‘Apple’s iPod-event in september, Apple TV wordt (weer) iTV en draait op iOS’

Mogelijk gaat Apple's jaarlijkse iPod-event toch in september plaatsvinden, half september om precies te zijn. Ook is er nieuwe informatie over de nieuwe Apple TV naar buiten gekomen.

Steve JobsApple’s jaarlijkse iPod-event gaat komende weken plaatsvinden, zoveel is zeker. Er wordt momenteel intensief gespeculeerd wanneer precies. Eerder schreven we dat Apple’s jaarlijkse iPod-event volgens de Braziliaanse blog MacMagazine dit jaar een maand eerder plaats zou vinden. In augustus in plaats van de gebruikelijke maanden september of oktober. Maar nieuwe informatie wijst op iets heel anders.

Volgens AllThingsDigital-blogger Kara Swisher heeft Apple het event namelijk dit jaar gewoon weer in september gepland. Naar alle waarschijnlijkheid half september, zo schrijft ze op basis van meerdere bronnen. Dat is iets later dan voorgaande jaren, toen het event begin september plaatsvond. Wat Apple voor ons in petto heeft weet ze niet, maar daar schijnen de vele geruchten wel iets over te kunnen zeggen.

Zo wordt er al enige tijd gespeculeerd over een nieuwe iPod touch, die volgens de altijd goed geïnformeerde blogger John Gruber een retina-beeldscherm en twee camera’s zou krijgen. Gruber claimt ook te weten wanneer de nieuwe iPod touch komt: over een paar weken. Dat is in lijn met de half september-indicatie van Swisher. Ook nieuwe informatie over iOS 4 voor de iPad, die voor dit najaar gepland staat, behoort tot een van de vele mogelijkheden.

Andere mogelijkheden zijn een nieuwe iPod shuffle en iPod nano zonder fysiek klikwiel maar met mogelijk een touchscreen. Vandaag werd bekend dat een Britse retailer momenteel aanzienlijke kortingen geeft op de huidige generatie iPod shuffles en nano’s, hetgeen mogelijk wijst op een spoedige introductie van nieuwe modellen. Bovendien loopt Apple’s Back to School-actie op 9 september ten einde, zoals collega Anthony van One More Thing terecht opmerkte. Ook gaan er geruchten over een kleinere MacBook Air.

Op moment van schrijven komt er ook nog nieuwe informatie binnen over de nieuwe Apple TV. Die zou iTV gaan heten (dit was destijds ook de genoemde naam voor de Apple TV) en, verrassend genoeg, geen ondersteuning hebben voor het afspelen van 1080p HD-content, maar ‘gecapped’ zijn op 720p, zo meldt Engadget. Ook wordt het apparaat kleiner (ter grootte van een iPhone 4), heeft het geen harde schijf en zal het een variant van iOS-draaien en daardoor ondersteuning krijgen voor de App Store. Het prijskaartje: 99 dollar. Het is echter niet duidelijk of deze nog gepland staat voor dit jaar, eerdere berichten stelden dat de nieuwe Apple TV samen met een iTunes-streamingdienst in 2011 geïntroduceerd zou worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2010, 0:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, geruchten, ipad, ipod touch, september

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.