pakketje

Bestelde Apple Watches op weg naar eerste klanten

De eerste Apple Watch-modellen zijn naar centrale distributiepunten, zodat ze op vrijdag 24 april kunnen worden uitgeleverd aan klanten.

pakketjeDe eerste lading Apple Watches is op weg naar klanten. Ze worden momenteel verzonden naar centrale distributiepunten, onder andere in de VS. Daar bereiden koeriersdiensten zich voor op de aflevering, die gepland staat op 24 april. Heb je een pre-order voor de Apple Watch geplaatst, dan is het de moeite om alvast naar je bestelstatus te kijken. Je hebt nu namelijk nog de mogelijkheid om de bestelling te annuleren (mocht je dat willen). Zodra het pakketje op weg is naar het afleveradres, kan dat niet meer.

De Apple Watch gaat aanstaande vrijdag, 24 april, officieel in de verkoop. Er zullen echter geen lange rijen bij de winkels staan. Alle bestellingen worden persoonlijk bij klanten afgeleverd en er is tot juni geen mogelijkheid om een Apple Watch rechtstreeks in de winkel te kopen. Dat bleek uit een eerdere memo van retailchef Angela Ahrendts. Toch is ook de datum van 24 april de afgelopen tijd wat onder vuur komen te liggen: er zijn namelijk maar weinig mensen die hun Apple Watch al op 24 april krijgen. Veel mensen hebben te maken met wachttijd van 4 tot 6 weken of zelfs nog later. Een analist opperde daarom vandaag, dat het wel eens zou kunnen zijn dat Apple de eerste lading Apple Watches op bestelling maakt, om te peilen welke modellen het best verkopen.

Status wijzigt zodra de Apple Watch verzendklaar is

Of jouw Apple Watch onderweg is, is te zien aan de status. Bij de meeste mensen staat de status nog op ‘Processing items’. Zodra dit wijzigt in ‘Preparing for Shipment’ is het pakket onderweg. Bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebeurde het ook dat op maandag de status wijzigde, met de bedoeling om op vrijdag te worden bezorgd. Het gebeurt regelmatig dat mensen die online hebben besteld hun pakketje een dag eerder al krijgen. Ondertussen is Apple begonnen met het innen van de betalingen die via creditcards zijn gedaan en ook zijn ze begonnen met het verzendklaar maken van accessoires voor de Apple Watch, zoals extra horlogebandjes, oplaadkabel en AppleCare+.

De Apple Watch is sinds 10 april in pre-order te bestellen in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, VS en enkele andere landen. Binnen een paar uur was de eerste voorraad uitverkocht, maar je kunt nog steeds bestellen. De Apple Watch wordt dan wel pas in juni of juli bezorgd. Bekijk ook onze hands-on-video voor meer informatie over het passen van de Apple Watch in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 19:59
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.