SmartHalo 2

SmartHalo 2 fietscomputer heeft een schermpje voor je fitnessdata

In een fietsgraag land als Nederland is het eigenlijk gek dat er zo weinig slimme fietsaccessoires zijn. De nieuwe SmartHalo 2 zal waarschijnlijk bij veel mensen in de smaak vallen. Hiermee kun je allerlei info raadplegen, zonder dat je (onveilig) op je iPhone moet kijken.

SmartHalo 2

Een smartphone op de fiets in de hand houden is vanaf juli 2019 niet meer toegestaan in Nederland. Dat schept kansen voor de makers van fietscomputers, want daarmee kun je op een compacte manier toch mensen informeren over snelheid en meer. De SmartHalo fietscomputer was al een tijdje verkrijgbaar en was ook te proberen in de Apple Stores. Nu is er een opvolger: de SmartHalo 2 staat momenteel op Kickstarter en is 30 procent lichter dan zijn voorganger. Hij wijst je de weg met een ring van gekleurde lampjes.

Er zijn tegenwoordig meerdere manieren om te navigeren zonder je smartphone tevoorschijn te pakken. Zo zijn er audio-apparaten die je aan je helm kunt vastmaken en die waarschuwen wanneer je moet afslaan. Je kunt ook een route in Apple Kaarten plannen en op basis van de trillingen weet je dan wanneer je moet afslaan. De SmartHalo verscheen in 2015 en was een goed ontworpen fietsaccessoire om op een simpele manier te navigeren op de fiets. Nu hebben de makers iets nieuws verzonnen, met betere connectiviteit en de mogelijkheid om je fitnessdata te bekijken.

SmartHalo 2 fietscomputer

Je navigeert nog steeds met gekleurde ringen. Het uiterlijk is ook nog steeds grotendeels hetzelfde: het is een klein apparaatje die je in het midden van het stuur vastmaakt. In de iPhone-app voer je je bestemming in en de SmartHalo 2 doet de rest. Er zit nu een 1,5-inch OLED-schermpje in het centrum, waarop allerlei informatie getoond kan worden.

SmartHalo gekleurde ringen

Het OLED-schermpje kan bijvoorbeeld de realtime snelheid weergeven, of fitnessdata zoals afstand, tijd en verbrande calorieën. Je kunt het ook gebruiken om notificaties van WhatsApp, Messenger of Slack te tonen.

SmartHalo 2 op Kickstarter

Daarnaast kan de SmartHalo 2 meer informatie over de navigatieroute tonen, bijvoorbeeld de afstand tot de eerstvolgende afstand of de nog resterende afstand tot de bestemming. Je zou zelfs interessante punten langs de route te zien kunnen krijgen, of waarschuwingen als er een regenbui aan dreigt te komen.

SmartHalo 2 op Kickstarter

Je krijgt deze informatie te zien door links of rechts te vegen. Daarbij kun je zelfs zien hoeveel CO2 je hebt bespaard door te gaan fietsen. Er zitten ook technische verbeteringen in, zoals een fietslampje aan de voorkant met een lichtsterkte van 250 lumen. Verder is het alarmsysteem verbeterd. Deze maakt nu gebruik van een interne bewegingssensor, die een 100 decibel luid alarm laat horen als iemand aan je fiets zit te frutselen. En mocht elke gram tellen, dan is het goed om te weten dat de SmartHalo 2 nu 30 procent lichter is dan zijn voorganger.

SmartHalo 2 op Kickstarter

Je kunt op Kickstarter meedoen aan de campagne om de SmartHalo 2 realiteit te maken. Je betaalt daarvoor 99 dollar en je krijgt dan in december 2019 geleverd, als alles volgens plan verloopt. Vanaf december 2019 ligt de SmartHalo 2 ook in de winkel voor een prijs van 139 euro. Wil je geen risico lopen op een mislukt project, dan ben je dus een paar tientjes duurder uit. Waarschijnlijk komt ook deze weer in de Apple Store te liggen.

De huidige versie koop je voor 169 euro in de Apple Store.

SmartHalo op Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2019, 11:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen fiets, fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.