Gerucht: Twee nieuwe iPads, CDMA-iPhone en iOS-aangedreven Apple TV in 2011

Volgens DigiTimes komt Apple in 2011 met een 7- en 9,7-inch iPad met verbeterde processor, een CDMA-iPhone voor de Amerikaanse en Chinese markt en een nieuwe Apple TV zonder harde schijf die wordt aangedreven door het iOS-besturingssysteem.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPadsApple komt in het eerste kwartaal van 2011 met twee nieuwe iPads. Tenminste, als we de berichtgeving van DigiTimes Research mogen geloven. De website geeft ook meer voeding aan de geruchten dat Apple miljoenen CDMA-chips voor de iPhone 4 zou hebben besteld. Tevens zou het bedrijf van plan zijn om volgend jaar een nieuwe Apple TV te gaan lanceren, die fundamenteel anders is dan de voorgaande modellen.


Er gaan al langere tijd geruchten over een kleinere iPad. Volgens DigiTimes gaat die er vanaf volgend jaar ook echt komen. Het zou gaan om een 7-inch iPad die wordt aangedreven door de Cortex-A9-processor. De nieuwe iPad heeft een IPS-beeldscherm met een resolutie van 1024×768 pixels. Naast de kleinere iPad krijgt ook de huidige 9,7-inch iPad volgend jaar een upgrade naar dezelfde Cortex-A9-processor met 512 MB werkgeheugen.

DigiTimes meldt verder dat Pegatron Technology in december start met de massaproductie van een CDMA-iPhone voor Verizon op de Amerikaanse en China Telecom op de Chinese markt. De toestellen hebben een achterzijde van metaal en zijn voorzien van een geïntegreerde antenne, zo stelt DigiTimes Research. Verizon introduceert het toestel naar verwachting tijdens de CES 2011 en het zal verkrijgbaar zijn in januari volgend jaar. DigiTimes verwacht dat 35% van de iPhones volgend jaar een CDMA-iPhone zal zijn, tegenover 65% GSM-iPhones.

Tenslotte verwacht de website ook dat Apple volgend jaar een nieuwe Apple TV zal introduceren. Deze zal gebruikmaken van AMD’s Fusion-oplossing en niet voorzien zijn van een harde schijf. Dit is een opmerkelijk verschil met de voorgaande Apple TV-modellen en wijst mogelijk op de spoedige introductie van Apple’s eigen clouddienst voor muziek, films en tv-series, waarbij content niet meer lokaal maar online wordt opgeslagen. Het apparaat zal een soortgelijke interface krijgen als de iPhone (iOS) met ondersteuning voor social media, netwerkmultimedia en de App Store. Massaproductie start naar verwachting in december.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.