christy-turlington-apple-watch-strand

Apple Watch in Europese landen: Zweden is het duurst

Hoe interessant is het om de Apple Watch in andere Europese landen te gaan halen? Wij maakten een vergelijking: Zweden is het duurst, maar welk land is het goedkoopst?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

christy-turlington-apple-watch-strand
Alle aandacht is vandaag gericht op de verkoopdatum van de Apple Watch in Nederland. Je zou bijna vergeten dat de Apple Watch vanaf vandaag in nog meer Europese landen te krijgen is. Italië, Spanje en Zwitserland hebben vanaf vandaag de Apple Watch in de schappen liggen, terwijl Nederland en Zweden vanaf 17 juli aan de beurt zijn. Misschien was het even schrikken dat je in Nederland meer betaalt dan in Duitsland en Frankrijk. Maar het kan nog gekker: in Zweden ben je verreweg het duurst uit. Omdat veel mensen de komende weken op vakantie gaan, hebben we de prijzen van de verschillende Europese landen op een rijtje gezet. Wat blijkt? Eén Europees land is opmerkelijk goedkoop.

Hieronder zie je de prijzen van de Apple Watch in landen die de euro hanteren:

Bekijk grafiek Prijzen Apple Watch in eurolanden.

Wat opvalt is dat er twee prijsniveau’s zijn: in de landen waar de Apple Watch als eerste in de verkoop ging (Duitsland en Frankrijk), ligt de prijs iets lager dan in de landen waar de Apple Watch pas later in de verkoop ging. De verschillen worden waarschijnlijk veroorzaakt door BTW en verschillen in eventuele heffingen, zoals de thuiskopieheffing in Nederland.

We keken ook naar de Europese landen die andere valuta dan de euro hanteren. Daar vinden we toevallig ook de twee landen die het duurst en het goedkoopst zijn.

Bekijk grafiek Prijzen Apple Watch in niet-eurolanden.

Als je de Apple Watch in Zwitserland gaat halen, kun je voor de gewone consumentenmodellen van aluminium en staal een paar tientjes goedkoper uit zijn. Dat is te weinig verschil om speciaal naar Zwitserland te reizen, maar bij de gouden Apple Watch is het zeker de moeite om naar Zwitserland te gaan: daar kun je wel duizend euro besparen. Maar goed, als je zoveel geld over hebt voor een horloge kijk je vast niet meer op een duizendje meer of minder.

Hoe zit het met Verenigde Staten, Turkije, Singapore?

selfridges_apple-watchNu de vakantieperiode voor de deur staat, zullen veel mensen benieuwd zijn hoe het zit met de prijzen in populaire vakantielanden. Over Turkije kunnen we kort zijn: daar is de Apple Watch nog niet te koop en zijn er ook geen prijzen aangekondigd. Hetzelfde geldt voor andere populaire vakantielanden zoals Griekenland, Portugal en Oostenrijk.

In de VS is de Apple Watch al langere tijd te koop. Op het eerste gezicht lijken de Amerikaanse prijzen vrij laag in vergelijking met Europa, maar hou rekening met salestax en invoerrechten, die nog niet op het prijskaartje staan vermeld.

galerieslafayette_apple-watchJe kunt vaak ook goedkoper uit zijn als je je Apple-spullen in het Verre Oosten haalt. Hongkong, China, Japan, Singapore, Zuid-Korea en Taiwan hebben de Apple Watch al in de schappen liggen. Omdat dit maar voor een relatief kleine groep mensen haalbaar is, zul je zelf even moeten uitrekenen hoeveel je kwijt bent, rekening houdend met eventuele BTW, heffingen en invoerrechten. Vanaf 17 juli kun je ook terecht in Thailand.

Daarnaast kun je de Apple Watch in Australië, Canada en Mexico bemachtigen. Genoeg keuze dus, maar het wordt alleen interessant als je toevallig op reis gaat naar die landen of vrienden/familie hebt die een Apple Watch voor je kunnen meenemen.

Alle genoemde prijzen zijn op basis van de huidige dagkoersen van de muntsoorten, zoals te vinden op XE.com. De twee foto’s onderaan dit artikel tonen de verkoop van de Apple Watch bij Selfridges in Londen en Galeries Lafayette in Parijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2015, 11:03
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen apple watch, europa

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.