Reacties voor: BioLite CampStove: iPhone opladen tijdens het kamperen

De BioLite CampStove kan je iPhone opladen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. De brander maakt gebruik van organisch materiaal zoals bladeren en takken, die je verbrandt om elektriciteit te genereren.

Reacties: 12 reacties

  1. Wat een briljant apparaat! Voor $125,- ? Sweet. Mooi verhaal ook.

  2. Sinds vandaag ben ik in bezit van dit apparaat. Gelijk even getest. in ongeveer 10 min heb je 1 liter kokend water van af het aansteken. Vlak na dat de stove op temperatuur was kon er geladen worden. Iphone 4 er aan gehangen en nog 20 min laten laden en vuurtje uit laten gaan. Resultaat 8% accu bij geladen. Voor kamperen ideaal. Bij aankomst tent stallen, vuurtje maken koken en daarna door met koffie/thee en s’avonds bij vuur warmen. In die tijd kunnen een apparaat geladen worden. Trouwens tis 2 watt continue en piek 4 watt vermogen.

  3. @sander: net binnen en t is zeker een tof apparaat,echter $50 verzendkosten en €41 douane heffingen maken hem wat prijzig:-(

  4. Zou ik wel willen hebben. Mooi ding dit…. En voor veel mensen,super handig..

  5. Wow dat is idd erg veel:( maar ga toch eens kijken. Ik snap alleen nix van de watt uitleg 🙂 is twee watt wat?

  6. @josh: 2 watt komt over een met 400 mA laadstroom voor USB apparaat. Volgens mij is USB spec zelf 500 mA. Dus net niet standaard USB.

  7. @Guldan: ja dat zegt mij idd meer. Een solar charger haalt net 800 dus zal het niet erg snel laden maar het blijft een mooi product. Bedankt

  8. @menno: €41,- douaneheffing op een bedrag van $125,-? Dacht dat import tot waarde van €250,- vrij was, en daar boven 19%. Hoe kom je dan aan dat bedrag?!

  9. $225 is wel heel erg duur…

  10. @BoekMarc: Dat is het bedrag dat mij in rekening gebracht is..

    De douane heffing is inderdaad pas vanaf 250 euro, die heb ik dan ook niet betaald. De BTW wordt helaas wel berekend over bedrag + verzendkosten. Daarnaast brengt UPS (de standaard verzender van de Biolote) nog eens 10 euro voorschotprovisie over de btw in rekening.

    Totaal dus 129 dollar + 50 dollar + 41 euro, bijna 225 dollar. Dat bedrag bespaar je niet aan gascartouches!

    Maar vet is hij wel, en kleiner dan ik had verwacht.

    Overigens schijnt het zo te zijn dat ik gewoon pech heb gehad, en dat de douane niet ieder pakketje controleert en berekend.. Just my luck.

  11. Ziet er gaaf uit! En tof dat-ie werkt op vrijwel alle vaste brandstoffen! Maar als backpacker vind ik bijna een kilo voor een brander wel erg veel… Ik gebruik zelf een Omnifuel en een Powermonkey. Bij elkaar ongeveer even zwaar, maar met bijkomend voordeel (denk ik) dat mijn water sneller kookt en dat ik mijn iPhone altijd kan laden (dus niet alleen als ik aan het koken ben).
    Voor de mensen die deze besteld hebben: wat zijn de ervaringen in het veld? Ben erg benieuwd!

  12. @bartmobile: Een liter water kookt binnen vijf minuten. Ongeveer even snel als met een gasbrander. Hij wordt heel snel loeiheet. Binnen een minuut is hij op temperatuur, en binnen vijf minuten kookt het water.

    Het het laden van een iPhone, tsja, er zit een 650 mAH accu in als ik mij niet vergis. Hij kan dus nog even doorgaan maar niet continue. Ach: die telefoon heb ik het liefst toch zo min mogelijk aan op vakantie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.