WhatsApp Status met tekst en achtergrondkleur.

WhatsApp laat je nu een Status-bericht met tekst en achtergrondkleur maken

WhatsApp Status heeft een nieuwe functie gekregen. Je kunt, naast foto's, video's en gifs, nu ook een Status posten met tekst en een achtergrondkleur.

WhatsApp heeft haar Status-functie uitgebreid. In plaats van alleen het sturen van een foto, video of gif, kun je nu ook tekst als WhatsApp Status instellen. Je kunt hierbij het lettertype aanpassen, maar ook de achtergrondkleur instellen.

WhatsApp Status met tekst en achtergrondkleur.

WhatsApp Status met tekst en achtergrondkleur

Status is de WhatsApp-versie van Snapchat Verhalen en Instagram Stories, zodat je je status aan je vrienden kunt doorgeven die na 24 uur automatisch weer verdwijnt. Op Facebook kun je al sinds enige tijd een bericht posten met een eigen achtergrondkleur en tekst, zodat je bericht extra goed opvalt. WhatsApp heeft nu dus iets soortgelijks toegevoegd aan WhatsApp Status, zodat je de functie kunt gebruiken zonder dat je een foto, video of gif hoeft te delen.

Om een WhatsApp Status met tekst en achtergrondkleur te posten, heb je de nieuwste versie van WhatsApp nodig. Het gaat om versie 2.17.50 die gisteren al beschikbaar kwam. De nieuwe functie wordt echter momenteel uitgerold, waardoor deze nog niet direct voor iedereen beschikbaar is. Mocht de functie voor jou beschikbaar zijn, dan vind je deze bij de optie Status in de knoppenbalk. Vervolgens vind je bij Mijn status de mogelijkheid om te kiezen tussen het gebruik van je camera of om tekst toe te voegen. Via de knoppen rechtsboven selecteer je vervolgens een ander lettertype of achtergrondkleur. Je kunt ook interactieve links toevoegen, zodat de ontvanger hierop kan tikken en direct naar de bijbehorende website kan gaan.

WhatsApp Status in Desktop-app

WhatsApp Status werd vorige week al langzaamaan uitgerold naar WhatsApp Web, maar nu is ook de Mac-versie van WhatsApp Desktop bijgewerkt. Met de Mac App Store-versie van WhatsApp kun je nu dus de WhatsApp Status-berichten van je vrienden bekijken. Zelf een bericht posten via de Mac-app is nog niet mogelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2017, 9:33
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.