Apple Carnegie Library frontaanzicht

Apple Carnegie Library opent zaterdag in historische bibliotheek

Na uitgebreide restauratie

Apple heeft in een persbericht officiële foto's vrijgegeven van Apple Carnegie Library. Deze nieuwe Apple Store opent aanstaande zaterdag 11 mei in Washington D.C. Vandaag konden enkele verslaggevers voor het eerst al een kijkje nemen.

Apple Carnegie Library

Apple Carnegie Library is alleen al bijzonder vanwege de locatie in een voormalige bibliotheek. Het is gevestigd in een beeldbepalend historisch gebouw in Washington D.C. Het is volgens CEO Tim Cook ook “verreweg de meest historische, meest ambitieuze restauratie tot nu toe”. Apple zou 30 miljoen dollar hebben verspijkerd aan het pand. Eerder knapte het bedrijf wel historische panden op, zoals het voormalige bankgebouw aan Upper East Side in New York, maar in de VS gebeurde dat maar zelden. De meeste Amerikaanse Apple Stores zijn gevestigd onopvallende rechthoekige ruimtes in bestaande winkelcentra. Vandaag kregen de media alvast een preview van de nieuwe Apple Store op Mount Vernon Square.

Het pand werd oorspronkelijk geopend in 1903 met geld van naamgever Andrew Carnegie en was jarenlang de centrale openbare bibliotheek van de stad. De afgelopen jaren stond de voormalige bibliotheek jarenlang leeg, totdat Apple het plan opvatte voor een grootscheepse restauratie in samenwerking met architectenbureau Foster + Partners en de restauratiespecialisten van Beyer Blinder Belle. Als de nieuwe Apple Store op zaterdag om 10:00 uur lokale tijd z’n deuren opent zal er nog steeds een bibliotheek in gevestigd zijn (Kiplinger Research Library). Daarnaast zijn er tentoonstellingsruimtes en een museumshop van de Historical Society of Washington, D.C.

Apple Carnegie Library marmeren entree met sculpturen

Uiteraard heeft Apple ook bij dit gebouw weer geprobeerd om alles in zo originele mogelijke staat te herstellen, waarbij details uit het begin van de 20ste eeuw weer zo goed mogelijk zijn hersteld en ruimtes weer tot de originele situatie zijn teruggebracht. Als Apple geen geld in de restauratie had gestoken was het gebouw waarschijnlijk nog steeds in verval geweest. Nog veel meer foto’s van het gebouw vind je in deze posting van Michael Steeber.

Wie dichter bij huis het resultaat van een soortgelijke restauratie wil bekijken kan terecht in de november 2018 lopende Apple Store aan de Champs-Élysées in Parijs, waar we verslag deden van de opening.

Apple Carnegie Library, voormalige bibliotheek

Plek om te leren
Er was in Washington kritiek op het feit dat een belangrijk historisch gebouw gebruikt gaat worden voor commerciële doeleinden. Apple haakt daar in het persbericht slim op in: ze benadrukken dat het opnieuw een centrum wordt voor leren, ontdekken en creativiteit, een plek waar de hele gemeenschap terecht kan en waar iedereen vrij kan binnenlopen. Dat kan uiteraard alleen tijdens openingsuren, maar dat was niet anders toen het gebouw nog als bibliotheek dienst deed.

Het team bestaat uit meer dan 225 medewerkers, die meerdere talen spreken, waaronder gebarentaal.

Apple Carnegie Library frontaanzicht

StoryMaker Festival

Om de opening te vieren zullen 40 kunstenaars sessies organiseren tijdens een zes weken durend StoryMaker Festival. Het draait daarbij om fotografie, video, kunt en design. Op de eerste dag kun je een Art Battle door POW! WOW! DC en Secret Walls meemaken. Daarnaast zullen er de gebruikelijke Today at Apple-sessies plaatsvinden, onder andere programmeerlessen voor kinderen. Omdat dit een global flagship store is zullen er vaak exclusieve events plaatsvinden met bekendere artiesten dan je in de doorsnee Apple Store vindt. Alle evenementen zijn hier te bekijken.

Apple Carnegie Library Genius Grove

Je komt de nieuwe Apple Store binnen via een indrukwekkende marmeren entree met trap aan Mount Vernon Square. Boven de ingang zijn de marmeren sculpturen volledig gerestaureerd. Ook binnenin ziet het er indrukwekkend uit met een grote trap die naar de bovenverdieping leidt, waar het DC History Center is gevestigd. In de kelder kun je historische foto’s en documenten bekijken over de oorsprong van het gebouw.

Apple Carnegie Library Forum

Het gebouw heeft ook een atrium met een verhoogd plafond, waar het Forum is gevestigd en waar je de Today at Apple-sessies kunt volgen. Op de plek waar de bibliotheekboeken stonden kun je nu terecht voor al je problemen en vragen in de zogeheten Genius Grove.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2019, 21:19
Bron Bron Persbericht
Via Via Storeteller
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.