apple watch batterijduur

AppleCare+ geeft sneller recht op vervanging Apple Watch-batterij

Apple heeft de voorwaarden van AppleCare+ gewijzigd: als de Apple Watch minder dan 80% van de oorspronkelijke batterijcapaciteit heeft, wordt de accu gratis vervangen.

Apple heeft de voorwaarden van AppleCare+ voor de Apple Watch bijgesteld. Er is nu ook dekking, als de batterijcapaciteit is afgenomen tot minder dan 80% van de oorspronkelijke capaciteit. Voorheen moest je wachten tot de batterijcapaciteit was afgenomen tot 50% van de originele capaciteit. Het geldt voor alle modellen van de Apple Watch, inclusief Sport en Edition. Presteert de accu niet meer zo goed, dan zal Apple deze gratis vervangen zolang de dekking van AppleCare+ hebt.

apple-watch-battery

Nieuwe accu bij 80% batterijcapaciteit

Je moet dan natuurlijk wel AppleCare+ bij jouw Apple Watch hebben afgesloten. In Europese landen kost dat €65 voor de Apple Watch Sport en €89 voor de Apple Watch van staal. In het zeldzame geval dat je een Apple Watch Edition hebt gekocht, kun je er AppleCare+ bij afsluiten voor €2.000. Let wel op, dat je dit tijdig moet aanschaffen, liefst meteen bij de aankoop. Met AppleCare+ wordt de garantie verlengd tot 2 jaar vanaf de aankoopdatum bij de aluminium en stalen Apple Watch. Je hebt natuurlijk al de standaard Europese productgarantie van twee jaar, maar met AppleCare+ zijn ook ongelukjes die je zelf hebt veroorzaakt, gedekt.

Omdat de Apple Watch pas vanaf 17 juli in Nederland in de verkoop gaat, kunnen we de AppleCare+ voorwaarden voor Nederland nog niet raadplegen. Maar we hebben de voorwaarden voor Duitsland erop nageslagen en daarin staat nu ook dat de batterij al kan worden vervangen bij 80%:

“Batteriekapazitätsverlust” bezeichnet den Zustand, bei dem die Fähigkeit der Batterie des Abgedeckten Produkts, eine elektrische Ladung zu halten, weniger als achtzig Prozent (80 %) ihrer Original-Spezifikation beträgt.

Dezelfde voorwaarden gelden ook als je de Apple Watch in andere landen hebt gekocht. Echt groot is de kans trouwens niet, dat je gebruik kunt maken van deze batterijvervanging. Apple schrijft, dat ze de Apple Watch zodanig hebben ontworpen, dat deze zelfs na duizend oplaadcycli meer dan 80% van de originele capaciteit behoudt. Dit zou betekenen dat je bij dagelijks opladen pas na 2,5 tot 3 jaar iets merkt van een slechter wordende batterij. Tegen die tijd is AppleCare+ al verlopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2015, 15:25
Categorie iDevices
Onderwerpen accu, apple watch, applecare, batterij

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.