Android Wear iOS

Google opent aanval op Apple Watch met grote Android Wear-update

Google heeft Android Wear twee nieuwe functies bekend van de Apple Watch gegeven in een software-update: emoji en Wi-Fi-ondersteuning.

Android Wear iOSGoogle heeft vandaag een grote update uitgebracht voor smartwatches met Android Wear, waarmee het horloge een nog geduchtere concurrent wordt voor de Apple Watch. Daarbij heeft Google een nieuwe functie geïntroduceerd die verdacht veel lijkt op een functie die we van de Apple Watch kennen: je kunt nu emoji op een Android Wear-horloge tekenen, waarna de smileys naar je vrienden worden verstuurd.

Android Wear emojiDe Android Wear-horloges gebruiken speciale software om tekeningen te herkennen en om te zetten naar gestandaardiseerde emoji. Hierdoor krijgen je vrienden een smiley te zien, in plaats van een ruwe schets die je op het horlogescherm hebt gemaakt. Daarmee heeft Android Wear net als de Apple Watch een emoji-optie gekregen, al steekt die van Apple net wat anders in elkaar. Op de Apple Watch heb je namelijk driedimensionale emoticons, die je kunt aanpassen door te draaien aan de Digitale Kroon. Je kunt Apple’s emoji alleen naar andere Apple Watches versturen.

Google heeft de Android Wear-horloges voorzien van nog een functionaliteit die we kennen van de Apple Watch: ondersteuning voor Wi-Fi. Ben je thuis, dan hoef je niet langer binnen Bluetooth-bereik van je telefoon te blijven om bepaalde functies te gebruiken. Er wordt namelijk rechtstreeks via Wi-Fi verbinding gemaakt met internet. Een functionaliteit die op Android Wear-horloges misschien wel krachtiger kan zijn dan op de Apple Watch: omdat je op Android Wear zelfstandige apps kunt installeren, zijn ook deze applicaties zonder telefoon binnen bereik te benutten.

Lees ook: Siri en iMessage werken op Apple Watch zonder iPhone

iOS-ondersteuning

De update voor Android Wear kan het de Apple Watch knap lastig maken: hiermee liggen de functies van het Android-horloge weer grotendeels op één lijn met die van Apple. Dat terwijl horloges met Android Wear vaak goedkoper zijn. De Moto360 kost in veel webshops minder dan 200 euro, terwijl de Apple Watch vanaf 400 euro wordt aangeboden. Op het moment is het nog niet mogelijk om Android Wear in combinatie met iOS te gebruiken, maar daar komt wellicht verandering in. Volgens meerdere berichten zou Google namelijk werken aan een Android Wear-app voor de iPhone. Geruchten die weer ter sprake kwamen op de dag dat de Apple Watch-voorverkoop in het buitenland begon. Daarbij is het echter nog de vraag welke Android Wear-functies precies in combinatie met de iPhone gaan functioneren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 17:53
Categorie Accessoires
Onderwerp android wear

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.