iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: wat verwacht jij van Apple Music?

Apple Music is officieel van start gegaan, met de komst van iOS 8.4. Probeer het zelf! We horen graag wat jullie vinden van het aanbod, de aanbevelingen en alle andere functies.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het is zover! Apple Music is vanmiddag officieel van start gegaan. Gaat deze nieuwe muziekdienst ervoor zorgen dat je op een heel andere manier nieuwe muziek gaat ontdekken? Je kunt het zelf ervaren, door de zojuist verschenen update naar iOS 8.4 te installeren en te kijken hoe het bevalt. Ga jij overstappen? Dat horen we graag in onze poll aan het einde van dit artikel.

apple_music_banner

Apple Music is te vinden in de vernieuwde Muziek-app van iOS 8.4. Om er gebruik van te maken zul je een proefabonnement moeten starten. Het enige wat je nodig hebt is een Apple ID, een gekoppelde betaalmethode en een apparaat met iOS 8.4 of de nieuwe iTunes-versie op de desktop.

Apple Music bestaat uit 4 onderdelen:

  • Onbeperkt muziek streamen uit een aanbod van 30 miljoen nummers.
  • Je eigen iTunes-bibliotheek uploaden en vanaf al je apparaten beluisteren (identiek aan iTunes Match).
  • Beats 1 radiozender met bekende dj’s en tientallen thema-radiozenders.
  • Sociaal netwerk ‘Connect’ voor artiesten, waar ze foto’s, video’s en andere info kunnen plaatsen.

Voor Beats 1 en de basisfuncties van Connect heb je geen abonnement nodig, voor alle andere functies wel. Apple wil zich vooral onderscheiden op het gebied van diepte en breedte van het muzikale aanbod. Dat aanbod is dan ook overweldigend groot. Om je niet te laten ‘verzuipen’ schakelt Apple op allerlei manieren muziekkenners in om je door het aanbod te loodsen. Zo zijn er afspeellijsten gemaakt door bekende artiesten en de muziekkenners van bijvoorbeeld Rolling Stone. Ook is er een radiostation, dat om 18:00 uur Nederlandse tijd van start gaat: Beats 1.

Hier lees je alles over de nieuwe muziekdienst van Apple:

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over de verschillen met iTunes Music en wanneer je moet gaan betalen voor Apple Music, dan vind je het antwoord hoogstwaarschijnlijk al in onze FAQ.

Ga jij overstappen naar Apple Music?

We lezen in de reacties hieronder graag over jullie eerste ervaringen met Apple Music. Ben je tevreden met het aanbod? Kloppen de aanbevelingen die Apple Music doet? En kun je nog makkelijk je eigen muziek terugvinden? Maar we zijn ook benieuwd of jij gaat overstappen? Ga je Apple Music alleen maar uitproberen omdat het gratis is, maar weet je al zeker dat je toch geen abonnement gaat nemen? Of is Apple Music dé muziekdienst waar je al jaren op hebt gewacht? We horen het graag in onderstaande poll:

Poll invullen kan via deze link

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2015, 20:23
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.