Benchmarks tonen aan: Mobile Safari veel sneller onder iOS 6

Mobile Safari is onder iOS 6 veel sneller geworden. Het blijkt uit benchmarks van AnandTech, waarbij de SunSpider-benchmark bijna die van de HTC One X benadert. De WebKit-versie is echter hetzelfde gebleven.

safari browser iphone 4sMet de komst van een nieuw mobiel OS wordt vaak ook gesleuteld aan de browser. AnandTech en Tweakers.net voerden alvast wat benchmarks uit op de iPhone 4S en merkten dat de snelheid sterk is verbeterd. Ook gaat de mobiele versie van Safari beter om met nieuwe webtechnologieën zoals HTML5 en CSS3. Het laden van een statische frontpage van de Tweakers-website duurt bij een iPhone 4S met iOS 6 nog maar 0,31 seconden, terwijl hetzelfde toestel met iOS 5.1 er 0,70 seconden over deed. iOS 6 scoort ook beter dan populaire concurrenten als de Samsung Galaxy S II en S III en de HTC One X.

safari benchmark tweakers 1

Kijk je naar de resultaten van SunSpider, een bekende JavaScript-benchmark voor browsers, dan blijkt dat de iPhone 4S bij AnandTech in de buurt komt van de HTC One X, een toestel voorzien van Snapdragon S4-processor. Die scoorde 1608ms, terwijl de iPhone 4S door het installeren van iOS 6 de score omlaagbrengt van 2226 naar 1842ms (lager is beter). Bovendien presteert Safari op een iPhone 4S met iOS 6 bijna net zo goed als de nieuwe iPad, die ook voorzien is van twee processorkernen, maar die op een hogere kloksnelheid zijn afgesteld. De core WebKit-versie van Safari blijft hetzelfde. De verbeteringen zijn vooral te merken in de snelheid waarmee een pagina wordt geladen en de snelheid waarmee JavaScript-toepassingen werken. Safari is nog wel steeds beperkt tot maximaal 8 tabbladen op de iPhone. Wel kun je voortaan webpagina’s schermvullend bekijken. Een andere interessante observatie is dat de user agent van iOS 6 zich voordoet als iOS 5.

ios mobile safari

Tweakers.net voerde ook de BrowserMark-test uit. Daarin wordt de iPhone 4S met iOS 6 nog wel verslagen door de Samsung Galaxy S III en de Galaxy Note, maar is sneller dan de tweede en derde generatie iPad, de Galaxy S II en de HTC One X. Uiteraard scoort de iPhone 4S met iOS 6 beter dan de iPhone 4S met iOS 5.1.

safari benchmark 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2012, 15:20
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen benchmark, ios 6, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.