iPhone holographic screen

Apple patenteert holografisch scherm voor iPhone en iPad

Apple heeft een holografisch, interactief 3D-scherm gepatenteerd. Je kunt dit holoscherm bedienen met je vingers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone holographic screenApple onderzoekt een schermtechnologie die vele stappen verder is dan het retinascherm van de iPhone en iPad. In een nieuw patent wordt een holografisch scherm beschreven, waar driedimensionale beelden boven worden geprojecteerd. Volgens Apple is hier geen 3D-bril of een reflecterend onderdeel voor nodig.

Het holoscherm in de iPhone of iPad zou een interactief beeld tonen. Je kan met je vinger het geprojecteerde onderwerp aanraken om hem bijvoorbeeld te draaien. Hoewel de iPhone en iPad niet bij naam worden genoemd in de patenttekst, is het scherm wel bedoeld voor mobiele telefoons en tabletcomputers.

iPhone holografisch scherm patent

Apple sleutelt al langer aan het holografische scherm. Het patent is vandaag pas toegewezen en openbaar gemaakt, maar werd in 2011 ingediend bij het Amerikaans patentbureau. Daarnaast schreven we in 2011 over een ander, vergelijkbaar patent op een holoscherm voor de iPhone. Met de patenten heeft Apple steeds meer middelen in huis om dit holografische scherm ooit te produceren. Het is nu enkel afwachten of en wanneer dit gaat gebeuren.

Openingsafbeelding: Mike Ko

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2014, 19:33
Categorie Apple
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.