Review: GetPowerPad, iPhone opladen zonder kabels

GetPowerPad is een nieuwe oplossing om je iPhone zonder kabels te kunnen opladen. De oplossing bestaat uit een oplaadplank, iPhone-hoesjes en een universele lader met opzetstukjes.

PowerpadDock4In aanloop naar de feestdagen gaan we de komende dagen een aantal cadeausuggesties reviewen, die geschikt zijn voor Sint en kerstman. GetPowerPad is een nieuwe oplossing om je iPhone te kunnen opladen, zonder dat je een kabeltje hoeft aan te sluiten. De GetPowerPad wordt op de markt gebracht door een Nederlandse importeur en bestaat uit meerdere componenten. Wij testten deze oplossing met de iPhone 4/4S en enkele mobiele apparaten met mini- en micro-usb-aansluiting. Je kunt overigens ook de iPhone 3G/3GS ermee opladen, mits je beschikt over een geschikt hoesje. Centraal bij GetPowerPad is een soort oplaadplank met ruimte voor drie apparaatjes. Een langwerpige blauwverlichte rechthoek geeft aan waar je je iPhone moet neerleggen. Een sci-fi-geluidje waarschuwt wanneer het laden is gestart en wanneer de batterij vol is.


Als je deze oplossing wilt kopen, heb je de keuze uit meerdere pakketten:

  • Starterkit met laadplank en iPhone-houder (geschikt om één iPhone gelijktijdig op te laden, keuze uit uitvoering voor iPhone 3G/3GS of iPhone 4/4S) – €99,95
  • Laadplank voor 3 apparaten – €79,95
  • Houder voor iPhone, keuze uit uitvoering voor iPhone 3G/3GS of iPhone 4/4S – €29,95
  • Universele ontvanger met diverse adapters – €29,95

Voor een huishouden met twee iPhones en wat andere apparaten (smartphones van andere merken, gps-ontvangers, digitale camera’s, etc) ben je dus met een starterkit, een extra iPhone-houder en de universele ontvanger 160 euro kwijt. De Charge Pad (laadplank) leg je bijvoorbeeld in de huiskamer op een makkelijk toegankelijke plaats. Bij het thuiskomen leg je de iPhone op de plank, totdat hij weer opgeladen is. Op dit punt is er weinig verschil met andere draadloze oplossingen. Om de iPhone te kunnen laden zul je het toestel in een speciaal hoesje moeten stoppen. Het laden duurt vervolgens ongeveer net zo lang, als wanneer je via het stopcontact zou opladen.

[flickr]set:72157628121080342[/flickr]

GetPowerPad maakt gebruik van inductietechnologie, net zoals je elektrische tandenborstel. Het opladen gaat bij GetPowerPad alleen een stuk sneller. Een elektromagnetisch veld zorgt ervoor dat de energie wordt overgedragen. Aanraking tussen het hoesje en de Charge Pad is voldoende. Uiteindelijk heb je natuurlijk nog wel één stopcontact nodig om de plank op het elektriciteitsnet te kunnen aansluiten. Angst voor een elektrische schok hoef je trouwens niet te hebben, want de oplaadplank doet niets zolang er geen receiver (een iPhone-receiver of de universele receiver) op ligt. De universele receiver is trouwens erg handig om te hebben, want er zitten maar liefst 11 aansluitingen in, van Nintendo DS Lite tot Sony, LG en Apple. Heb je nog ergens een oude Nokia liggen, waarvan je de oplader kwijt bent, dan kun je deze met de universele receiver alsnog opladen. Je kunt drie apparaten tegelijk laden, waarbij ook de iPad wordt ondersteund, dankzij het ‘Apple-opzetstukje’ dat bij de universele receiver is meegeleverd.

PowerpadHoes

We hebben op iPhoneclub wel eens vaker oplossingen besproken waarmee je draadloos kon opladen, zoals die van PowerMat en Duracell. De oplaadmat van PowerMat (die ik dagelijks gebruik) heeft als voordeel dat je geen hoesje nodig hebt. Je zet de iPhone bij deze oplossing rechtop in een soort dock, die verstelbaar is en daardoor geschikt is voor elk type iPhone (maar niet voor de iPad). De PowerMat is ook iets goedkoper: daar koop je voor 99 dollar een starterkit met iPhone-dock en hulpstuk voor micro- en mini-usb. De GetPowerPad heeft niet zo’n dock en vereist dat je de iPhone altijd in een hoesje steekt.

Pluspunt van GetPowerPad is wel de hoeveelheid opzetstukjes, waardoor je vrijwel elk denkbaar apparaat kunt opladen, van draagbare spelconsoles tot camera’s en vrijwel elk type telefoon. Wat me daarbij opviel is dat de opzetstukjes uit dezelfde fabriek komen als die van PowerMat: de uitvoering en opdruk is precies gelijk. De universele oplader bestaat bij GetPowerPad uit een vierkant blokje dat je op de laadplank legt. Via een kabel dat uit het blokje steekt sluit je allerlei apparaten aan. Daardoor kun je niet echt meer spreken van ‘draadloos opladen’, want er is duidelijk een kabeltje zichtbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb de GetPowerPad gebruikt om een Huawei mobiele hotspot en diverse reservebatterijen voor de iPhone op te laden. Het werkt handig en snel, je zit niet langer met opladers te prutsen en hebt ook geen stekkerdoos met 6 of meer aansluitingen nodig. Als je niets aan het opladen bent verbruikt de GetPowerPad ook geen energie, zodat de oplossing waarschijnlijk zuiniger is dan wanneer je meerdere adapters in het stopcontact laat hangen.

[flickr]set:72157627995987133[/flickr]

Het uiterlijk van de GetPowerPad ziet er strak uit: de zwarte laadplank is onopvallend en de hulpstukken die je erbij nodig hebt zijn ook onopvallend – behalve de nogal fors uitgevallen witte stroomadapter. Die laatste had wat mij betreft wel wat kleiner gemogen. Om te besluiten met een positief punt: je krijgt bij de starterkit een beschermhoes meegeleverd, zodat je de GetPowerPad ook kunt meenemen als je op vakantie gaat of langere tijd van huis bent.

Conclusie

De GetPowerPad is een nette oplossing om je iPhone en andere smartphones en gadgets te kunnen opladen. Het systeem is modulair uit te breiden, zodat je alleen hoeft te kopen wat je nodig hebt. Prijzig is het uiteindelijk natuurlijk wel: zoals aan het begin van dit artikel al is berekend, moet je voor een complete oplossing voor een huishouden met twee iPhones en wat andere gadgets zo’n 160 euro uitgeven. Belangrijkste pluspunt van de GetPowerPad is dat deze wat universeler is dan producten die al op de markt waren, zoals de PowerMat en de oplaadmat van Duracell. Alleen had de fabrikant het sci-fi-geluidje wat mij betreft wel achterwege mogen laten; bezoekers en toevallige voorbijgangers schrikken ervan. Draadloos opladen heeft nog niet een grote vlucht genomen, maar persoonlijk vind ik het wel handig. Je hebt één plek in huis waar je al je gadgets kunt opladen én kunt terugvinden als je ze nodig hebt.

Info: GetPowerPad

  • Aanbieder: GetPowerPad
  • Product: GetPowerPad, draadloze laadoplossing
  • Te koop via: GetPowerPad of winkeliers (niet bekend)
  • Prijs: €99 (starterkit)
  • Geschikt voor: iPhone 3G/3GS, iPhone 4/4S, iPad, allerlei andere mobiele apparaten
  • Cijfer: 8

Lees de 20 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »