McEnery Convention Center in San Jose.

Autoriteit verzoekt Apple en Google om grote evenementen af te gelasten

WWDC 2020 op losse schroeven?
Het voorjaar staat vol met grote evenementen in de regio van onder andere Cupertino en San Jose, maar de autoriteiten hebben nu aan onder andere Apple en Google een oproep gedaan om evenementen zoals de WWDC af te lasten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 13 maart 2020: Apple heeft de WWDC 2020 aangekondigd met een datum in juni. Het event gaat dus wel door, maar dan in een gewijzigde vorm. Alles zal online te volgen zijn en er zijn dus geen persoonlijke sessies voor ontwikkelaars. Je kan je als scholier dan ook niet aanmelden om kans te maken op een Scholarschip.

Bekijk ook

Officieel: dit is het WWDC 2020-programma vanaf 22 juni

Apple heeft de WWDC 2020 aangekondigd. Het evenement gaat van start op 22 juni en duurt een week. Dit jaar gaat het er anders aan toe dan in voorgaande jaren, omdat alles online plaatsvindt. Elkaar ontmoeten is er niet bij.

De Santa Clara County is de lokale overheid in de regio waar grote techbedrijven gevestigd zijn, ook wel Silicon Valley genoemd. Cupertino, waar Apple’s hoofdkantoor gevestigd is, is één van de grote steden in de regio. Ook San Jose, waar elk jaar de WWDC georganiseerd wordt, ligt binnen dit gebied. Nu heeft de county adviezen aan de grote techbedrijven uitgestuurd met betrekking tot het coronavirus. De WWDC zoals we die kennen staat dus op losse schroeven.

Overheid: “Organiseer geen grote evenementen zoals WWDC”

The Verge meldt dat de Santa Clara County donderdag uitgebreide richtlijnen heeft opgesteld, als gevolg van zes niet gevallen van coronavirus in de regio. De richtlijnen zijn opgesteld door de Santa Clara Public Health Department en bestaan uit onder andere de volgende adviezen:

  • Uitstellen van niet noodzakelijke reizen van werknemers
  • Beperk het aantal werknemers dat op armlengte van elkaar werkt. Beperk of annuleer ook grote persoonlijke vergaderingen en evenementen
  • Verzoek werknemers om thuis te blijven als ze zich ziek voelen
  • Overweeg het verspreiden van start- en eindtijden van werkdagen om te voorkomen dat grote groepen mensen tegelijk samen zijn

De volledige richtlijnen vind je op de pagina van de Santa Clara County.

McEnery Convention Center in San Jose.
Het McEnery Convention Center in San Jose, sinds 2017 de thuishaven van de WWDC

Het is nog altijd onduidelijk wat dit betekent voor de WWDC 2020. Apple houdt al jarenlang in de eerste weken van juni de grote wereldwijde ontwikkelaarsconferentie in San Jose. Apple houdt niet alleen de jaarlijkse persconferentie waar de nieuwe software-versie aangekondigd worden, want er zijn ook sessies waar grote groepen mensen bij elkaar komen. Tijdens deze sessies leren ontwikkelaars over de nieuwe mogelijkheden, zodat ze hun apps kunnen voorbereiden.

Google had eerder al besloten om de Google I/O 2020 af te blazen in zijn traditionele vorm. Google zoekt nog naar een andere vorm voor het event, zodat ontwikkelaars wel in contact kunnen komen. Mogelijk is Apple achter de schermen ook druk met het zoeken van een juiste oplossing. Tot op heden heeft Apple nog geen datum of andere aankondiging voor de WWDC 2020 gedaan. De voorgaande jaren werd de WWDC aangekondigd in februari, maart of april. Het zou dus kunnen dat Apple nog even de tijd neemt om de exacte plannen uit de doeken te doen. Feit is dat de kans op een traditioneel event bijzonder klein is.

Bekijk ook

Google I/O 2020 alleen online, wat doet Apple met WWDC?

Google heeft de fysieke versie van de I/O 2020-conferentie vannacht afgezegd. Het volgt op een reeks afzeggingen van Facebook, Microsoft en andere techbedrijven. Dat roept bij ons de vraag op: gaat WWDC 2020 nog wel door? Apple heeft inmiddels nieuwe maatregelen genomen voor Italië en Zuid-Korea, maar heeft over WWDC nog geen mededelingen gedaan.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 13 maart: Artikel bijgewerkt met aankondiging WWDC 2020.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 maart 2020 om 17:47
Onderwerp
Categorie
Apple
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.