BigBoss brengt semi-tethered jailbreak uit voor iOS 5 (jailbreak)

BigBoss heeft een semi-tethered jailbreak voor iOS 5 beschikbaar gemaakt. Door SemiTether via Cydia te installeren is het mogelijk om je iPhone, iPod touch of iPad met beperkte functionaliteit te gebruiken na een overwachte reboot.

Semi-tethered iOS 5 jailbreakTerwijl velen wachten op een untethered jailbreak voor iOS 5 door het Chronic Dev Team, heeft BigBoss alvast een semi-tethered jailbreak voor iOS 5 beschikbaar gemaakt. Door SemiTether via Cydia te installeren is het ook mogelijk om je iPhone, iPod touch of iPad met beperkte functionaliteit te gebruiken na een overwachte reboot. Voor volledige functionaliteit zul je nog steeds een tethered boot uit moeten voeren. SemiTether bevindt zich in de beta-fase en is getest op een iPhone 4.

Wat houdt de semi-tethered jailbreak voor iOS 5 in?

Wanneer je een semi-tethered reboot uitvoert kun je bellen, smsen en standaard applicaties gebruiken. Je kunt na een semi-tethered reboot geen gebruik maken van Cydia, jailbreak tweaks, de standaard e-mail applicatie of Safari, maar het blijft wel mogelijk om een andere e-mail applicatie of een andere browser uit de App Store te gebruiken. Een semi-tethered reboot zal langer duren dan je gewend bent en kan gepaard gaan met een aantal resprings. Om de volledige functionaliteit te herstellen kun je een tethered boot uitvoeren via de optie Just boot in het onderdeel Extras van redsn0w. BigBoss verwacht dat SemiTether ook op toekomstige firmwareversies een semi-tethered jailbreak kan bieden als er op een untethered jailbreak gewacht moet worden.

Hoe voer ik de semi-tethered jailbreak op iOS 5 uit?

  1. Voer eerst een jailbreak uit met redsn0w op iOS 5. De jailbreaktool redsn0w is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de iPad. Alleen op de iPhone 3GS met de oude bootrom is de jailbreak untethered.
  2. Open Cydia en ga naar Beheren gevolgd door Bronnen. Kies rechtsbovenin voor Wijzig gevolgd door Voeg toe en vul http://thebigboss.org/semitether in.
  3. Nadat de repository is toegevoegd kun je via Zoeken nu ook SemiTether vinden. Selecteer deze en kies voor Installeer en Bevestig.
  4. Als de installatie van SemiTether is voltooid zal je een tethered (of semi-tethered) reboot uit moeten voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.