Walter Isaacson biografie

Reacties voor: Biograaf Steve Jobs: ‘Ik heb bepaalde passages afgezwakt’

Er is al veel gezegd en gezwegen over de Steve Jobs-biografie van Walter Isaacson. Elke zichzelf respecterende Apple-fan heeft 'm gelezen. Maar nu blijkt dat sommige passages flink zijn afgezwakt, omdat ze minder gunstig uitpakten voor de betrokkenen. Zo blijkt Jobs kritiek te hebben gehad op Tim Cook omdat hij "niets met producten" heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
4 reacties
  1. Erg dat Isaacson de biografie van Steve Jobs op zulke belangrijke punten heeft afgezwakt. Laf ook en onduidelijk waarom hij dat nou echt gedaan heeft. Belangrijke meningen weggelaten. Ik heb nooit begrepen waarom Steve Jobs juist een saaie kruidenier als Tim Cook als opvolger gekozen zou hebben. Die man kent geen bevlogenheid en lijkt in helemaal niéts op Jobs en alles wat hij vertegenwoordigde. Ik hoop dat ooit de echte gang van zaken rond Cook’s benoeming bekend wordt.

    En het niét maken van de ‘revolutionaire verbetering van de televisie’ die Jobs wilde en waar alles op en in zou zitten, is een grove fout van Apple. Een gigantische gemiste kans. De televisie is het énige belangrijke veelgebruikte communicatie-apparaat waar Apple niets mee gedaan heeft.

    En dat simpele ‘Apple TV’ kastje en het content kanaal waar ze nu mee komen heeft daar helemaal niets mee te maken. Dat stelt niks voor en is mosterd na de maaltijd

  2. Denk dat er niemand was die Steve Jobs idee kon uitvoeren. Zagen waarschijnlijk overal spoken en beren om Jobs kunsten over te nemen of te evenaren.

  3. Lijkt me een akelig mannetje, die Steve.

  4. Hoezo een akelig mannetje? Hij was niet makkelijk en vergde van iedereen het uiterste omdat hij alleen ging voor het beste resultaat. Zonder Jobs was er nooit een Apple geweest met al die producten waar we zoveel plezier van hebben. En om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst nieuwe, bijzondere producten komen, heb je creatieve, bevlogen én lastige mensen nodig. Geen kruideniers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.