Review Clip-it: bevestig de iPhone bovenop je stroomadapter

De Clip-it is een stuk plastic dat je aan de adapter van je iPhone kunt bevestigen, zodat je de iPhone er bovenop kunt plaatsen. Hierdoor kun je de iPhone opladen zonder dat je bijvoorbeeld een tafel nodig hebt om hem op te leggen.

Soms kan het lastig zijn om een goede plek te vinden om je iPhone op te laden. Een stopcontact is zomaar gevonden, maar deze moet ook zo zijn gepositioneerd dat je de iPhone makkelijk op bijvoorbeeld een tafel kunt leggen. De Nederlandse ontwerper Remi van Oers maakt van de iPhone-adapter zelf een houder, zodat je niet langer rekening hoeft te houden met een goede ligplek. Door de Clip-it aan je iPhone te bevestigen kun je de kabel erin steken, zodat de iPhone rechtop blijft staan.


De Clip-it is een kleine plastic vorm die precies om je iPhone-adapter heen past. Aan de voorkant van de Clip-it zit een nis waarin je de 30-pin-connector van een iPhone-laadkabel kunt bevestigen. Hier kun je vervolgens de iPhone op aansluiten, zodat hij rechtop blijft staan. Dit klinkt instabiel, maar tijdens onze tests bleek de kabel vrij stevig bevestigd te zijn. Hij past net in de nis en hij moet hier ook diep in geduwd worden om hem op zijn plek te krijgen. De Clip-it wordt zonder verdere accessoires geleverd. Dit betekent dat je een eigen iPhone-adapter en een stroomkabel nodig hebt om het hulpmiddel te gebruiken.

De stekker van de iPhone-adapter lijkt genoeg ondersteuning te bieden om de iPhone staande te houden. Hoewel de adapter een beetje naar beneden hangt in het stopcontact, konden wij hem een nacht lang gebruiken zonder dat de adapter beschadigde.

Omdat een iPhone-kabel vrij lang is, bungelt er een flink stuk los wanneer je de iPhone ermee oplaadt. Iets dat voor problemen kan zorgen wanneer je de iPhone laag bij de grond oplaadt, waarbij iemand makkelijk zijn voet in het iPhone-koord steekt. Dit kun je oplossen door de kabel strak om de adapter op te rollen, maar hierdoor wordt het direct wel lastiger om de adapter in stopcontacten die dieper liggen te steken. Wij slaagden er in om de kabel strak genoeg om de adapter te wikkelen, zodat hij alsnog in een diep stopcontact pastte. Er is geen handige manier om de omgewikkelde kabel vast te zetten op de adapter, maar zolang hij in het stopcontact zit zou hij niet onbedoeld zichzelf los moeten wikkelen. Wanneer je de Clip-it met adapter uit het stopcontact haalt kun je de kabel wel om de stekker heen “lussen”, zodat hij goed blijft zitten.

De Clip-it is niet het eerste accessoire dat het mogelijk maakt om je iPhone te balanceren op je adapter: het ontwerp-bureau Bluelounge uit Singapore verkoopt bijvoorbeeld de MiniDcko, waar je de iPhone op vergelijkbare wijze op kunt aansluiten. Omdat de MiniDock rechtstreeks wordt aangesloten op je iPhone-adapter, heb je bij dit alternatief geen iPhone-kabel nodig. De MiniDock wijst je iPhone naar voren terwijl de Clip-it hem zijwaarts toont, waardoor je bij beide het iPhone-scherm anders moet bekijken. Omdat de Clip-it uit enkel plastic bestaat en de MiniDock bedrading bevat, is de kans wel kleiner dat de Clip-it kapot gaat na een langere periode.

Conclusie

Hoewel het een aardig geknoei kan zijn om de iPhone-kabel strak om de adapter te wikkelen en hem vervolgens in het stopcontact te steken, biedt de Clip-it een handige manier om je iPhone tijdens het opladen te bevestigen. Of je wat aan het hulpmiddel hebt, hangt waarschijnlijk vooral af van je huidige woonsituatie: heb je een stopcontact zonder tafel die je graag wil gebruiken om je iPhone op te laden, dan kan de Clip-it zeer goed van pas komen.

Clip-it

Ontwerper: Remi van Oers (Let op: Flash-site)
Product: Clip-it
Verkrijgbaar: Shapeways
Prijs: vanaf €15,80
Cijfer: 7

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2014
Categorie
Accessoires
Lees de 13 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »