watchOS 6 nieuwe functies

Apple Watch laat je vanaf dit najaar ingebouwde apps wissen

Als watchOS 6 later dit jaar beschikbaar komt, zit er een handige en nog niet eerder ontdekte functie in. Het blijkt mogelijk om standaard ingebouwde apps te wissen van je Apple Watch. Daarmee maak je ruimte vrij op je beginscherm.

Dacht je bij de pas aangekondigde Cyclus-app: “Die heb ik niet nodig?” Dan kun je ‘m meteen wissen zodra watchOS 6 dit najaar beschikbaar komt voor iedereen. Apple verklapte de nieuwe functie zelf door de standaard apps op te nemen in de App Store op de Apple Watch. Terwijl iedereen dacht dat de App Store bedoeld was voor apps van derden blijkt Apple de eigen ingebouwde apps er ook in te hebben gezet. Het werd ontdekt door TechCrunch.


Het maakt het mogelijk om apps te wissen en later weer te installeren als je ze nodig hebt. Omdat de schermruimte op een Apple Watch klein is, kan dat handig zijn. Je hoeft niet meer door lange overzichten van apps of iconen te bladeren om die ene app terug te vinden. In de watchOS 6 beta is het nog niet toegestaan om de apps daadwerkelijk te wissen.

Apple Watch standaardapps

Het gaat om apps als Ademhaling, Camera, Radio, Remote, Stopwatch, Timer en Wekker. Ook recente nieuwkomers zoals ECG, Walkie-Talkie en de Cyclus-app kunnen worden verwijderd. Een bron die op de hoogte is van Apple’s plannen bevestigde dat het inderdaad de bedoeling is om de apps in watchOS 6 te wissen. Er zijn echter ook apps die altijd op de Watch moeten blijven staan, zoals Hartslag en Berichten.

Verder is het zo dat je apps zoals Activiteit, Contacten en Agenda van de iPhone kan verwijderen en dat ‘ie dan ook meteen op de Apple Watch wordt gewist.

Eigen App Store voor Apple Watch
De nieuwe functie is te danken aan het feit dat er een aparte App Store voor de Apple Watch is gemaakt. Daarmee kun je rechtstreeks apps installeren op je smartwatch, zonder tussenkomst van de iPhone. Voorheen moest je voor het installeren van apps naar de bijbehorende app op je iPhone gaan. Op de iPhone is het sinds iOS 10 mogelijk om standaardapps te wissen en later weer opnieuw te installeren. De apps nemen nog wel steeds ruimte in op je toestel en eventueel gekoppelde databases met extra info blijven bestaan. Als je de app op een later moment weer installeert ben je niet al je eerdere data kwijt. De functie is vooral bedoeld om de hoeveelheid icoontjes op je beginscherm te verminderen. Je hoeft ze dan niet meer in een folder weg te stoppen, iets wat op de Apple Watch nog onmogelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2019, 11:45
Bron Bron Techcrunch
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, watchOS 6
Software watchOS 6
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.