biolite oplader

BioLite CampStove: iPhone opladen tijdens het kamperen

De BioLite CampStove kan je iPhone opladen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. De brander maakt gebruik van organisch materiaal zoals bladeren en takken, die je verbrandt om elektriciteit te genereren.

biolite kampeerdingJe gaat kamperen in de vrije natuur en komt twee weken lang geen stopcontact tegen. Een probleem om je iPhone opgeladen te houden? Welnee! De BioLite CampStove kan je iPhone opladen door takjes en ander organisch materiaal te verbranden. We schreven al eens eerder over de BioLite CampStove. Toen was het nog maar een idee op papier; inmiddels is deze allesbrander realiteit geworden en is het product te koop voor 129 dollar via de website van BioLite. De makers hebben gekozen voor modern design van RVS, aluminium en oranje kunststof. Via een USB-poort kun je diverse apparaten opladen, dus ook vrienden met een Android-smartphone kunnen langskomen om bij te laden. Je kunt het apparaat bovendien gebruiken om koffie of thee te zetten, waarbij het koken van 1 liter water zo’n vijf minuten tijd kost.

Door materiaal uit de natuur te verbranden ben je milieuvriendelijker bezig dat het gebruik van een gasflesje of ander type brandstof. Een alternatief is het meenemen van een batterij met zonnecel. De BioLite CampStove levert 2 Watt bij een spanning van 5 Volt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2012, 17:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen kamperen, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.