Dit werkt niet bij een iPhone 3GS 32B met 3.1.2 erop. Zie eerst Connect to iTunes, en dan een zwart scherm dat maar niet verdwijnt. Moet de iPhone handmatig rebooten, maar nix van Blackra1n of Cydia erop.

  toch wel, want ik heb er zo eentje en alles ging heel vlotjes

 216. Kan iemand mij een tip geven:

  Ik heb een iPhone 3G, OS 3.0
  Deze is gejailbreaked.

  Kan ik nu het beste via iTunes de officiele update’s van de OS versie’s volgen, en zodra ik aan versie 3.1.2 zit een jailbreak doen dmv deze Blackra1n tool ??

  Hopelijk wil iemand de moeite nemen om het mij even uit te leggen.

  Bedankt !!

 217. @Francis: Hoe lang deed ie erover om te rebooten?

 218. al op 3 verschillende mac geprobeerd en hij blijft bij alle3 hangen op recovery mode.. wees dus gewaarschuwd.

 219. Origineel geplaatst door tim
  al op 3 verschillende mac geprobeerd en hij blijft bij alle3 hangen op recovery mode.. wees dus gewaarschuwd.

  Nou ja, in welke zin gewaarschuwd? Gewoon dat ie het niet doet toch? Ik bedoel, die recovery mode kom je wel uit door hem hard te resetten (home en powerknop ingedrukt houden tot hij uit gaat en dan weer aanzetten).

 220. @Bjorn “SoesBabba”:

  Is idd het beste, maar het is geen unlock. Dus als je daar van afhankelijk bent moet je nog even wachten.
  Anders via iTunes updaten naar 3.1.2 en dan Blackra1n erover heen volgens instructies hierboven.

  Succes. Ik heb inmiddels 2 iPhones op deze manier gejailbraked en nog geen problemen gehad zoals in de reacties is te lezen. Gewoon Windows XP laptop gebruikt met firewall etc.

 221. Zo, dat was makkelijk. Nou ja, er gaat alleen een hoop tijd inzitten. Heb niet geturfd, maar denk dat de 32e keer succesvol was 😉

 222. Thanks Grik !!!
  Ik ga het meteen proberen.
  @grik:

 223. Ben al twee uur bezig met herstelakties voor mijn 3G met fw versie 3.1. Retegoed spul dit, om alles om zeep te helpen. Ik wacht wel op een goed stukje software voordat er straks helemaal niets meer werkt.

 224. na de 4e keer gelukt

 225. Net op advies nog even met fw 3.1.2 geprobeerd en ik kan weer 2 uur wachten voordat de iphone opnieuw is geinstalleerd. NIET DOEN DUS !!

 226. @Erik: Ik snap je frustratie, maar ik heb hem echt aan het werk gekregen. Kan ook overigens de 38e keer zijn geweest hoor. :(- Een kwestie van volhouden zal ik maar zeggen.

 227. Wat een crap is dit zeg.. Mensen met 38 pogingen hebben nog mazzel, ik zit al over de 100 pogingen en het lukt gewoon niet! Alles geprobeerd maar vergeet het maar!

  Ik wacht wel want deze rotzooi werkt gewoon echt niet.

  Sorry voor mijn woorden maar ik ben het echt spuugzat nu!

 228. Ik heb net mijn Iphone 3G Met Firmware 3.1 versie kunnen jailbreaken na de 2e keer!

 229. Jeetje wat een slechte jb echt al de hele middag en avond alles geprobeert maar helaas….. Luiken vallen echt dicht nu en wacht wel op het
  Dev. Team is wat lastiger voor een leek maar dat werk tenminste.

 230. Origineel geplaatst door Roy
  Francis

  Roy, amper 2 minuutjes, echt, bij mij was het hele proces na nog geen 5 minuten in orde

 231. Origineel geplaatst door petra
  Kan dit ook met de iphone 3gs die met 3.1 nieuw uit de winkel komt?

  ja, lukte meteen de eerste keer bij mij, gewoon rustig de stappen volgen.

 232. Na 10talle malen te proberen, uiteindelijk terug gegaan naar XP mode SP2 en dan deed hij het wel vlekkenloos.

  had ik dat maar vroeger geweten 😀

  cydia doet blijkbaar wel nog moeilijk

 233. Niets werkt, HELP !!!

  Ik heb een 3g, origineel van T-Mobile, iphone aangesloten, herstellen gedaan waardoor ik nu de nieuwste OS versie heb, 3.1.2

  Antivirus uit, firewall uit, code op iphone uit.

  Itunes 9 heb ik, iTunes opgestart (ook al geprobeert zonder itunes op te starten, werkte ook niet)
  Toen de iPhone aangesloten, en Blackra1n gestart.
  Nadat hij in de recoverymode gaat krijg ik in iTunes de melding “IPHONE AANGTROFFEN WAAR HERSTELMODUS VAN ACTIEF IS, IPHONE HERSTELLEN VOORDAT U MET ITUNES KUNT WERKEN”.

  Ik heb dit al geannuleerd, nogmaals herstellen gedaan, maar ik krijg alleen het Apple USB-tje in beeld.

  Heeft iemand nog een laatste wonder tip ??

  Ik heb het al een keer geprobeerd zoals in YouTube filmpje hierboven, zelf de 2 buttons inhouden en 1tje losaten, ook dat werkt niet.

  PLEASE HELP !!!

  —————————–
  10 min later: MAAK ME GEK !!
  Hij doet het, in 1 keer, wat ik nu gedaan heb:
  Start itunes op, start dan Balckra1n, hij zegt dan, zoek voor iphone,
  pas dan de iphone aan de pc sluiten, en zodra het scherm van je iphone zwart word, heel snel, eerst de sleep/wake button en die dan inhouden en de home button ook erbij inhouden, verder de instructies van het youtube filmpje in een eerder berichtje, ik heb er zeker 4 uur op geprobeerd, wel 25 keer, maar het is gelukt.

 234. Hij doet het, in 1 keer, wat ik nu gedaan heb:
  Start itunes op, start dan Balckra1n, hij zegt dan, zoek voor iphone,
  pas dan de iphone aan de pc sluiten, en zodra het scherm van je iphone zwart word, heel snel, eerst de sleep/wake button en die dan inhouden en de home button ook erbij inhouden, verder de instructies van het youtube filmpje in een eerder berichtje, ik heb er zeker 4 uur op geprobeerd, wel 25 keer, maar het is gelukt.

 235. Als je dit in windows 7 draait:
  verplaats blackra1n.exe naar uw C: drive daarna rechtermuisknop en bij compatibility Run this program… for: Windows Vista(SP1) en daarna Run as administrator en voila!

 236. In een keer onder Vista 64bits.
  Run als admin en klaar.

 237. Youtube filmpje werkt http://www.youtube.com/watch?v=w8UYSfPEKnQ&feature=video_response

  Maar let wel dat je het ook zo precies doet … en vooral niet vergeten om de automatische sync in Ituens uit te zetten en naar de search screen op je iPhone te gaan wanneer je blackra1n opstart.

  Alleen ……….. ik krijg Cydia niet geinstalleerd?
  No idea wat ik nu moet doen 🙁

 238. hier geen echt probleem geweest
  eerste keer blackra1n (admin)gestart kreeg ik appeltje + stekkertje,daarna blackra1n nog een keer gestart (als admin) en liep in een keer door!!
  helemaal top !!
  wat ik wel merk is dat ik eerst 2-3 dagen met batterij kon doen bij normaal gebruik en nu met jb in een uur 10 – 15 % kwijt kan zijn door niets te doen! das wat minder.heb wel push aanstaan voor pocketinformant maar die stond altijd al aan .
  brummy

 239. Het ging echt heel soepel, eerst Itunes opgestart, toen Blackrain, en bij het scherm make it rain mijn Iphone aangesloten, 5 min later wat het voor elkaar, daarna Cydia geïnstalleerd, maar nu? Hoe installeer ik nu bv tomtom, want dat kan ik nergens terugvinden bij Cydia.

 240. Ik probeer het, maar mijn telefoon moet ik met iTUnes verbinden (staat op het schermpje van mn 3G)

  iTunes zegt: iTunes heeft een iPhone aangetroffen waarvan de herstelmodus nog actief is. U moet deze herstellen voordat ud eze kunt gebruiken met iTunes

  hoe kan ik nou de gejailbreakte versie 3.2.1 erop zetten?

  alvast bedankt..

 241. @David:

  opmerking negeren, kruisje drukken en verder gaan met procedure zoals hierboven omschreven.

  succes!

 242. @David: David

  Gewoon doorgaan en de boodschap negeren, zo heb ik het ook gedaan

 243. wie kan me verder helpen. heb 3G iPhone met 3.1.2 software. heb volgende bovenstaande procedure blackra1n opgestart met iPhone blijft in recovery mode (iTunes afbeelding). GeoHot afbeelding verschijnt niet en procedure wordt niet verder doorlopen. ;-(. Wat nu

 244. Het was geen leuk klusje, maar na 10 keer proberen is het eindelijk gelukt.

 245. Origineel geplaatst door rob
  wie kan me verder helpen. heb 3G iPhone met 3.1.2 software. heb volgende bovenstaande procedure blackra1n opgestart met iPhone blijft in recovery mode (iTunes afbeelding). GeoHot afbeelding verschijnt niet en procedure wordt niet verder doorlopen. ;-(. Wat nu

  ik had hetzelfde probleempje,wat ik gedaan heb is het volgende:
  ik heb de usb kabel ontkoppelt
  weer aangesloten en blackra1n weer opgestart (administrator rechten in vista) zonder de eerste af te sluiten en twee tellen later stond tie er op!!
  suc6
  rob

 246. @rob:
  Home en power knop tegelijkertijd vasthouden tot het appeltje verschijnt, zo komt ie weer uit de restore mode.
  Zie dit filmpje voor de optie die ik gebruikt heb, werkt perfect.
  http://www.youtube.com/watch?v=w8UYSfPEKnQ

 247. @Koen: Terug naar een nonjailbroken Iphone : eerst reservekope maken, daarna restore. itunes zet alles terug naar fabrieksinstellingen. vervolgens zet itunes alles weer terug vanuit eerder gemaakte reservekopie. Dus ook alle eerder aangeschafte apps.

 248. @Peter Kuypers:
  En dit is altijd mogelijk?
  Dus niet dat de backup corrupt raakt doordat hij gemaakt is op een jailbroken iphone en teruggezet op een nonjailbroken iphone?

 249. Bij mij is het gelukt om mijn ipod touch 64gb fw 3.1.2 te jailbreaken met blackra1n. Alleen bij de installatie van de applicatie winterboard moest ik mijn ipod herstarten. Er stond namelijk in de installatie een knop ‘reboot device’.

  Het probleem is wanneer ik hem weer aan doe ik dan het itunes logo+ usb stekkertje te zien krijg en ik hem vervolgens weer moet herstellen in itunes.

  Ik heb de knop ”reboot device’ al een paar keer geprobeerd te negeren door gewoon na de installatie op de home-knop te drukken. Alleen doen de thema’s het dan niet die ik op winterboard heb.

  Iemand een oplossing?

 250. Ik wil graag winterboard installeren maar elke keer dat ik hem installeer moet ik op ”reboot device” drukken en herstart de ipod zich dus. Alleen wanneer hij dan opstart krijg ik het itunes +usb logo te zien en moet ik hem dus herstellen in itunes. Ik heb al een paar keer geprobeerd ipv reboot device gewoon op de home knop te drukken. Dan heb ik wel de applicatie winterboard alleen past hij geen thema´s toe.

  Tweede probleem: Ik wil ook graag sbsettings installeren maar daar krijg ik tijdens de installatie ook een knopje maar dan een knopje ”reload springboard’. Vervolgens klik ik daar op maar dan blijft hij maar laden en is hij zelfs na een half uur nog niet klaar. Hij loopt dus vast.

  Iemand oplossingen?

 251. Hier ook in een keer gelukt.
  iPhone 3GS 16GB.
  Firmware: 3.1.2

 252. ik kan niets meer doen met mijn iphone.

  nadat ik op make it ra1n had gedrukt bleef mijn iphone maar hangen op dat itunes logo. heb blackra1n toen na een tijdje afgesloten. wou toen mijn iphone gaan herstelen, dat deed ie toen, maar toen zij itunes dat er een fout was opgetreden. nu reageert de Comp. hellemaal niet meer op mijn iphone.

  help a.u.b.

 253. Is er een goede manier om een ipod 3g 3.1.2 32gb te jailbreaken het was me gelukt liep hij wast ik de ipod rebooten en ja hoor het pijltje en het itunes logo nu ben ik het aan het bijhouden dit was 67 keer en het lukt gewoon niet meer
  heeft iemand nog een tip
  en waarom kan ik niet die pwnagetool gebruiken leip dev team
  ik word er helemaal gek van

  tips zijn hartelijk welkom

 254. Hee Alex ,

  Als je geen foto van Geohot te zien krijgt probeer dit dan..Heb ik ook gedaan en hij werkt meteen bij.

  http://www.youtube.com/watch?v=w8UYSfPEKnQ

  Origineel geplaatst door alex
  Is er een goede manier om een ipod 3g 3.1.2 32gb te jailbreaken het was me gelukt liep hij wast ik de ipod rebooten en ja hoor het pijltje en het itunes logo nu ben ik het aan het bijhouden dit was 67 keer en het lukt gewoon niet meer
  heeft iemand nog een tip
  en waarom kan ik niet die pwnagetool gebruiken leip dev team
  ik word er helemaal gek vantips zijn hartelijk welkom

 255. Ik krijg di foto van geehot wel in beeld
  dan zou die moeten herstarten dat doe hij ook maar dan komt dat pijltje en iTunes logo weer in beeld en moet ik hem weer terug brengen naar de fabrieksinstellingen en dan terugzetten van reservekopie
  ik werk trouwens op een mac

 256. Ik heb ook steeds gehad dat ie bleef hangen zonder dat fijne plaatje van die gast te krijgen.

  Dit is hetgeen wat heeft gewerkt voor mij!

  http://www.youtube.com/watch?v=w8UYSfPEKnQ

 257. Man man man, hoe makkelijk kan een jailbreak zijn 🙂

  Mijn dank is groot, simpel de handleiding gevolgd en appeltje eitje!

 258. Finally!!

  Wat heb ik gedaan?

  -iPhone herstelt naar fabrieksinstellingen zeg maar. (Herstellen)
  – Opnieuw opgestart en dit filmpje gevolgt
  http://www.youtube.com/watch?v=w8UYSfPEKnQ&feature=video_response
  Alleen liet ik de bovenste knop niet los.. gewoon vast houden..

 259. Dat werkte ook bij mijn 3G, mijn 3GS was meteen klaar.

 260. waarom wil winterboard dmv deze JB geen thema’s laten verschijnen?!

 261. Hallo kan iemand mij helpe!?
  als ik m wil jailbreaken blijft ie steeds hangen bij dat itunes logo met dat kabeltjes?!

  weet iemand hoe dat komt?

  dan moet ik steeds mn telefoon opnieuw opstarten..

  iemand raad?!

 262. Een fluitje van een cent met mijn 3GS 3.1; dank je GeoHot.

  Een vraagje : kan ik nu probleemloos upgraden naar 3.1.2 ?

 263. @Symatic:

  Wat bij mij werkte: Telefoon uitzetten en nog niet aansluiten. Blackra1n opstarten en de knop indrukken. Daarna pas de iPhone aansluiten. Vervolgens zal iTunes openen met een melding. Druk op OK en sluit iTunes direct af. Ondertussen zal de iPhone in recovery mode gaan zonder dat iTunes aan staat en heeft blackra1n wel volledige toegang tot de iPhone.

  Ik denk dat iTunes blackra1n dus blokkeert bij de iPhone 3G.

 264. “Make my life easier, thanks!” in Cydia heb ik geactiveerd. Mijn vraag is echter : hoe weet ik dat ik in de toekomst nog steeds kan jailbreaken, na deze actie ?
  Moet je dan iets restoren of zo ?

 265. kan ik de blackra1n zonder zorgen draaien op een iPhone van T-Mobile, zonder dat dit problemen met de SW-lock geeft?

 266. ik krijg et maar niet voor elkaar, ik heb alles geprobeerd.. filmpjes gekeken, dat met power en home knop, alle processen van apple afgesloten, firewall uit.. alles..
  nix werkt..
  ik heb de 3gs 32gb 3.1.2.
  heb zelfs al gehad dat mn telefoon niet meer aan wou, hebben ze em bij de winkel weer aan de praat gekregen.
  daarna weer van alles geprobeerd en nog steeds geen plaatje in beeld..

  wat nu?

 267. Post van:

  esha zei op 12 oktober 2009 om 20:52

  werkt helemaal TOP!!!
  Inderdaad, na vele uren van frustratie en irritatie heeft deze post mij verder geholpen.

  Thanks Esha!

 268. En wat nadat je je iPhone hebt gebroken? Wat kun je er dan mee? Kan iemand daar een voorbeeld van geven. Weet nog niet zeker of ik ‘m ga breken.

 269. Ik heb een Ipod touch 3G 3.1.2 software maar mijn modelnummer begint met MC, betekent dit dat het (nog) niet mogelijk is om mijn Ipod te jailbreaken?

 270. @Symatic:
  Damn, laat dit nou PRECIES de configuratie zijn die ik heb: Iphone 16Gb, FW 3.1.2, en vista.. lekker. Is er al zicht op een oplossing?

 271. Ik heb een Iphone 3G. ik heb hem nu zeker 8 keer geprobeerd te jailbreaken met blackra1n. ik heb mijn pincode er van af gehaald, msn uit staan, ik heb geprobeerd hem in recovery mode te zetten, ik weet niet wat ik fout doe. hij blijft maar staan op een apple kabeltje die naar het iTunes logo wijst….
  ik heb nog niet het logo van blackra1n gezien…

 272. Hij blijft vastzitten bij done, wait for reboot.

 273. Dankzij alle oplossingen die zijn aangedragen heb ik het aangedurfd de jailbreak voor de iPhone 3G te doen, en het werkte nadat ik eerst even vergat Blackra1n als administrator uit te voeren en daarna zoveel mogelijk progs afgesloten te hebben, dus ik dacht Jippie!
  Alleen nu blijkt dat de meeste apps die ik wil gebruiken (Backgrounder, Scrobbl, Winterboard, SBSettings) het niet te doen…
  Cycorder doet het wel… maar dat is wel weinig.
  Enig idee iemand?

 274. Icy is het probleem is mij verteld:
  According to the following post:

  http://thebigboss.org/2009/10/22/blackra1n-icy-warning/

  … the issue is due to the version of Icy that is included with Blackra1n. Apparently even if you don’t use Icy, simply installing it causes problems.

  Opnieuw jailbreaken dus…

 275. Ales ging prima, Cydia geinstalleerd, alles prima..tot ik weer iets met Itunes wilde doen…
  Itunes heeft een Ipod gevonden waarvan de herstelmodus aktief is. U moet deze Ipod herstellen voordat u deze kunt gebruiken.

  Kak..wat nu??

 276. Vergeet niet om Iphone eerst in flightmodus te zetten, anders geen gekke kop met iphones maar het iphone usbkabel en itunes logo en geen jailbreak.

  Verder krijg ik Cydia niet gedownload, maar wel Rock. ICY NIET installeren want dan wel jailbreak maar dan kan je geen enkel programma meer installeren en dien je van voor af aan te jailbreaken na een restore.

 277. Perfecte handleiding en daardoor een perfecte uitvoering. Had al het nodige geprobeerd met RedsnOw, wat een getob met 10 seconden 2 toetsen indrukken etc. etc.
  Nu is bij mij alles in 1x goed gegaan, alles werkt perfect, ook Cydia is gedownd!
  Heb een 3Gs met 3.1.2.; eureka: nu met JB!
  ciao

 278. @Joost:

  Yeah, dat is pas een zinnige reactie :D. Nu werkt die bij mij ook.. Wat is je bankrekeningnummer? 😛

 279. Hallo, Staan al mijn apps, foto’s, muziek, instellingen nog op mn iPhone als ik dit uitvoer?

 280. @Patty: Bij mij wel Patty.
  Ik heb deze JB gewoon gedraaid en ben noope kwijt.
  Wel ff synchen van te voren, dan heb je iig een bu.

 281. ik heb een Ipod touch 3g maar is het mogelijk om het met dit programma te doen ???

 282. Ik heb niet op dat “make my life easier, thanks!” geklikt omdat ik eerst uit wilde zoeken wat het inhoud en ik in de veronderstelling was dat het later nog zou kunnen.
  Nu kan ik het nergens terugvinden.

  Iemand een idee?

 283. Als je herstellen doet, gaan je gegevens dan OOK weg? 😮

 284. Vandaag geprobeerd mijn iPhone 3GS met firmware 3.1.2 te jailbreaken. Helaas kreeg ik na de recoverymode niet de geohot afbeelding te zien maar kreeg ik meteen de melding “done en wait to reboot”. Daarna gebeurde er echter niets meer. Doe ik iets verkeerd?

 285. Beste mensen,

  Ik had mijn IPhone 3G geupdate naar 3.1.2, maar had ik daarna downgrade naar 3.0.1 met hulp RedsnW.

  Nu heb ik “no service”. Kan niet bellen en smsen.
  Na update de modem firmware is 5.11.07 geworden.

  Is er nog oplossing voor om te kunnen bellen?

  Alvast bedankt allemaal.

 286. @Atilla:
  als je herstelt gaan al je gegevens verloren, is terug naar de fabrieksstaat, ik heb het net gedaan vandaag. Je maakt van tevoren een backup en die zet je na de restore terug, ik had even mijn apps niet geback-upt dus die ben ik nu weer opnieuw aan het opzoeken.

 287. Het was even stoeien, eerst liep de hele boel vast. Moest via een andere laptop de firmware herstellen, maar de 2e keer vloog hij er zo doorheen. Nu maar hopen dat de inmiddels verzamelde software geinstalleerd kan worden.

 288. Ik heb van de week deze jailbreak succesvol uitgevoerd op een nieuwe Iphone 3GS 3.1 firmware!! binnen een paar tellen was het gebeurd met deze mooie handleiding. Ik heb wel nog even moeten zoeken hoe ik nu applicaties kan installeren maar na enig googelen kwam ik eruit………verder is deze gejailbreakte Iphone een hartstikke leuk maar ook verslavende gadget mede natuurlijk dankzij deze handleiding.
  mocht er iemand nog uitleg willen over hoe ik dit nu gedaan heb mail mij dan maar.

 289. Origineel geplaatst door Peter
  Kleine tip, als je op Windows 7 (64bit) zit, zoals ik, dan moet je blackea1n in de win XP compatability modus uitvoeren, dan werkt het wel!

  Dit is niet waar..
  Ik heb net via blackrain op mijn windows7 64 bit alle stappen zonder problemen kunnen doen.

 290. Origineel geplaatst door Mario
  “Make my life easier, thanks!” in Cydia heb ik geactiveerd. Mijn vraag is echter : hoe weet ik dat ik in de toekomst nog steeds kan jailbreaken, na deze actie ?
  Moet je dan iets restoren of zo ?

  Niemand ?

 291. Origineel geplaatst door Mario
  Een fluitje van een cent met mijn 3GS 3.1; dank je GeoHot.Een vraagje : kan ik nu probleemloos upgraden naar 3.1.2 ?

  Niemand een idee ?

 292. mijn iphone 3g 18gb heeft filmware versie 3.0.1 kan ik deze dan ook jailbreaken met blackra1n

 293. Jailbreak gelukt! Eitje zeg ik..

  Nu nog unlocken en dan is de Iphone weer up to date!

 294. Net even gedaan werkte in 1 keer (Iphone 3G 16gb 3.1.2)
  Gisteren eerst me telefoon laten unlocken door t-mobile (gratis na 1 jaar)

  Nu nog even uitvogelen wat ik allemaal meer kan nu.

 295. als ik mijn ipod nu Jailbreak en ik zet mijn ipod uit ben ik dan al mijn Cydia apps kwijt

 296. @Jon:

  Als je voor je upgraide en nieuwe jailbreak apt backup (cydia) installeert, daar dan een backup in maakt, daarna synct in iTunes, kun je veilig upgraiden en opnieuw jailbreaken. Dan weer als eerste apt backup installeren via cydia en dan een restore in dat progje doen. Staat alles er weer op.
  Succes!

 297. Is dat een downloadbaar thema bij stap 7?

  Het Dock in dat thema is super strak. Ook de datum in de statusbalk en de email notifier zijn erg handig.

  Weet iemand misschien waar ik deze addons kan vinden. Heel cydia door zoeken zal nl geen pretje zijn.

  Alvast bedankt!

 298. Origineel geplaatst door Vcarree
  Is dat een downloadbaar thema bij stap 7? Het Dock in dat thema is super strak. Ook de datum in de statusbalk en de email notifier zijn erg handig.Weet iemand misschien waar ik deze addons kan vinden. Heel cydia door zoeken zal nl geen pretje zijn. Alvast bedankt!

  Cydia heeft net als de appstore een zoekfunctie. Daarnaast als je Googled op Winterboard theme krijg je veel themes met namen.

  Ik denk dat je veel aan deze nieuwspost zult hebben: https://www.iculture.nl/39056/jailbreaken-anno-3-x-waarom-eigenlijk/.
  De namen staan erbij dus ff zoeken in Cydia en installeren. Voor mij de voornaamste redenen om een jailbreak uit te voeren.

  Suc6!

 299. Ik heb een iPhone 3gs met 3.1.2 FW erop (handmatig via iTunes geinstalleerd omdat ik een iBrick had).
  Dan voer ik de jailbreak blackra1n uit. Alles gaat perfect, die gozer komt in mijn scherm en reboot enkele tientallen seconden later, maar na de reboot kom ik weer in het scherm waar je alleen naar een noodoproep kan bellen. Heeft iemand suggesties die ook tegen dit probleem aanliep/loopt?

 300. @Pascal:
  moet je niet heel simpel dan je pincode ingeven?
  Dat had ik en daarna deed ie het prima.

 301. @Mirjam:

  ik heb het al opgelost via een tutorial op youtube.
  Je moest je home+power button ingedrukt houden en daarna je power button loslaten en je home button blijven indruk tot mr. hobbit verschijnt 🙂
  Het is dus gelukt!
  Nu heb ik hem gelijk geunlockt!
  Geweldige vent, die Geohot.

 302. @Pascal:
  Hey, good for you! (sorry voor mijn te simpele antwoord)

 303. Super uitleg alles in 1 keer gelukt ,en het belangrijkste alles blijft gewoon werken ,dit is de snelste jailbreak ,thanx

 304. Ik heb perongeluk het blackra1n icoontje verwijderd zonder cydia te installeren. Hoe kan ik dit nu nog doen? En kan ik het icoontje weer terugplaatsen. Blackra1n weer installeren heeft geen zin.

 305. @Omg:
  Better safe than sorry. Het voelde goed om dit plaatje voor plaatje te doen wetend dat je een *^&@#% duur speelgoedje aan het brainwashen bent.

 306. Origineel geplaatst door Pascal
  @Mirjam:ik heb het al opgelost via een tutorial op youtube.Je moest je home+power button ingedrukt houden en daarna je power button loslaten en je home button blijven indruk tot mr. hobbit verschijnt Het is dus gelukt!Nu heb ik hem gelijk geunlockt!Geweldige vent, die Geohot.

  Dit werkt!! Mijn iPhone 3G met 3.1.2 reageerde nergens op, bleef telkens hangen in recovery-mode. Eenmaal deze truc toegepast en installeer nu glimlachend Cydia.

 307. Yeah! net twee Ipod touch 8GB MC model versie 3.1.2 gejailbreakt!!!! Het werkt!!

 308. perfecte uitleg en programma!

 309. als ik het programmatje mijn ipod wil laten jailbreaken, dan komt die foto der niet tijdens het laten lopen van het programma, in de plaats krijg ik een zwart scherm en blijft hij altijd hangen.
  weet iemand hier een oplossing voor?

 310. kan ik hem ook jailbreaken als ik itouch versie 2.2.1 heb en model MB528NF?

 311. @Patrick: eindelijk!

 312. Volgens mij is het gelukt, maar echt binnen 2 min incl reboot is alles klaar? heel goed dit..

 313. Ben nu Cydia aan het downloaden! Dit is geweldig!

 314. lukt dit ook met de ipod 2G 16gig?

 315. wat gebeurt er als je je kans op de software-unlock verspeelt?

 316. Mooie Thema bij stap 7 maar kan m niet vinden. Weet iemand een oplossing?

 317. Origineel geplaatst door Jos
  Wat een ijdeltuit met z’n eigen gezichtje in de recovery mode. Ik pas!

  Vind je het gek? Ik zou ook ontzettend trots zijn als ik een jailbreak wist te maken

  Deze jailbreak vind ik echt fantastisch ( ik heb zelf mijn 8gb 3g gejailbreaked). Erg makkelijk. Ik ga zeker doneren

 318. Hey,

  De i phone moet na de jail break toch simlock vrij zijn? Ik heb het namelijk al een keer of 10 geprobeerd maar hij is nog steeds niet simlock vrij… Wie kan me helpen??

  Alvast bedankt,

 319. Het lukt ook met versie 7c146 😀

 320. @Jessica: Je moet daarna via Cydia nog ultrasn0w installeren 🙂

 321. Ik heb de blackra1n app verwijdert maar ik wil hem graag weer terug dus heb alles weer opnieuw gedownload maar hij komt niet meer op me iphone scherm.
  Alvast bedankt 😉

 322. na heel wat overwegingen om te jailbraken, vond t best spannend :), uiteindelijk toch gedaan!
  En wat super! Echt zo gaaf! Alles ging in een keer goed en heb nu nog meer lol met mijn iphone!
  Heren van iphoneclub bedankt voor de tutorial. En nu ik nog meer geniet weet ik aan wie ik dat te danken heb!

 323. Ik heb 3.1.2 op een iPhone 3G met 7D11 kan ik nu zo op make it rain klikken en dan is hij gejailbreakt?

 324. @Nik Verploegen: Ja als je naar blackra1n.com gaat en daar op je OS klikt open je het programma en klik op make it ra1n. Wacht ongeveer een minuut en je iPhone is gejailbreakt.

  Succes!

 325. Net toen ik Cydia voor de eerste keer opende werd ik gebeld. Cydia werd natuurlijk afgesloten en zodus heb ik ‘stap 9’ van de tutorial niet kunnen doen. Hoe kan ik alsnog op dit scherm terecht komen?

 326. Ik heb gehoord dat als je dit doet en je zet je ipod touch 3G uit dat je hem dan weer opnieuw moet jailbreaken is daar niet iets voor?

 327. @Mitchell: tethered jailbreak noem je dat, volgens mij is er geen oplossing voor dat. Heb je het al geprobeerd met blackra1n? Als het niet werkt kan je een restore doen via iTunes.

 328. toppertje!

  na lang twijfelen de gok gewaagd.
  Op ‘blackweather’ de OSX versie gedownload: Iphone aangesloten aan iTunes (SMBP-Snowleopard) automatisch syncen uitgezet. Gewacht tot backup klaar was.
  Dubbelklik op ‘blackrain’ : schermpje ‘make it rain’ verschijnt-> klik
  Wachten op herstart, wachten op reboot van de iphone.

  KLAAR!!

  ik ge even doneren nu! 😉

 329. Beste mensen, ik heb net een iphone 3GS, met een softwareversie van 3.1.2 heb ik blackrain gedownload.. alles deed het perfect. (gewoon geinstalleerd) Maar toen ik mijn iphone uitzetten en waar aan wilde zetten kreeg het beeld met dat stekkertje en itunes.. en bij itunes stond er dit: ”
  iTunes zegt: iTunes heeft een iPhone aangetroffen waarvan de herstelmodus nog actief is. U moet deze herstellen voordat ud eze kunt gebruiken met iTunes”

  Wat moet ik nu doen? Als ik blackrain weer opnieuw download doet hij gewoon weer.. maar anders niet! Kan ik mijn telefoon nog herstellen naar fabriek?

  Vast al bedankt

 330. @Splendid:
  hallo allemaal
  ik heb 2 i phones een 3g en een 3gs allebei met 3.1.2
  op de 3g werkt blackra1n prima
  op de 3gs werkt het niet goed.
  ele keer als ik de fone uit en aan zet krijg ik het herstel mode scherm en moet ik blackr1n opnieuw uitvoeren.
  ik heb ergens gelezen dat toestelen geproduceerd na week 40 hetzelfde reageren als de nieuwste ipod touch
  weet iemand hier meer over.

 331. @rien:

  Origineel geplaatst door Amish Khusial
  @Mitchell: tethered jailbreak noem je dat, volgens mij is er geen oplossing voor dat. Heb je het al geprobeerd met blackra1n? Als het niet werkt kan je een restore doen via iTunes.

  Zoals ik dus al eerder zei. Hier is er momenteel nog geen oplossing voor gebruik van Blackra1n. Als je een mac hebt kun je het proberen met Pwnage tool 3.1.4 . Je customiset daar een origineel exemplaar van OS 3.1.2. Daar gaat ook gelijk de jailbreak mee. Als je geen mac hebt kan ik je wel en customised OS maken als je weet waar ik je het kan sturen. Het bestand is 270MB.

  De OS installeerde door in iTunes je iPhone te herstellen. Voor meer info zoek pwnagetool op in google.

  Of deze soort van jailbreak niet-tethered weet ik niet zeker. Je kan het natuurlijk altijd proberen.

 332. Ook ik heb een nieuwere iphone 3gs en kom niet verder dan een tethered jailbreak.
  Heb toch gewoon allerlei apps geinstalleerd, en let er gewoon op dat ik de iphone niet uitzet/opnieuw opstart en mijn accu niet leeg raakt.
  Dit hoop ik uit te houden totdat er een oplossing voor gevonden is. 😉

 333. bedankt voor de duidelijke instrukties en het werkt prima

 334. Heb net hetzelfde probleem heb net de nieuwe iphone gekocht wou hem wat aanpasse, jailbraeken was geen probleem, 1 maal herstarten of op Itunes aansluiten en je zat blok. Je moet dan wel herstellen naar de orignele firmware. Kunnen we dit ergens opvolgen? Is daar al iemand voor aan het zoeken?

 335. Hallo nadat ik alles heb gedaan wat boven is beschreven wilde ik app gaan installeren via mijn pc, maar bij het installeren via Itunes krijg ik een foutmelding: Het programma Ping! kan niet worden geinstalleerd omdat er een onbekende fout heeft voorgedaan?

  Weten jullie misschien hoe dat komt?

 336. Werkt bij mij perfect….. alles uitgevoerd met succes.

  Alleen… de Iphone als ik die aansluit op de computer staat er dat die in de restore mode staat!!…

  En als ik de iphone uit zet en dan weer aan.. Wil die hem dus gaan herstellen dus krijg de usb en itunes teken en moet hem opnieuw activeren….

  HELP???!!!

 337. Jailbreak lukte perfect met blackra1n op een nieuwe iPhone van week 44.

  Na een reboot een blok! Dat betekent dus dat ik de iPhone voorlopig niet meer uitzet, totdat er een oplossing voor is gevonden.

  Zonder dat ik de iPhone restore, voer ik nog een keer Blackra1n uit en alles werkt weer. Misschien een handige tip voor iedereen die steeds weer via iTunes ging herstellen.

  Dus: bij een blok nog eens Blackra1n en dan voorlopig maar niet meer uitzetten.
  Hoor graag wanneer er een goede oplossing is.

 338. nice uitleg eerst lukte het me niet maar nu werkt het geweldig thanks

 339. Ik heb het geinstaleerd, ROCK en Cydia staan als icoontje op mn beeldscherm maar hoe kan ik nu gratis apps downloaden van appstore want ik zocht een paar spelle bij rock maar ze staan er niet tussen

 340. Wie kan mij helpen?? blackrain uitgevoerd maar cydia deed het niet. hersteld via itunes maar nu kan ik niks meeeeeer help???

 341. ik heb ook een nieuw Iphone 3Gs met firmware 3.1.2 en kon hem gemakkelijk jailbreaken met blackra1n.en die is ook het 40 + model,dus ik kwam er ook achter dat je als je hem uitzet je moet herstellen naar fabrieksmode en dan alles weer opnieuw doen.Maar ik had mijn Iphone uitgezet ( toen kwam ik dus achter deze ellende ) omdat ik mijn internet verbinding kwijt was.Op het scherm van mn Iphone stond alleen nog dat ik telefoon verbinding had met T-mobile maar het ronde icoontje,of het 3g icoontje was weg.Heeft iemand dat ook meegemaakt? en zo ja,heeft dat te maken met het feit dat je een 40 + model jailbreakt

 342. Goeiemorgen,

  Ik heb gister mijn iphone 3gs gejailbreaked alleen als ik hem nu aanzet blijft hij staan op itunes logo met het kabeltje.. Hij zegt dat ik moet restoren om hem te kuknnen gebruiken?!

  Iemand tips>?

 343. dat klopt. Als je naar het serie nummer van je Iphone kijkt, en het 4e en 5e nummer is een getal boven de 40 dan moet je inderdaad steeds je Iphone herstellen en opnieuw jailbreaken als je hem uit zet,Daar schijnt helaas nog niks aan te doen te zijn

 344. OK dan is dat iig duidelijk 🙂 Thnx.
  Nou probeer ik via itunes allemaal gedownloade spellen etc erop te krijgen maar dat lukt me ook niet :s Weet je een link waar dat beschrevens taat hoe dat moet?

  Gr

 345. staat dat niet in de nfo file die bij de download file zit? anders googelen I guess.

 346. werkt dit ook bij versie 3.1.1?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.