Fiber-smartalarm

Beveiligingssysteem FiberNL SmartAlarm bedien je met een iPhone

Het FiberNL SmartAlarm beschermt je huis met een uitgebreid en aanpasbaar beveiligingssysteem, dat te bedienen is met een iOS-app. Hoe werkt dit precies? Je leest het hier.

Fiber-smartalarm
Glasvezelprovider FiberNL introduceert met het SmartAlarm een manier om je huis te beschermen tegen rook- en inbraak met een bijbehorende iPhone-app. Door te kiezen uit verschillende pakketten maak je de beveiliging zo uitgebreid als je zelf wilt.

Omdat het volledige systeem met het internet verbonden is, kun je het via een iOS-app op ieder moment (waar je ook bent) raadplegen. Het SmartAlarm is met tal van apparaten te koppelen. Zo zijn er deur- en raamcontacten, bewegingsmelders en een paniekknop, maar kun je ook een beveiligingscamera verbinden als je wilt zien wat er in je huis gebeurt.

Smartalarm-accessoires

SmartAlarm: met of zonder abonnement

Via notificaties houdt het systeem je op de hoogte, bijvoorbeeld als er een raam openstaat of iemand het huis binnenkomt. Bij de drie beschikbare pakketten (Veilig, Control en Complete) kun je ook een maandelijks abonnement afsluiten waarmee je onder meer toegang krijgt tot een on demand-meldkamer van beveiligingsbedrijf Trigion.

Een dergelijk alarm voor je huis via de website bestellen is redelijk verwarrend, omdat je daarmee in eerste instantie een alles-in-een pakket afsluit. Klik echter door en je kunt ook met een eenmalige betaling vanaf €299,- alleen het SmartAlarm in huis halen.

Pakketten: Veilig, Control en Complete

Het verschil in prijs van de drie pakketten heeft te maken met de accessoires waarmee het geleverd wordt. Zo krijg je bij Veilig (vanaf €299,-) geen beveiligingscamera en heeft de Compleet (vanaf €449) onder meer een rook- en koolstofmonoxidemelder.

Dit is vervolgens verder uit te breiden met extra accessoires en een betaald abonnement. Zonder abonnement kun je het alarm aan- en uitzetten met de app en krijg je pushberichten als er een alarm afgaat, maar heb je geen contact met de meldkamer.

Alternatieven

Het voordeel van het SmartAlarm ten opzichte van op zichzelf staande beveiligingsapparaten (zoals de Point Sensor en Netatmo Welcome) is dat je meerdere apparaten met elkaar laat samenwerken om je op de hoogte te houden, in plaats van dat je meerdere apps hebt voor een rookmelder en een beveiligingscamera. Een soortgelijke oplossing is Verisure, die we momenteel aan het testen zijn op de iCulture-redactie.

Anti-inbraak- en beveiligingsdiensten zoals SmartAlarm (inclusief een meldkamerabonnement) zijn echter niet goedkoop, dus maak een goede afweging met welk beveiligingssysteem jij je huis met een gerust hart durft te verlaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 14:00
Categorieën Accessoires, Diensten
Onderwerpen beveiliging, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.