Apple-Watch-Slot

Doe het zelf: een Apple Watch deurslot maken

Dankzij een Apple Watch blijft een iPhone vaker in je broekzak. Met dit doe het zelf project kun je jouw voordeursleutel ook aan dit rijtje toevoegen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-Slot
Zit er een Apple Watch om je pols en heb je deze zomervakantie een weekendje niets te doen? Ga dan niet de kozijnen verven of de tuin omspitten, maar maak een deurslot dat je met de smartwatch van Apple (op afstand) kunt openen.


Toegegeven, omdat dit een doe-het-zelf-project is, is dit deurslot niet voor iedereen weggelegd. Zo is het bijvoorbeeld handig als je overweg kunt met een Arduino-board en je moet niet bang zijn om het hout van je voordeur te verminken. Voor alle benodigde onderdelen ben je nog geen honderd euro kwijt (exclusief de Apple Watch natuurlijk). Het werkt met radiofrequentie-signalen (RFID), dankzij een chip met 128-bit geheugen.

Wat nu als je Watch leeg is?

Door een app op je Apple Watch te gebruiken kun je het zelf in elkaar geknutselde slot openen. Ondertussen kun je diezelfde deur ook gewoon nog openen met een sleutel; geen paniek dus als je Apple Watch leeg is net als je richting de voordeur loopt.

Om het gemakkelijk te maken zijn er uitgebreide instructies voor dit project te vinden op GitHub, evenals een video die stap voor stap laat zien wat je moet doen om je deur te ontgrendelen met je Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.