Apple TV

‘Grote updates voor Apple Watch en Apple TV op komst’

Apple heeft grote updates voor de Apple Watch en Apple TV op de planning, vermoedelijk voor WWDC 2015. De laatste details vind je hier.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVApple werkt op het moment aan een nieuwe update voor de Apple Watch-software. Dit vertellen bronnen aan 9to5Mac. Daarnaast komt er ook een grote hardware- en software-update voor de Apple TV, waarin ondersteuning wordt toegevoegd voor de ‘TVKit’ SDK. Deze maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om televisie-apps te maken. Wanneer beide updates worden uitgebracht is nog niet bekend, maar vermoedelijk horen we meer tijdens WWDC 2015 in juni.

Update 19 mei: Apple heeft Watch OS 1.0.1 uitgebracht voor de Apple Watch, met Nederlandse taalondersteuning voor de interface en Siri.

Find My Watch en op afstand wissen

De update voor de Apple Watch voegt een aantal nieuwe functies toe aan het horloge, waaronder een Find my Watch-app. Hiermee is het mogelijk om de Watch via iCloud terug te vinden. Op het moment heeft de Apple Watch een app die andersom werkt, waarmee je een zoekgeraakte iPhone geluid laat maken via het horloge. Het is met Find my Watch ook mogelijk om de Apple Watch op afstand te vergrendelen en wissen, zodat je persoonsgegevens niet gestolen worden. Hiervoor moet de Apple Watch wel verbinden met het internet, waarvoor een bekend netwerk of een andere iPhone nodig is. De nieuwe Find my Watch-app maakt deel uit van een nieuwe functie met de naam Smart Leashing. Hiermee gaat de Apple Watch alarm slaan zodra de iPhone-verbinding wordt verbroken, om aan te geven dat je de iPhone vergeet.

De gezondheidsfuncties van de Apple Watch worden in de grote software-update ook verbeterd. Zo zal de Apple Watch alarmslaan bij onregelmatige hartritmes. Een functie die op het moment nog vrij experimenteel is. Er wordt gepraat over de toevoeging van een bloeddrukmonitor en glucosemeter in toekomstige modellen van de Apple Watch.

Complicaties voor Apple Watch

Apple Watch: wijzerplaat instellenApple wil ontwikkelaars een nieuwe functie bieden voor Apple Watch-apps. Het zou mogelijk worden om zogeheten Complicaties op het horlogescherm te tonen. Dit zijn kleine widgets op de wijzerplaat zoals nu al worden getoond, maar dan met informatie uit specifieke apps. Hierdoor kan bijvoorbeeld een alternatieve agenda-app je afspraken tonen op de klok, waardoor je niet meer door de Glances hoeft te navigeren. In huidige testversies van Watch OS zou er een Twitter-complicatie beschikbaar zijn. In de tussentijd wordt er nog steeds gewerkt aan native apps voor de Apple Watch.

SDK voor Apple TV-apps

We horen al langere tijd over apps voor de Apple TV. De bronnen van 9to5Mac benadrukken wat we eerder hebben gehoord: de Apple TV staat gepland voor later dit jaar en zal ondersteuning bieden voor speciale tv-apps. Deze apps worden gemaakt met behulp van een nieuwe SDK genaamd TVKit. Dat sluit aan op wat Apple eerder heeft gedaan: horloge-apps worden met behulp van WatchKit ontwikkeld.

De nieuwe Apple TV kan worden bediend met een nieuwe afstandsbediening, maar de Apple Watch zal ook een veelzijdige besturingsmethode worden. Daarnaast ondersteunt de Apple TV de nieuwe tv-dienst, die live-televisie belooft te vervangen. De nieuwe Apple TV staat intern bekend onder de codenaam J34. De software-update hiervoor draagt de naam MonarchTide.

Apple Watch en Apple TV tijdens WWDC 2015

De bronnen geven niet aan wanneer Apple de nieuwe software-updates zal onthullen, maar alles wijst er op dat er tijdens WWDC 2015 meer bekend zal worden gemaakt. Deze jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie vindt dit jaar plaats op 8 juni 2015. Naast de Watch en Apple TV, zal Apple waarschijnlijk ook iOS 9 en OS X 10.11 tonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 20:56
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, apple watch, wwdc 2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.