Basis Peak 2

Basis Peak: slim fitnesshorloge met iOS-ondersteuning

De Basis Peak is een fitnesshorloge dat je hartslag en stappen bijhoudt. Deze data wordt doorgegeven aan een bijbehorende iOS-app.

Basis Peak 2De Basis-smartwatch dook begin 2014 op tussen de vele Apple Watch-geruchten. Apple wilde de maker van het horloge overnemen, zodat ze konden meewerken aan Apple’s eigen alternatief. Deze overnamestrijd verloor Apple uiteindelijk van Intel. We zijn inmiddels dik een half jaar verder en de Apple Watch werd recent dan toch eindelijk aangekondigd. En nu is er ook een nieuwe variant van de Basis-smartwatch. De Basis Peak houdt je gelopen stappen en hartslag bij. Informatie die aan je iPhone wordt doorgegeven.

De Basis Peak verbindt via Bluetooth LE met je iPhone, om je gezondheidsinformatie door te geven aan een iOS-app. Door je hartslag en stappen te meten, lijkt de Basis een voorloper van de Apple Watch die volgend jaar verschijnt. Het nieuwe horloge heeft ook een touchscreen dat wordt afgeschermd met stevig Gorilla Glass. Het scherm is zwart-wit. Een latere software-update voor het horloge zal ondersteuning voor iPhone-notificaties toevoegen.

Basis smartwatch

De bijbehorende iOS-app is nog niet beschikbaar. Het is daarom even afwachten of deze app ondersteuning zal bieden voor HealthKit en Apple’s Gezondheid-app. Dan zou de gezondheidsinformatie van het horloge ook toegankelijk zijn voor andere apps en diensten die HealthKit gebruiken.

Basis zegt dat de Peak begin november in de winkels zal verschijnen. Het horloge zal worden verkocht voor 199 dollar. Daarmee is het horloge goedkoper dan de Apple Watch, die vanaf 349 dollar zal worden aangeboden. Daar staat echter tegenover dat de Apple Watch een kleurenscherm heeft waar volwaardige apps op werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2014, 14:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, healthkit, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.