Roli Lumi pianospelen

Roli Lumi keyboard leert je makkelijker pianospelen

Met oplichtende toetsen en iPad-app

Lumi is een nieuw muziekinstrument van de makers van Roli. Hiermee wordt het gemakkelijker om piano te leren spelen, met hulp van je iPad en gekleurde toetsen die oplichten op de maat van de muziek. Daarmee wordt het leren van pianospelen een spelletje.

Roli Lumi leert je pianospelen

Iedereen kan piano leren spelen, maar er zijn wel een paar obstakels. Ten eerste moet je de beschikking hebben over een piano, wat een behoorlijke investering kan zijn. Daarnaast moet je doorzettingsvermogen hebben en steeds blijven oefenen totdat de eerste deuntjes er vlot uit komen. Veel mensen geven op omdat ze verveeld raken. Het kost heel wat inspanning en de lessen zijn niet altijd even spannend. Roli denkt dat ze het slimmer kunnen aanpakken met de Lumi. Dit is een oplichtend keyboard dat deel uitmaakt van de Roli Blocks-familie.


Eerder hebben we al eens de Roli Lightpad Block gereviewd, een blokje waarop je leuke melodieën kunt maken. Maar ja, het blijft toch een beetje speelgoed en als je ambitie is om naar het conservatorium te gaan, dan is het misschien een beter idee om echt piano te leren spelen. De Lumi zou daarin je eerste stap kunnen zijn.

De interesse is in ieder geval enorm. Lumi’s Kickstarter-campagne heeft al het beoogde doel gehaald. Voor 187 dollar kun je meedoen en de eerste lichting wordt in oktober verwacht. Later dit jaar zal het apparaat voor 249 dollar in de winkel liggen, als alles volgens plan verloopt.

Improviseren op je favoriete nummer
Er zijn wel meer oplichtende keyboards, maar deze variant van Roli ziet er op het eerste gezicht gemakkelijker uit. Roli maakt ook de Seaboard en verwacht daarbij dat je al beschikt over kennis van muziektheorie en al aardig kunt spelen op een keyboard. Bij Lumi is dat niet het geval: dit is echt bedoeld voor beginners. De volledige toets licht op in een heldere kleur, waarbij de intensiteit varieert. Dit maakt het makkelijk om de noten te volgen die in de bijbehorende Lumi-app op de iPad te zien zijn.

Roli Lumi pianospelen

Je kunt ook noten leren lezen, wordt geholpen met je speeltechniek en leert accoorden. Ook leuk is dat je met de Jam-functie kunt improviseren op basis van een bestaand nummer. Je leert dus niet alleen braaf een melodietje naspelen.

Lumi’s Kickstarter-campagne vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2019, 8:32
Categorie Accessoires
Onderwerpen instrument, muziek maken
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.