apple_music_banner

Betalen voor Apple Music: zo werkt het

Bij Apple Music krijg je een gratis proefperiode, maar toch moet je €9,99 betalen om te kunnen luisteren. Hoe zit dat? iCulture zocht het uit!

betalen-voor-apple-musicAls je een gratis proefabonnement op Apple Music wilt afsluiten, moet je toch €9,99 betalen. Hoe zit dat? Wij zochten het uit.

Apple Music kun je drie maanden gratis proberen. Toch zul je bij het afsluiten van een proefabonnement akkoord moeten geven voor een betaling van €9,99. Je hebt daarbij de mogelijkheid om te betalen met iTunes-tegoed of met een andere betaalmethode, zoals een creditcard.

Geen paniek! Er wordt nog niets van je iTunes-tegoed afgeschreven, als je akkoord geeft. We hebben zelf alle stappen doorlopen en op de factuur die we ontvingen, is geen bedrag in rekening gebracht. Ook is ons iTunes-tegoed (dat op €17 stond) niet met €9,99 verlaagd.

Waarom moet ik toch €9,99 betalen?

Apple kijkt uitsluitend of je wel voldoende tegoed op je account hebt staan, om straks de abonnementsprijs van €9,99 te kunnen betalen. Waarschijnlijk gebruikt Apple deze controle om te kunnen checken of je wel een betaalmethode aan het iTunes-account hebt gekoppeld.

Minder dan €9,99 tegoed? Eerst bijvullen!

Heb je minder dan €9,99 iTunes-tegoed en heb je geen andere betaalmethode gekoppeld, dan moet je eerst naar de winkel rennen om met een iTunes-cadeaukaart wat extra tegoed bij te storten.

Wat zijn de betaalmethoden?

Je kunt voor Apple Music betalen met de volgende betaalmethoden:

  • Creditcards van VISA, MasterCard en American Express
  • Click&Buy (via een externe partij en je bankrekening)
  • iTunes-cadeaukaarten

Het is dus niet mogelijk om te betalen met iDeal of PayPal (dat kon bij iTunes toch al niet).

Automatisch verlengen van abonnement uitschakelen

Apple-Music-Automatisch-VernieuwenBen je bang dat je vergeet om de proefperiode van Apple Music tijdig te beëindigen? Zorg dan nu alvast dat je het automatisch verlengen van je abonnement uitschakelt. Dat doe je via de instellingen van de Muziek-app. Er komt een melding in beeld te staan dat de proefperiode eindigt op 30 september 2015. Zo weet je dus zeker, dat je straks niet per ongeluk het abonnement laat doorlopen en er ongemerkt geld van je iTunes-tegoed wordt afgeschreven.

Zo schakel je het uit:

  1. Tik in de Muziek-app linksboven op het profielicoontje.
  2. Bekijk Apple ID.
  3. Ga naar Abonnementen en tik op Beheer.
  4. Zet bij Automatisch verlengen de schakelaar uit.

Grappig detail: de schakelaar dateert nog uit de periode van iOS 4.

Nog veel meer veelgestelde vragen over Apple Music vind je natuurlijk in onze uitgebreide Apple Music FAQ.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2015, 18:39
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.