Apple Store Taipei

Apple’s nieuwste Apple Store is bedoeld om indruk te maken

Apple Xinyi A13 vanaf zaterdag open

Apple heeft ruim 500 winkels wereldwijd en de meeste daarvan bevinden zich in winkelcentra. De afgelopen tijd is er echter iets bijzonders aan de hand: Apple opent niet zomaar nieuwe winkels op willekeurige plekken. De meeste nieuwkomers zijn spectaculaire bouwwerken die bedoeld zijn om indruk te maken. Zo ook Apple's nieuwste Apple Store, die aanstaande zaterdag de deuren opent: Apple Xinyi A13.

Apple Xinyi A13 gaat zaterdag open

Kortgeleden werd Apple Carnegie Library geopend, waarbij Apple een historische bibliotheek ombouwde en tot in de puntjes restaureerde. Voor Apple Xinyi A13 werd een heel andere aanpak gevolgd. Dit is een gloednieuwe Apple Store, die van de grond af kon worden opgebouwd. Het staat op een prachtige plek: vrijstaand op een pleintje, voor een in aanbouw zijnd winkelcentrum. Het Xinyi-district in Taipei is midden in de stad te vinden. Vlakbij de Taipei 101-toren, waar trouwens al een Apple Store gevestigd was.

Als je het Instagram-account van iCulture volgt heb je deze nieuwe Apple Store al langs zien komen. We vertelden afgelopen april in een Instagram Verhaal over de bouwwerkzaamheden, toen het gebouw nog was gewikkeld in plastic zeil:

Apple Xinyi A13 iCulture

Over Instagram gesproken: ik (Gonny) ben een tijdje geleden begonnen met een Engelstalig account over het design van Apple Stores – voor mensen die net als ik tijdens de vakantie en andere uitstapjes graag even gaan kijken in de plaatselijke Apple Store om bijvoorbeeld een Today at Apple-sessie bij te wonen.

Dit nieuwe account heet @DiscoverAppleStores en is een hobbyproject. Verwacht dus geen dagelijkse updates.

Apple Xinyi A13 iCulture

De nieuwe store in Taipei gaat zaterdag 15 juni open en bestaat uit twee verdiepingen. Het is een vrijstaand paviljoen met een dak, dat versterkt is met koolstofvezel. Qua uiterlijk lijkt het erg op Apple Park (zie foto’s), met een soortgelijk overhangend houten dak en dezelfde trap van marmercomposiet. Maar op details is het toch anders. Zo zijn de glazen toegangsdeuren in Taipei veel groter. Ook is er een Genius Grove waar klanten onder het bladerdak van echte bomen kunnen wachten op hun afspraak.

Apple Store Xinyi A13 trap

Om de opening van Apple XInyi A13 te vieren gaat een zes weken durend programma van start, waarin lokale creatieve talenten met bezoekers aan de slag gaan. Tijdens deze Today at Apple-sessies kun je gaan tekenen, muziek maken, fotograferen en nog veel meer. Op de dag van de opening is er een optreden van zangeres Eve Ai.

Apple Xinyi A13 accessoiremuur

Nu kunnen we ons voorstellen dat je niet zomaar even naar Taipei vliegt, ook al is het een erg leuke stad. Dichter bij huis kun je echter ook de gratis Today at Apple-sessies volgen over kunst en design, fotografie, video, muziek, programmeren, appontwikkeling en nog veel meer.

Apple Xinyi A13 Today at Apple

Apple Xinyi A13 is de tweede winkel in Taiwan. In 2017 werd de eerste Taiwanese Apple Store geopend in de bekende Taipei 101 wolkenkrabber, eveneens in het Xinyi-district. Dit was ‘s werelds hoogste gebouw totdat in 2009 Burj Khalifa in Dubai werd geopend. Bijna 4 miljoen mensen hebben de reeds aanwezige Apple Store al bezocht sinds het is geopend, dus dat maakt wel duidelijk dat er meer capaciteit nodig was.

Apple Xinyi A13 medewerkers

Komt er nog iets nieuws aan voor Nederland en België?
Ja! De komende maanden wordt Apple Amsterdam verbouwd en daarna volgt waarschijnlijk Haarlem. Voor wie benieuwd is of Apple ook spectaculaire nieuwe winkels in de Benelux gaat neerzetten: op dat punt moeten we je helaas teleurstellen. Er lijken geen plannen te zijn voor meer Apple Stores in ons land. Apple heeft prioriteit gelegd bij het updaten van de bestaande winkels en dat is in Den Haag al gebeurd, met de uitbreiding met een Video Wall. In Amsterdam wordt ondertussen druk aan de weg getimmerd om de winkel te voorzien van een Video Wall, Forum en andere vernieuwingen. De verbouwing van Apple Amsterdam zal nog de hele zomer duren. In Brussel is geen verbouwing nodig, want die store is al uitgevoerd in het nieuwste design.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2019, 17:08
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.