apple_watch_sensors

Toekomstige Apple Watch helpt polsklachten voorkomen

Een patent laat zien dat Apple druk aan het experimenteren is met een nieuwe Apple Watch sensor, die uitkomst kan bieden voor mensen met polsklachten en ze zelfs kan voorkomen.

apple_watch_sensors
Een nieuw patent toont aan dat Apple aan een verbeterde versie van de Apple Watch-sensor werkt, die stress- en polsklachten voorkomt door je tijdig op de hoogte te stellen.

De nieuwe ’tilt-effect sensor’ aan de onderkant van de Apple Watch kan veel meer dan het meten van je hartslag. Zo weet de sensor precies waar de Apple Watch zich bevindt in relatie tot je pols en de grond.

Niet rond maar vierkant

In het patent, dat ontdekt werd door Patently Apple, zijn verschillende tekeningen van deze nieuwe sensoren te vinden. In tegenstelling tot de ronde sensor die nu onder de Apple Watch zit, nemen deze versies de complete onderkant in beslag en bestaan ze uit een combinatie van elektrodes, optische sensoren en lichtzenders.

Apple-Watch-sensor-patent
Bron: Patently Apple

Deze componenten kunnen nauwkeurige inschattingen maken welke beweging de drager uitvoert. Zo detecteert de sensor wanneer je aan het hardlopen bent, een vuist maakt, je vingers strekt en hoe vaak je op een bepaalde manier je pols buigt. Aan de hand hiervan kan de Watch je een melding geven als je regelmatig dezelfde of verkeerde beweging maakt.

Handige data voor artsen

Mocht je al last hebben van je pols, dan kan de Apple Watch uitkomst bieden door de bewegingsdata op te slaan, zodat je het aan je huisarts kan laten zien. Aan de hand hiervan kan worden vastgesteld of de behandeling helpt of je misschien toch iets fout doet. Omdat het hier slechts om een ingediend patent gaat, is het maar de vraag of en wanneer Apple een dergelijke nieuwe sensor in gebruik neemt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2015, 16:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch, patent, sensor

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.